Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Klemen23
Nov uporabnik

Nategovanje zavarovalnice

Napisal/-a Klemen23 To avg 30, 2011 11:16 pm

Z zavarovalnico Maribor sem sklenil kasko zavarovanje za avto, ki ga ni v eurotaxu (MUSTANG) Zavarovalniški agent je dobil potrjeno iz vrha, da lahko zavarujemo avto za 18000EUR. Avta si ni niti ogledal pa nič. Čez dva meseca dobim na dom pošto, da če ne pripeljem avta k cenilcu, mi bodo stornirali že PLAČANO!! zavarovanje! Kličem tistega agenta, in mi pojasni, da ker je to rizični avto za zavarovat, bi se radi samo prepričali, v kakšnem stanju je avto, ker take rizične avte menda samo zavarujejo in potem avto izgine kao ukraden. Lepo vprašam agenta, če mislijo potem kaj povečati znesek kaska...Agent mi potrdi, da nebo nobene spremembe v ceni in da hočejo avto samo pogledati. Dobro peljem avto na VIČ Ljubljana kjer je center za cenitve. Avto si ogledajo malo poslikajo in to je bilo to.
Danes pa dobim pošto od zavarovalnice, da je tak avto vreden več kot 30000EUR in mi hočejo stornirati kasko oz. jaz bi moral doplačati...ali pa podpisati pogodbo, da se zavedam da je avto po njihovih besedah "podzavarovan".

Ali je to kar počnejo po zakonu, saj imam zavarovanje plačano in pogodbo podpisano že 4 mesece?!

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Re: Nategovanje zavarovalnice

Napisal/-a sašo5 Sr avg 31, 2011 5:08 am

off;
si bil včeraj okoli poldneva na centalni pošti na Viču?

Klemen23
Nov uporabnik

Napisal/-a Klemen23 Sr avg 31, 2011 5:38 am

Ne nisem ;)

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Sr avg 31, 2011 6:44 am

Menjaj zavarovalnico.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr avg 31, 2011 6:53 am

dask je napisal/-a:Menjaj zavarovalnico.

2x, naj se veselo jeb...

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Sr avg 31, 2011 1:40 pm

Kar se tele zadeve tiče, me preseneča da so avtomobil sploh zavarovali brez da se določi vrednost vozila (ker ga na našem trgu ni mogoče kupiti). Sedaj ko so ugotovili, da je premija zaračunana na prenizko vrednost pa skušajo naknadno urediti zadeve. Izjava o podzavarovanju je pričakovana poteza s strani zavarovalnice. Glede na vse skupaj in pa ogromno ponudbo takšnih in drugačnih zavarovalnic bi si na tvojem mestu priskrbel nekaj ponudb konkurenčnih hiš in poleg avtomobila prestavil še druga zavarovanja, nesposobneži pa naj imajo svoje trike.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Klemen23
Nov uporabnik

Napisal/-a Klemen23 Sr avg 31, 2011 4:09 pm

Ah podpisal bom izjavo, da sem seznanjen da je avto podzavarovan,tako ali tako ga od novembra do marca nebom vozil...če bojo pa še naprej komplicirali jih pa 100% dam v medije pa tožim, dost mam tega nategovanja

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Sr avg 31, 2011 4:23 pm

Napiši podatke o avtu. Ker ti ga verjetno nočejo oz. ne morejo ocenit po eurotaxu, ker je (mogoče, ker ne vemo podatka) oldtimer. In pri njih ne morejo ocenit koliko je dejansko avto vreden, ker pri nekaterih ''takšnih'' avtih vrednost raste.

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Sr avg 31, 2011 5:52 pm

tristan01 je napisal/-a:Kar se tele zadeve tiče, me preseneča da so avtomobil sploh zavarovali brez da se določi vrednost vozila (ker ga na našem trgu ni mogoče kupiti). Sedaj ko so ugotovili, da je premija zaračunana na prenizko vrednost pa skušajo naknadno urediti zadeve. Izjava o podzavarovanju je pričakovana poteza s strani zavarovalnice. Glede na vse skupaj in pa ogromno ponudbo takšnih in drugačnih zavarovalnic bi si na tvojem mestu priskrbel nekaj ponudb konkurenčnih hiš in poleg avtomobila prestavil še druga zavarovanja, nesposobneži pa naj imajo svoje trike.

LP Tristan01

oni so pač zavarovali takoj ... da so si zagotovili stranko, kasnejepa pride še prst v danko.. Spominja me na razne 'mojstre', ki obljubljajo da bodo prišli 'jutri'.
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Če sep 01, 2011 7:39 am

a_sist je napisal/-a:oni so pač zavarovali takoj ... da so si zagotovili stranko, kasnejepa pride še prst v danko.. Spominja me na razne 'mojstre', ki obljubljajo da bodo prišli 'jutri'.

Saj vse lepo in prav, treba pa je vedeti, da je zavarovalna polica zavezujoča tudi za zavarovalnico ne le zavarovanca. In podpisati zavezujočo zadevo od katere kasneje odstopaš zaradi spremenjene vrednosti, ki si jo sam določil (agent je dobil potrdilo s strani vodstva zavarovalnice, da lahko vozilo vredno 18.000 EUR in za to vrednost tudi zavaroval) je milo rečeno čudno.

Me zanima koliko od forumašev bi se strinjalo, da pripeljejo avtomobil na servis, si dajo izdelati predračun, nato pa bi sredi popravila iz servisa sporočili, da so se malce ušteli in da je bo popravilo skoraj enkrat dražje...

Kar se tiče tožbe, mislim da ni smiselna, saj bo avtor zaradi 100 ali 200 EUR razlike v premiji moral tožiti zavarovalnico, plačati odvetnika, kakšno izvedeniško mnenje o vrednosti vozila, pa še tožba bo trajala vsaj leto dni... Celoten strošek tožbe pa bo presegel 10x razlike v premiji. Raje bi zadevo predal kakšnemu novinarju, ki bo iz tega naredil zanimivo zgodbo, ki lahko dobi zanimive razsežnosti, saj sem prepričan da tole ni osamljen primer zavarovanja predmeta kateremu vrednost ni mogoče prebrati iz prve tabele.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Ne sep 04, 2011 12:27 am

Klemen23 je napisal/-a:Ah podpisal bom izjavo, da sem seznanjen da je avto podzavarovan,tako ali tako ga od novembra do marca nebom vozil...če bojo pa še naprej komplicirali jih pa 100% dam v medije pa tožim, dost mam tega nategovanja

V tvojem primeru podzavarovanje pomeni, da ti bodo izplačali le dobro polovico (oziroma natančneje delež 18/30) škode iz kaska, kar pomeni v primeru 3000€ škode si 1200€ kriješ sam, 1800 plača zavarovalnica.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov