Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

krimič
Novinec

Karambol in menjava tablic

Napisal/-a krimič To nov 01, 2011 6:16 pm

Torej imel sem karambol, pri katerem se mi je voznica zaletela v rit. Pri tem mi je tudi poškodovala tablico. Tablica ni narejena po meri, vendar bi vseeno rad imel isto. Bo to sploh možno? Mi to sploh zavarovalnica krije?

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Re: Karambol in menjava tablic

Napisal/-a lancia hf To nov 01, 2011 6:32 pm

Zavarovalnica tega ne krije, imaš pa varianto, da vzameš tretjo tablico, če se še da.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter To nov 01, 2011 6:38 pm

Glede na to da je bila tablica poškodovana v prometni nesreči lahko upravičeno terjaš od zavarovalnice povzročitelja nesreče povrnitev stroškov druge tablice. Seveda pa lahko dobiš tablico z isto oznako, seveda če imaš iste tablice kot se zdaj izdajajo, če pa imaš starejše pa moraš menjat obe tablice.

krimič
Novinec

Napisal/-a krimič Sr nov 02, 2011 5:37 pm

LinuxFuter je napisal/-a:Glede na to da je bila tablica poškodovana v prometni nesreči lahko upravičeno terjaš od zavarovalnice povzročitelja nesreče povrnitev stroškov druge tablice. Seveda pa lahko dobiš tablico z isto oznako, seveda če imaš iste tablice kot se zdaj izdajajo, če pa imaš starejše pa moraš menjat obe tablice.

Danes urejal na zavarovalnici in sem sicer dobil novo tablico, vendar le zato, ker imam na avtu priklop in še nisem izkoristil tretje tablice. Če bi 3 tablico imel že prej, bi moral vzeti druge tablice.

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB Sr nov 02, 2011 9:47 pm

lancia hf je napisal/-a:Zavarovalnica tega ne krije, imaš pa varianto, da vzameš tretjo tablico, če se še da.

Napaka.
Zavarovalnica krije poškodbo tablice.
Moraš it naročit novo, staro vrnit, kakršna koli že je in plačat novo.
Nato greš z računom na zavarovalnico in ti v določenem času nakažejo na račun...
FOLCIKA - SCIROCCO

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice So nov 05, 2011 9:59 pm

Odvisno od zavarovalnice - Adriatic AS tablic ne krije kot imam info od njihove agentke? Ker kao niso del vozila...
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So nov 05, 2011 10:49 pm

ice je napisal/-a:Odvisno od zavarovalnice - Adriatic AS tablic ne krije kot imam info od njihove agentke? Ker kao niso del vozila...

Saj ravno to je problem, ker tudi avtomobili, ki imajo homologirano navlako na avtu, jo zavarovalnica ne krije, ravno tako kot litih platišč, če niso že serisko namontirane.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So nov 05, 2011 11:06 pm

lancia hf je napisal/-a:
ice je napisal/-a:Odvisno od zavarovalnice - Adriatic AS tablic ne krije kot imam info od njihove agentke? Ker kao niso del vozila...

Saj ravno to je problem, ker tudi avtomobili, ki imajo homologirano navlako na avtu, jo zavarovalnica ne krije, ravno tako kot litih platišč, če niso že serisko namontirane.

Za platišča je tako....tudi če nimaš originalnih platišč na avtu, zavarovalnica pokrije škodo. Greš na uradni servis, kjer ti dajo predračun za originalna platišča (iste velikosti), zavarovalnica pa ti potem izplača glede na tisti znesek (odšteje se seveda kolikor so bila stara na avtu).

Dodatne stvari na avtu pa je treba tudi dodatno zavarovati oz. vpisati v zavarovalno polico. Cena zavarovanja zaradi tega ni čisto nič višja. ;)

krimič je napisal/-a:Danes urejal na zavarovalnici in sem sicer dobil novo tablico, vendar le zato, ker imam na avtu priklop in še nisem izkoristil tretje tablice. Če bi 3 tablico imel že prej, bi moral vzeti druge tablice.

Tudi če imaš že od prej 3 tablice, ti mora zavarovalnica kriti nadomestno tablico v primeru škode. Staro (poškodovano) se vrne, naroči in plača izdelavo nadomestne, račun pa se odnese na zavarovalnico. To seveda velja samo, če že imaš nov tip tablic (z zelenim okvirjem), v primeru starejšega tipa je treba vzeti druge tablice.
Zadnjič spremenil peroRS, dne So nov 05, 2011 11:20 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So nov 05, 2011 11:19 pm

A splok še kašna zavarovalnica daje denar na podlagi računa. Ker to se je kar dobro izkoriščalo, in je Triglav to ukinil, in kolikor cenilec oceni škodo, mu poveš tudi kam boš avto peljal, in nato klepar dobi denar od zavarovalnice. Mi je pa klepar rekel, da se mu je do sedaj še vedno pokrilo, če ne gre pa v svoj minus.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So nov 05, 2011 11:34 pm

lancia hf je napisal/-a:A splok še kašna zavarovalnica daje denar na podlagi računa. Ker to se je kar dobro izkoriščalo, in je Triglav to ukinil, in kolikor cenilec oceni škodo, mu poveš tudi kam boš avto peljal, in nato klepar dobi denar od zavarovalnice. Mi je pa klepar rekel, da se mu je do sedaj še vedno pokrilo, če ne gre pa v svoj minus.

Ravno za Triglav vem, da izplača. :)
Znanec je pred kratkim udaril v robnik in je med drugim zvil feltno. Ker je ta model feltne šel iz prodaje (novih se ne dobi več), smo naredili tako kot sem že zgoraj opisal. Servis je dal predračun za originalno feltno, ki se ga je potem neslo na zavarovalnico, ki je nakazala denar na račun.
Je pa seveda bil cenilec osebno seznanjen s tem in je videl škodo na avtu, tako da ni to da bi kar na pamet po vrsti plačevali vse kar se folk zmisli ;)

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So nov 05, 2011 11:40 pm

Jaz sem mislil bolj na kleparje kjer oni lahko račune po želji pišejo, v trgovini tega nemoreš. Zgleda pa da za kašne manjše zneske še € dajo.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov