Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Spyro
Nov uporabnik

Kakšna je kazen?

Napisal/-a Spyro Po sep 12, 2011 4:05 pm

Pozdravljeni,

situacija je taka:
Sem bil na neki zabavi od prijatelja, kjer bi moral prespati, ob polnoči sem nehal piti, nato me je pa nekaj osebnega razkurilo in sem šel tri ure kasneje domov z avtom nakar so me ustavili policisti. (ne podpiram vožnje pod vplivpom alkohola in vem da sem naredil veliko napako, prvič in zadnjič).
Ker že tri ure nisem pil, vmes sem jedel, sem se počutil čisto navadno, kot da sploh nebi pil, vozil sem tudi lepo, strogo po omejitvah. Napihal sem 0,65 (kar mi še kar ni jasno kako?). Dobil sem odvzem vozniške za 24 ur, 6 ur sem moral prespati na postaji, sledi pa še sodnik.
Kolikor sem se pozanimal je po zakonu kazen 1.200€ in odvzem vozniške, drži?
Nisem mladi voznik, v žviljenju še nisem naredil nobenega prometnega prekrška pa tudi kakšnih drugih prekrškov nimam, se pravi še nikoli nič s policijo, 0 točk itd.
Glede na to da delam v Kranjski Gori in imam do tam 55km v eno smer, nujno potrebujem izpit da se lahko vozim v službo, z avtobusom ne gre, ker ni linij. Dodam lahko še to da sem študent.

Zanima me kaj lahko pričakujem pri sodnici? Za denarno kazen se popolnoma strinjam, moja napaka, si bom zapomnil za celo žviljenje, se pravi 1.200€ (slišal in bral sem tudi, da se dobi od 800 - 1200€?), moja skrb je pa vozniško dovoljenje, ali je možno da bi dobil manj pik, 14? 15? mogoce 17? samo toliko, da mi ostane vozniško dovoljenje? Ali kaj pomaga to da še nikoli nisem storil nobenega prekrška? Da potrebujem vozniško dovoljenje zaradi službe, glede na to da edina z očetom delava v družini?

Hvala za Vaš čas in za vaše odgovore.

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Re: Kakšna je kazen?

Napisal/-a primozek68 Po sep 12, 2011 4:22 pm

Ali kaj pomaga to da še nikoli nisem storil nobenega prekrška?

DA

Da potrebujem vozniško dovoljenje zaradi službe, glede na to da edina z očetom delava v družini?

NE. Rekla ti bo, zakaj ste se pa potem tako lahkomiselno usedli pijani za volan, če vam že toliko pomeni.

Za ostalo pa ne vem.
Sex turns gay people into Mexicans.

Spyro
Nov uporabnik

Napisal/-a Spyro Po sep 12, 2011 4:26 pm

Za: primozek68

Ali potem mislite da bi lahko obdržal vozniško dovoljenje? Pogojno (se pravi 12 - 17 pik, tako nekako)?

PS. sodeloval sem tudi s policisti.

Uporabniški avatar
207sport
Stalni uporabnik

Napisal/-a 207sport Po sep 12, 2011 4:54 pm

primozek68 je napisal/-a:
Ali kaj pomaga to da še nikoli nisem storil nobenega prekrška?

DA

jst sem imel isto (nobenga prekrška, 0 pik, itd) le da nisem napihal ampak prekoračil hitrost v naselju za 42km/h. oprostil so mi le sodne stroške! tko da kazen bo max. glih tko pike, za vozniško pa ne vem!?
men so ga po tastarem uzel za 1 mesec :/ ker je bil prekršek narejen lani avgusta.
druzga ti ne morm rečt kod da se prprav da bos plačeval...

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak Po sep 12, 2011 4:57 pm

Vožnja pod vplivom alkohola (gram alkohola na kilogram krvi):

-od 0,50 do 0,80 g/kg – med 400 in 600 evri in 7 do 8 kazenskih točk,

-od 0,80 do 1,10 g/kg – med 500 in 900 evri in 9 do 16 kazenskih točk,

-od 1,10 do 1,50 g/kg – med 800 in 1200 evri in 10 do 18 kazenskih točk,

-več kot 1,50 g/kg – med 800 in 1200 evri in 18 kazenskih točk,

-vožnja pod vplivom prepovedanih drog – med 950 in 1200 evri in 18 kazenskih točk.
Nimam privilegijev za branje tega foruma, ampak vseeno berem.

Sriple Tix
Novinec

Napisal/-a Sriple Tix Po sep 12, 2011 5:11 pm

Odvisno od sodnika/ce. Sam osebno poznam dva, ki sta z enim prekrskom dosegla mejo 18 tock, vendar jima je zaradi predhodne nekaznovanosti, ostalih okoliscin v njun prid (priznanje prekrska na licu mesta, kulturno obnasanje pred policistom (kar v taksnih primerih tudi lahko vprasajo), kesanje pred sodnikom) in nujnosti izpit ostal. Seveda zabeljen s 17 pikami za tri leta + denarna kazen.

Spyro
Nov uporabnik

Napisal/-a Spyro Po sep 12, 2011 7:15 pm

Saj za denarno kazen ni problema... Mislim zame je to ogromno denarja, vendar sem sam naredil napako in sedaj je kar je, nisem bil pameten, sedaj pa imam... Samo za izpit me res skrbi, drugače pa priznanje takoj, lepo obnašanje in sodelovanje s policisti, vožnja je tudi bila v skladu s pravili, ustavljanje vozila pred policisti pravilna z vso ustrezno signalizacijo... Nikoli kaznovan... tako da upam da izpit res ostane... za pike me ne skrbi količina (razen 18), saj v štirih letih nisem niti ene dobil, vedno se držim omejitev in pravil... Hvala za vaše odgovore, bom pa hvaležen še za vsak naslednji odgovor in nasvet.

Spyro
Nov uporabnik

Napisal/-a Spyro Sr sep 14, 2011 7:07 pm

Še kakšno mnenje prosim... kar sem se pozanimal jih večina meni da nebom izgubil izpita in da tu še precej pomaga da sem brez prekrška v štirih letih, vendar me vseeno skrbi :(

Denis89
Novinec

Napisal/-a Denis89 Sr sep 14, 2011 7:21 pm

Pozdravljen! ti je audifreak lepo napisau. se prav če si ti napihau 0.65 od 400e do 600e pa 7 do 8 pik. drugo naj te ne skrbi :)

lp

Uporabniški avatar
egster
Novinec

Napisal/-a egster Sr sep 14, 2011 7:40 pm

Tisto kar je on napihal je 0,65mg/l, ker novi merilniki merijo po evropskih standrdih. Ta vrednost je potem enaka starim ~1,3g/kg oz. ~1,3 promila po starih meritvah.

Spyro, dobro si predvideval, saj je kazen res najmanj 1.200 eur + 18 točk, kar pomeni odvzem vozniškega dovoljenja.

Zadnji zakon, ki to ureja, je novi ZPrCp:
(5) Voznika, ki ravna v nasprotju z drugim odstavkom tega člena, se kaznuje za prekršek z globo:

4. najmanj 1.200 eurov, če ima več kot 1,10 grama alkohola na kilogram krvi ali več kot 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zrak. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 18 kazenskih točk.

Osebno mislim, da jo boš za las odnesel, vendar potem previdno z vsemi pravili, kajti lahko kar hitro izpit odleti. Na zagovoru pri sodnici navedi čimveč dejstev.
BMW 530d M E60
Audi A4 Cabrio 3.0 quattro

Spyro
Nov uporabnik

Napisal/-a Spyro So sep 17, 2011 2:59 pm

Še kdo kakšne izkušnje??? Že 5 dni slabo spim zaradi tega :? :(

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Po sep 19, 2011 12:28 am

poznam par primerov in upam trdit, da boš z vsaj malo tarnanja 100% obdržal izpit

lepo povej/napiši, kakšna je situacija, da si študent, da delaš, da rabiš avto, da nisi naredil nobenega prekrška

do sedaj, da nimaš nobenih pik itd.. 100% sem prepričan da ti izpit ostane!

glede pik, na varno vožnjo greš pa ti jih zbije še 3 (menda) dol
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
JeanGrey
Nov uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a JeanGrey Če sep 29, 2011 8:39 pm

Poznam podoben (recimo) da primer, oče od kolegice se je takisto fural pod vplivom, ampak ne vem točne številke, 0,58 mislim da, ampak se ne bi zanašala zdej na to (lahk da je blo 0,57 al 0,54). No v glavnem, njega so policisti dobili, ker se je pijan vozil po AC in je en souedeleženec prometa poklical policijo, da je pijan voznik na cesti in so ga seveda dobili. Torej na licu mesta je napihal > 0,50, sledil je odvzem vozniške za 24h in nočitev na neprijetnem kraju. Potem je sledil sodnik za prekrške, ki mu je naprtil 12KT in 1.100 € kazni (+sodni stroški), ki jih je lahko odplačal po obrokih, je pa že imel od prej 5KT, tako da jih ima sedaj vkupno 17KT. Kar pomeni: vozil konkretno pijan, policija ga je dobila ker je bil prijavljen, napihal.... pa je bila kazen samo v €€€. Je pa res da se je to zgodilo pred dobrim letom dni (vmes se je zakon malo spremenil), ampak - sedaj ko imam že sama izkušnje s sodnikom za prekrške - verjemi, ni sodnik tam, da te čimbolj zafrkne. Tudi jaz sem imela (sicer druge okoliščine in zaplet) priporočeno kazen od policije prepoved vožnje pa že sem imela 1 prekršek (3KT), ki sem ga pred sodnikom takoj priznala, nisem se niti delala izredno uboge, da zdaj pa res ne smem ostat brez izpita, pa mi prepovedi vožnje ni izrekel. Saj te bo vprašal tudi če stanuješ s starši (praviš da si še študent), kje delaš, če delaš, za kaj uporabljaš avto.... In boš lahko vse povedal.

Držim pesti da se ti čim bolje izteče, si pač naredil neumnost, nisi prvi in ne zadnji. Nekateri se že živciramo tak dost in se s tem kaznujemo, pa res ni vredno preveč živcev.

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Pe nov 04, 2011 11:35 am

Imam vprašanje pa bom kar tole temo porabil !
In sicer.. recimo imam 9KT nato me policisti ustavijo, napiham in dobim še 16KT, torej sledi odvzem.
Mene pa zanima ali sledi tudi sodnik za prekrše ali direktni odvzem in kazen ?
Prve kazenske točke so bile zaradi prevelike hitrosti na AC druge pa torej zaradi alkohola, oseba pred tem ni imela še kazni zaradi alkohola.
Torej če pride do sodnika za prekrške, ali se da kaj dogovorit s sodnikom da plačaš samo kazen izpit pa ti ostane, ker oseba brez izpita praktično nemore opravljati službe (s.p.).

btw. To ni moj primer, jaz imam še vedno 0 KT :D

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ So nov 19, 2011 10:34 am

Je avtorja teme razkurila punca? Vse je zarad bab ;)
Sice pa vozniško boš 99% obdržal, kazen pa bo tudi verjetno manj kot vseh 1200€. To sklepam na izkušnjah znancev, osebnih izkušenj nimam.
I'm not speeding I'm qualifying...

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare So nov 19, 2011 12:39 pm

Ja Nejc vse je zarad bab,če ga bi razkurla njegova baba bi jo najbrž steral u tri krasne če je kaj deca kaj misliš.

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ So nov 19, 2011 1:15 pm

Sej to, zarad babe je nepremišljeno (pijan) odšel domov(?) jo sterat. :mrgreen:
Pardon za off :lol:
I'm not speeding I'm qualifying...
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov