Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Kraj: Ko si bogu za hrbtom, se uro voznje.

Pritozba na predlagan znesek odskodnine

Napisal/-a AXioN To nov 29, 2011 6:42 pm

Torej na kratko.

Iscem povezavo, material, vzorec ali karkoli v zvezi z pritozbo na predlagan znesek ponujene odškodnine zavarovalnice.

Na dolgo.

Glede na to, da imam ne prav poseben model avta (vseeno stanje 4 po nemskih cenitvah, vrednost med min 500eur in max 2400eur) in ker je star 20let, so mi seveda izplacali ekonomsko totalko, pa se to najbrz samo procentualno.
Po pogovoru z sodnim cenilcem moje zavarovalnice, mi je svetoval da se zaradi 100, morebiti 200eur, ne splaca ceniti avta (storitev stane 140eur), ker dobro pozna zadeve, in je razlozil realno situacijo kako in kaj.
Vendar pa, ce lahko na podlagi pritozbe iztrzim dodatnih 100eur ali vec, ter pocakam se dodatna dva tedna, me ne bo kostalo nic, zgubiti tako ne morem nicesar.

Hvala, ter lep pozdrav!

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Re: Pritozba na predlagan znesek odskodnine

Napisal/-a mihaing To nov 29, 2011 6:54 pm

Če se boš pritožil zavarovalnici, ne bo nobenega drugačnega rezultata verjemi, ker denarja ne dajejo od sebe kar tako. Če boš šel na sodišče si boš moral vzeti še kredit. In v obeh primerih upoštevaj še to da boš še vedno moral plačati cenilca in najbrž ne samo enega in ne enkrat, ter upoštevati vse ostale tvoje stroške (čas, bencin, dopisi,...).

Nimaš šans, da boš profitiral več kot so tu ponudili ;)

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Napisal/-a AXioN To nov 29, 2011 7:02 pm

Dobro vem kako zadeve stojijo in le zelim dobiti kakrsenkoli material na mojo prosnjo, in ne razprave o tem. Izvedel ne bom cisto nic novega.

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing To nov 29, 2011 7:10 pm

Kako se piše prošnje, pritožbe oz sama oblika le teh so učili že v osnovni šoli. Ne razumem, kaj bi rad zvedel. Napišeš, da se ne strinjaš z tem in tem ter pričakuješ to pa to, zaradi tega pa tega. Nikjer ni nobenih pravil.

Če bi v Sloveniji obstajali obrazci za vsako pritožbo kot je nam v navadi bi se sesul net.

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Napisal/-a AXioN To nov 29, 2011 9:09 pm

Si pomislil na to, da je kdo ze imel podobno situacijo? Da bi lahko dobil kak nasvet, podrobnost, malenkost? Ves da imajo vse zavarovalnice svoje pravnike, ki izpodbijajo take in drugacne zadeve. Si kdaj slisal za zup?
Oprosti, vendar mi tvoja odgovora ne pomagata pri nicemer.
Hvala.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR To nov 29, 2011 10:30 pm

Odvetnik ti bo vzel 10% od celotnega dobljenega zneska, pa se bo on j... s tem pa še več možnosti ima.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Sr nov 30, 2011 9:33 am

Meni so za motor, ki sicer ni bil nič posebnega, bil pa je ocenjen totalko ponudili 700€. Na koncu sem preko Poravnave za isto škodo dobil 1600+drobiž €. Vsak pa naj presodi če se mu splača ali ne :) Da ne omenjam nematerialne škode, tam sem pa resa dobil bistveno bistveno več kot so poslali v prvi ponudbi.
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Napisal/-a AXioN Sr nov 30, 2011 11:15 am

Zadevo urejam preko pravne pisarne, razni odvetniki ali odskodnine d.o.o. odpadejo, ker se mi ne splaca za tak znesek.
Nekaj sem ze nasel, bi mi pa se kaka podrobnost ali konkreten material prisel prav.

lp

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Sr nov 30, 2011 11:40 am

mihaing je napisal/-a:Če se boš pritožil zavarovalnici, ne bo nobenega drugačnega rezultata verjemi, ker denarja ne dajejo od sebe kar tako. Če boš šel na sodišče si boš moral vzeti še kredit. In v obeh primerih upoštevaj še to da boš še vedno moral plačati cenilca in najbrž ne samo enega in ne enkrat, ter upoštevati vse ostale tvoje stroške (čas, bencin, dopisi,...).

Nimaš šans, da boš profitiral več kot so tu ponudili ;)

No, kar tak na pamet nima slisla trditi. Marsikaj se izpogaja brez odvetnikov, ampak zgolj na podlagi dejstev in pravih utemeljitev. Če že samo te zadeve, ki jih je v tej temi zapiše na eno pritožbo in če so njegove navedbe resnične, bo dobil boljšo ponudbo.
Za začetek sam spiši pritožbo, napiši dejtva, ki si jih napisal nam, dodaj oglase iz slovenije in tujine za takšpno vozilo, pa boš videl da bo nova ponudba realna.

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Napisal/-a AXioN Sr nov 30, 2011 12:42 pm

Hvala!

BigL
Nov uporabnik

Napisal/-a BigL Sr nov 30, 2011 11:39 pm

Dostikrat se te zavarovalnice želijo na hitro znebiti z nizko ponudbo oz. zavrnitvijo.

Tudi pri meni je bilo tako, ko sem v prometni nesreči utrpel lažje telesne poškodbe, ter iskal neko odškodnino (že zato, ker sem izgubil študentsko delo takrat zaradi tega). V glavnem, v prvem odgovoru so mi pojasnili, da mi zavračajo moj zahtevek, češ, da poškodbe niso bile hujše in da sem bil sam kriv za prometno nesrečo - čeprav je črno na belem (na evropskem poročilu) povzročitelj (ne jaz) sam podpisal svojo odgovornost. Z novim zahtevkom (kateri je bil nekoilko ostrejši), so ponudili celo več, kot sem sprva računal (kar se tiče pa tiste zavarovalnice me pa ne vidijo več tam...).

Ni ravno enak primer, ampak mislim, da se da z jasnim, ostrim (a vseeno korektnim in ne žaljivim) dopisom marsikaj spremeniti, bi pa predlagal, da napišeš le dejstva in ne "kolovratiš" naokol z predpostavkami.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov