Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Suicidal
Novinec

Nesreča na avtocesti

Napisal/-a Suicidal Po sep 12, 2011 8:14 pm

Pred enim letom sem imel nesrečo na avtocesti, ko je avto pred mano nenadoma zabremzal in se nisem mogel pravočasno ustavit. Itak so prišli policaji, jaz krivec, ker sem priletel od zadaj, materialne škode na mojem avtu kar dosti, na njegovem minimalno, oba pa brez fizičnih poškodb. Policaj je napisal kazen - neprilagojena hitrost, izpolnila sva evropsko poročilo in to je to. Sedaj čakam na pošto iz sodišča in me zanima, kaj lahko pričakujem? Sem pa mladi voznik pa nekaznovan od prej. Je možnost, da izgubim izpit oz. kakšne stroške naj pričakujem. Prebral sem, da se neprilagojena hitrost kaznuje z 500€ in 6 točkami.

Lp
Slika

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Re: Nesreča na avtocesti

Napisal/-a tristan01 To sep 13, 2011 7:48 am

Suicidal je napisal/-a:Pred enim letom sem imel nesrečo na avtocesti, ko je avto pred mano nenadoma zabremzal in se nisem mogel pravočasno ustavit. Itak so prišli policaji, jaz krivec, ker sem priletel od zadaj, materialne škode na mojem avtu kar dosti, na njegovem minimalno, oba pa brez fizičnih poškodb. Policaj je napisal kazen - neprilagojena hitrost, izpolnila sva evropsko poročilo in to je to. Sedaj čakam na pošto iz sodišča in me zanima, kaj lahko pričakujem? Sem pa mladi voznik pa nekaznovan od prej. Je možnost, da izgubim izpit oz. kakšne stroške naj pričakujem. Prebral sem, da se neprilagojena hitrost kaznuje z 500€ in 6 točkami.

Lp

Pozdravljen,

Da te malce pomirim. Tvoja prometna nesreča bo obravnavana skladno z zakonodajo, ki je veljala na dan nesreče - torej pred letom dni. Kakšne sankcije je zakon takrat predvideval preveri v zakonu (glej da boš preverjal v pravi različici), tole kar si napisal v svojem postu pa mislim da je po trenutno veljavni zakonodaji. Vsekakor pa se pripravi da bo kazen kar zajetna.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Kraj: Radovljica

Napisal/-a exide Sr nov 02, 2011 9:33 am

Jaz sem imel isto nersrečo na avtocesti, sicer sem dobil kazen za prekratko varnostno razdaljo, smo pa še vsi udeleženci dobili kazen, ker nismo umaknili avtomobilov s ceste. Že tako je bilo težko umakniti, zaradi gužve, pa potem ko smo premikali vozila je nastalo samo še več škode in je prišlo še do škode na motorju. Se lahko kako pritožimo?

Uporabniški avatar
GapsoN
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GapsoN So dec 17, 2011 8:53 pm

A ste po nesreči avte vžigali ali porivali?
GapsoN ™
Nobody else

Živim da vozim
Slika
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov