Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

slyder1
Nov uporabnik

radar na koprski

Napisal/-a slyder1 To nov 22, 2011 8:22 pm

Zivjo vsem !

Zanima me eno vprasanje a kdo ve mogoce a postavljajo mobilni radar (belega cliota) na koprski ulici v ljubljani omejitev tam je 30km/h in pise cona 30km/h sepravi ce se pelas po cesti cesta v mestni log proti posti in zavijes levo prides na koprsko ulico in pise cona 30kmh zdej me skrbi ker sm vidu belega kliota in me daje paranoja na tej ulici in sem se peljal okoro 70km/h se mi je ful mudilo. :\

lahko mogoce kdo pove ali postavljajo tam radarje na omenjeni cesti ?

in a imajo sploh v ljubljani cliote ali imajo samo skode fabie ?

Hvala vsem lp!

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Re: radar na koprski

Napisal/-a SašoP Sr nov 23, 2011 11:10 am

Js ga še nism tm vidu, sam je pa čist možno ker jih zdj itak postavlajo glih kjer je une 4 metre placa za avto njihov. Majo pa use živo od Focusov, Cliotov, Kangujev,... Sej se mu vid uzadi k ma škatlo naštimano

Uporabniški avatar
GapsoN
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GapsoN So dec 17, 2011 8:48 pm

Samo nekaj me zanima, glede na to, da je cesta zelo kratka, misliš, da si s tem, ko si peljal 70 kaj pridobil? Par sekund mogoče, če jih nisi z bremzanjem zgubil.
Jaz ga še nisem videl tam... kar ne pomeni, da ga dopoldan ne morejo postaviti...

Kje točno pa je bil? Pri Marandu, kje ob cesti, na koncu ulice?
GapsoN ™
Nobody else

Živim da vozim
Slika

mropc
Stalni uporabnik

Napisal/-a mropc To dec 20, 2011 3:50 pm

pozdravljeni. danes sem naletel na radar pod golovcem iz smeri vrhnika proti lj-fužine. priletel sem 110-120 jebeni fokus pa je stal takoj za prvim tunelom. kolikšno kazen lahko pričakujem? aja pa še to, vozilo ni pisano na mene, in me zanima če se da narediti da če v primeru pik jih dobim jaz kot voznik ne lastnik vozila.

sajer
Nov uporabnik

Napisal/-a sajer To dec 20, 2011 4:01 pm

V tem primeru,lastnik avta napiše pritožbo,da on ni vozil avtomobila.Rabi pa potrdilo tisti čas ko so tebe slikali,da je bil kje drugje(na šihtu).Ne rabi pa povedat kdo je vozil avto,kajti proti sorodnikom mu ni potrebno pričat .

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo To dec 20, 2011 5:13 pm

mropc je napisal/-a:pozdravljeni. danes sem naletel na radar pod golovcem iz smeri vrhnika proti lj-fužine. priletel sem 110-120 jebeni fokus pa je stal takoj za prvim tunelom. kolikšno kazen lahko pričakujem? aja pa še to, vozilo ni pisano na mene, in me zanima če se da narediti da če v primeru pik jih dobim jaz kot voznik ne lastnik vozila.

glede na to da je tam omejitev 80km/h,bo min. kazen 250€ in 3kt za ostalo moras pa pač dokzat da si li ti biu voznik tisti čas ;)

Uporabniški avatar
mihouca
Novinec

Napisal/-a mihouca To dec 20, 2011 5:53 pm

sajer je napisal/-a:V tem primeru,lastnik avta napiše pritožbo,da on ni vozil avtomobila.Rabi pa potrdilo tisti čas ko so tebe slikali,da je bil kje drugje(na šihtu).Ne rabi pa povedat kdo je vozil avto,kajti proti sorodnikom mu ni potrebno pričat .

Te luknje v zakonu ni več, vkolikor lastnik ne dokaže kdo je vozil avto, se kaznuje lastnika vozila.

mropc
Stalni uporabnik

Napisal/-a mropc To dec 20, 2011 6:32 pm

to da lastnik ni takrat vozil se dokaže brez problema( imajo kartico za štemplanje gdaj je šel notr in gdaj ven) kolikšno kazen lahko pričakujem? imal sem nekaj okoli 115. ter koliko laže števec in koliko ima tolerance radar?

sajer
Nov uporabnik

Napisal/-a sajer To dec 20, 2011 6:57 pm

mihouca je napisal/-a:
sajer je napisal/-a:V tem primeru,lastnik avta napiše pritožbo,da on ni vozil avtomobila.Rabi pa potrdilo tisti čas ko so tebe slikali,da je bil kje drugje(na šihtu).Ne rabi pa povedat kdo je vozil avto,kajti proti sorodnikom mu ni potrebno pričat .

Te luknje v zakonu ni več, vkolikor lastnik ne dokaže kdo je vozil avto, se kaznuje lastnika vozila.

Kukr jst vem je še lukna,sem se v nedeljo pogovarjal o identičnemu primeru s pravnico, namreč proti sorodnikom ti ni potrebno pričat.Tako da se napiše pritožba,da je avto vozil sorodnik,ki ti ga ni potrebno izdati saj te ščiti zakon.

Uporabniški avatar
mihouca
Novinec

Napisal/-a mihouca To dec 20, 2011 7:06 pm

ne ni res, sem se poizkusil na tak način izogini kazni in to ne deluje več

V kolikor voznik vozila ni znan oz se lastnik izgovarja na ožjega družinskega člana kazen prejme lastnik.
Pa še to pričanje ni obvezno samo proti ožjemu družinskemu članu(mož- žena itd)
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov