Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Luks1
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a Luks1 To mar 31, 2009 8:29 am

papi-chulo je napisal/-a:Ni bilo naselje ....je bla samo omejitev 60. Me je slikal in noben ustavil.

za 1x nisem dobil še nič. Upam da bo tako tudi ostalo .

Če te slika radar kot je tudi ta v Focusu, potem ti pošljejo na dom sliko in položnico.
V tvojem primeru pa morda ne bo nič, če odšteješ napako tvojega števca in napako radarja - verjetno vse skupaj pade na 60km/h.

Uporabniški avatar
Fenix_
Novinec

Kraj: Obala

Napisal/-a Fenix_ To mar 31, 2009 9:46 am

ja samo pol me nebi niti slikal .
Al te slika tudi če greaš pod omejitvijo ?

Uporabniški avatar
robi13
Nov uporabnik

Napisal/-a robi13 To mar 31, 2009 9:52 am

Določene znamke radarjev slikajo tudi vozila, ki vozijo pod omejitvijo, vendar samo takrat, ko dolgo ni prekoračitve hitrosti. To naprava naredi zaradi t.i. self testa. Tako sliko sistem tudi sam od sebe zbriše. Voznik pa zaradi tega misli, da ga je radar "ujel", čeprav ni vozil prehito.

MateSLO
Novinec

Re: Radar

Napisal/-a MateSLO Ne feb 26, 2012 10:52 am

Tudi jaz sem imel pripetljal. Se peljem po avtocesti in zagledam belega mondea in policista z radarjem notri. Koliko točno sem pripeljal - ne vem, ampak več kot 145-150 definitivno ne, sem pa takoj ko sem jih videl (mogoče 50-60 metrov stran) hitro zmanjšal na 130. Niso me ustavili, ni se bliskalo, skratka kot, da ni bilo nič ... bom še vedno dobil kazen? :D

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Ne feb 26, 2012 10:57 am

za 145 pomoje, ne (upostevaj da 145 po stevcu ni dejanskih 145, torej bolj 140)
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

Jerry007
Novinec

Napisal/-a Jerry007 Ne feb 26, 2012 10:59 am

Nobene kazni nebo, sam sem šel 155km/h po števcu mimo njih in niso niti trznal z mondeotom.

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Ne feb 26, 2012 11:07 am

Ok, super :D
Ker sem že tako zadnjič fasal v betico listek od redarjev in res ne rabim še kazni za prehitro vožnjo :)
Verjetno iščejo izziv in čakajo na mudela, ki bo priletel mimo 180-200+ :mrgreen:

hrošč
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a hrošč Ne feb 26, 2012 10:26 pm

Tudi danes so na primorski avtocesti na koncu pocivalisca pri Divaci kampirali, pa smo vozili mimo 140 150 pa ni niti vzel radarja iz ocesa.. Ocitno res cakajo enga konkretnega ali kaj :?:

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Po feb 27, 2012 9:12 am

hrošč je napisal/-a:Tudi danes so na primorski avtocesti na koncu pocivalisca pri Divaci kampirali, pa smo vozili mimo 140 150 pa ni niti vzel radarja iz ocesa.. Ocitno res cakajo enga konkretnega ali kaj :?:

Dajmo o tem malo logično premisliti... Take meritve na AC so prej za statistiko kot pa za kaznovanje voznikov, morda le kot malce preventive v smislu zastraševanja voznikov....

Dokler se meritve delajo z lasersko pištolo, je potrebno voznika ki vozi mimo ustaviti, mu predočiti meritev.... Torej imamo situacijo, kjer za cesto stoji patruljno vozilo, mimo pa vozijo avtomobili nad AC omejitvijo. Če ob tem upoštevamo še toleranco zaradi merilne napake. Mora voznik voziti kakšnih 160km/h ali več da bi se patrulja odpravila za njim. Že zdrav razum pove, da rabi patruljno vozilo (čeprav so v glavnem to Octavije RS) kar lep čas da doseže hitrost prekrškarja... V tem času bi po oceni preko palca imel prekrškar vsaj pol kilometra prednosti, morda celo cel kilometer. Potem pa ga mora patrulja še dohiteti.... Skratka težko verjeten scenarij.

Za boljše razumevanje situacije pa še prigoda izpred časa. Enkrat se mi je zelo mudilo na Gorenjsko. Zato sem vozil blizu max. hitrosti svojega avtomobila. (dobrih 180km/h po števcu). Na ravnici od Peračice proti Radovljici sem pognal do konca... Med izvozoma Lesce in Radovljica sem padel mimo kolone osebnih avtomobilov v kateri se je nahajalo tudi patruljno vozilo in je vozila kolona med 120 in 130 km/h. Policist se je odločil da me malce potipa zaradi prehitre vožnje.
Dohitel me je šele konec pokritega vkopa Moste, pa še to zaradi tega ker sem skozi vkop peljal le slabih 130km/h. Če bi z nezmanjšano hitrostjo nadaljeval, me verjetno nebi mogel dohiteti pred Jesenicami.

Ne želim, da tole izpade kot hvaljenje o podiranju rekordov, saj je bilo moje početje nepremišljeno in v veliki meri tudi potencialno nevarno. Želel sem le pokazati, koliko časa je potrebno, da policist dohiti prehitrega voznika... Če je govora o patrulji, ki je parkirana na počivališču, pa je potrebno še precej več časa da se takega voznika dohiti. Zato se patrulje ne podajajo v lov takšnih voznikov, razen v izrednih primerih.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak Po feb 27, 2012 9:49 am

Tristan01 a še nisi slišal, kako se hvalijo po POP TV, da Škodi RS še zaenkrat noben ni mogel konkuirati/uiti? :mrgreen:
Zadnjič spremenil AudiFreak, dne To feb 28, 2012 12:50 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Nimam privilegijev za branje tega foruma, ampak vseeno berem.

viljuska33
Nov uporabnik

Napisal/-a viljuska33 Po feb 27, 2012 11:32 am

Tristan če bi se ti to zgodil na hrvaškem bi bli kr hitr za tabo- iz izkušenj povem sem mim policajov z 170 šibnu oni so pa stal na benc. pumpi- čez 15km sm biu že "ujet", z 3min dolgim posnetkom, 3 minute pa usi vemo kok nardiš pr 170 km/h.. Tako da se da kr hitro ujeti kokrkol hočeš- če že hočeš:P. aha no nej omenim da je bil to bmw 330 xd tako da mogoče je pa to tisti razlog, da so me tako hitro ujel :P.
p.s pa še to tam so mi rekli, da do 150 km/h ne gledajo nobenega, naprej pa je loterija :P

l.p

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Napisal/-a tristan01 Po feb 27, 2012 3:03 pm

viljuska33 je napisal/-a:Tristan če bi se ti to zgodil na hrvaškem bi bli kr hitr za tabo- iz izkušenj povem sem mim policajov z 170 šibnu oni so pa stal na benc. pumpi- čez 15km sm biu že "ujet", z 3min dolgim posnetkom, 3 minute pa usi vemo kok nardiš pr 170 km/h.. Tako da se da kr hitro ujeti kokrkol hočeš- če že hočeš:P. aha no nej omenim da je bil to bmw 330 xd tako da mogoče je pa to tisti razlog, da so me tako hitro ujel :P.
p.s pa še to tam so mi rekli, da do 150 km/h ne gledajo nobenega, naprej pa je loterija :P

l.p

Viljuska33 saj to je to, 15km preganjanja brez glave da so te dobili... Če ti voziš 170km/h, rabi patrulja voziti okrog 200km/h ali še več, da te ulovi, potem pa še za tabo nekaj km take vožnje...

Tako ravnanje policije je na nek način še bolj neumno kot to kar sva naredila midva. Namesto, da bi te takoj sneli in zmanjšali tveganje za ostale udeležence, si privoščijo še nekajminutni posnetek tvoje vožnje. To je daleč od preventivnega ravnanja.

V mojem primeru, me je policist snel takoj, ko me je dohitel. Naj omenim, da je bila to navadna patruljna Škoda Octavija, pa še voznik je bil sam. Morda še pohvala policistu. Ravnal je korektno, preveril moje dokumente, navkljub preveliki hitrosti in zadostnem razlogu za kontrolo vsega mogočega. Me je opozoril, da je moja povprečna hitrost zadnje tri kilometre znašala cca 175km/h (vključen pokriti vkop in počasnejša vožnja), kar je na mojo srečo izmeril s pomočjo Garmina in me spustil dalje le z opozorilom naj vozim zaradi svoje in tuje varnosti največ 140km/h po števcu. Zato lahko o naših policistih govorim le pohvalno, saj je iz njihovega ravnanja videti, da ravnajo predvsem preventivno in je vsaj v mojem primeru pisanje kazni postranskega pomena. Kar pa žal nebi mogel trditi za tvoj primer. Verjetno se je v tistih nekaj minutah posnetka poleg prevelike hitrosti nabralo še kar nekaj manjših prekrškov zaradi katerih je bil končni račun precej visok.

@AudiFreak: Verjamem da so policijske Octavije RS precej hitre igračke, vendar tudi niso vsemogočne. In ko se srečata dva primerljivo hitra avtomobila, eden parkiran, drugi pa v nizkem preletu tudi modra luč ne prinese dovolj konjev, da bi policisti kar tako ujeli takšnega letalca. Povsem drugačna zgodba pa je ko se policijska Octavija meri s kakšnim povprečnim Cliom ali Golfom. Ta pa res ni še nobeden pobegnil.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

viljuska33
Nov uporabnik

Napisal/-a viljuska33 Po feb 27, 2012 6:28 pm

No ti si mel pol "srečo" da te je samo opozoril hahah... Meni so hoteli dat prepoved nadaljevanja voznje naprej- mlad sofer avto močnejši od 100KM- po zakonu v hrv.baje smeš imat avto samo do 100KM dokler si mlad šofer :? ?. + so mi hotel se zaračunat kazen 220€ :? . In po uri pogovora z njimi sem se zmenil - 80€ kazni in citiram: " nismo te ustavili"- no neki v tem smislu hahaha :lol: :lol:

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Napisal/-a tristan01 Po feb 27, 2012 7:09 pm

viljuska33 je napisal/-a:No ti si mel pol "srečo" da te je samo opozoril hahah... Meni so hoteli dat prepoved nadaljevanja voznje naprej- mlad sofer avto močnejši od 100KM- po zakonu v hrv.baje smeš imat avto samo do 100KM dokler si mlad šofer :? ?. + so mi hotel se zaračunat kazen 220€ :? . In po uri pogovora z njimi sem se zmenil - 80€ kazni in citiram: " nismo te ustavili"- no neki v tem smislu hahaha :lol: :lol:

Kar se mladih voznikov na Hrvaškem tiče ne vem kako gre. Vsekakor pa je čudno da veljajo take omejitve tudi za tujce - o čem podobnem nisem slišal še nikjer, prav tako ne AMZS ne katera druga podobna organizacija ne omenja teh omejitev. Kar se tiče ostalih kazni pa so tako po "ceniku". Glede na to, da si se zdilal za plačilo brez računa pa si tudi imel kar precej sreče.

V mojem primeru pa je bila največja sreča, ker sem naletel na policista v navadnem patruljnem avtomobilu. V primeru providie in uradne meritve hitrosti bi tole bil odvzem vozniške in nekaj stotakov kazni. Res pa je tudi, da vse skupaj malce drugače izpade, če za volanom sedi človek 30+ let v kravati in finih hlačah, kot pa mladenič kateremu še brada ni dobro pognala (nič osebnega). Ne strinjam se, da nas obravnavajo glede na starost, saj smo pred zakokom vsi enaki. Žal pa je tako kot je.

Sicer pa s policijo v tujini razen nekaj malega z Avstrijci nimam izkušenj. Na splošno pa lahko rečem, da so me v vseh primerih ne glede na starost in neumnost ki sem jo na cesti naredil obravnavali korektno.

Lp Tristan01
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov