viljuska33 je napisal/-a:Tristan če bi se ti to zgodil na hrvaškem bi bli kr hitr za tabo- iz izkušenj povem sem mim policajov z 170 šibnu oni so pa stal na benc. pumpi- čez 15km sm biu že "ujet", z 3min dolgim posnetkom, 3 minute pa usi vemo kok nardiš pr 170 km/h.. Tako da se da kr hitro ujeti kokrkol hočeš- če že hočeš:P. aha no nej omenim da je bil to bmw 330 xd tako da mogoče je pa to tisti razlog, da so me tako hitro ujel :P.
p.s pa še to tam so mi rekli, da do 150 km/h ne gledajo nobenega, naprej pa je loterija :P
l.p
Viljuska33 saj to je to, 15km preganjanja brez glave da so te dobili... Če ti voziš 170km/h, rabi patrulja voziti okrog 200km/h ali še več, da te ulovi, potem pa še za tabo nekaj km take vožnje...
Tako ravnanje policije je na nek način še bolj neumno kot to kar sva naredila midva. Namesto, da bi te takoj sneli in zmanjšali tveganje za ostale udeležence, si privoščijo še nekajminutni posnetek tvoje vožnje. To je daleč od preventivnega ravnanja.
V mojem primeru, me je policist snel takoj, ko me je dohitel. Naj omenim, da je bila to navadna patruljna Škoda Octavija, pa še voznik je bil sam. Morda še pohvala policistu. Ravnal je korektno, preveril moje dokumente, navkljub preveliki hitrosti in zadostnem razlogu za kontrolo vsega mogočega. Me je opozoril, da je moja povprečna hitrost zadnje tri kilometre znašala cca 175km/h (vključen pokriti vkop in počasnejša vožnja), kar je na mojo srečo izmeril s pomočjo Garmina in me spustil dalje le z opozorilom naj vozim zaradi svoje in tuje varnosti največ 140km/h po števcu. Zato lahko o naših policistih govorim le pohvalno, saj je iz njihovega ravnanja videti, da ravnajo predvsem preventivno in je vsaj v mojem primeru pisanje kazni postranskega pomena. Kar pa žal nebi mogel trditi za tvoj primer. Verjetno se je v tistih nekaj minutah posnetka poleg prevelike hitrosti nabralo še kar nekaj manjših prekrškov zaradi katerih je bil končni račun precej visok.
@AudiFreak: Verjamem da so policijske Octavije RS precej hitre igračke, vendar tudi niso vsemogočne. In ko se srečata dva primerljivo hitra avtomobila, eden parkiran, drugi pa v nizkem preletu tudi modra luč ne prinese dovolj konjev, da bi policisti kar tako ujeli takšnega letalca. Povsem drugačna zgodba pa je ko se policijska Octavija meri s kakšnim povprečnim Cliom ali Golfom. Ta pa res ni še nobeden pobegnil.
LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.