Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Re: Kazen - hujša prometna nesreča?

Napisal/-a zuzek Sr okt 26, 2011 12:18 am

kej novga? :D
Alergičen na rjo

Tantadruj030
Nov uporabnik

Napisal/-a Tantadruj030 Sr okt 26, 2011 6:38 am

:lol:

Uporabniški avatar
JeanGrey
Nov uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a JeanGrey Če nov 10, 2011 4:20 pm

Čakam pošto.... :) Zdajle bo en mesec od zadnjega sojenja. Vmes probam pa ne mislit na stvar in se veselim, ker se mi v tem mesecu izbrišejo prejšnji grehi.... Tak da se mi bojo nove kreditne točke naložle na prazno kartico. Sem mela zdej ibnge z avtom, sn se mogla s tem ubadat :D

Uporabniški avatar
JeanGrey
Nov uporabnik

Napisal/-a JeanGrey Po mar 12, 2012 4:17 pm

Evo me, danes 12.3. natanko 5 mesecev od drugega sojenja in pol leta od prvega obiska pri sodniku sem le prejela domov razveseljujočo poštico. Juhej.

Ne me narobe razumet, za prekršek prekratke razdalje sem kriva in odgovorna jaz, krivdo prevzela, priznala, brez nekega pleteničenja. Kar me pa danes pribije ko odprem pošto je kazen. Namreč, kot sem najbrž že spesnila v mojih bilbijskih prispevkih do zdaj so bile moje zagorožene kazni sledeče:

- 120€ + 3KT če se izkaže da ženska ni utrpela hujših poškodb
- potem sem imela pa ''na izbiro'' 200€ + 5KT ali 300€ + 3KT v primeru da se izkaže da je bila poškodovana
- prepoved vožnje

Torej, med opcijama druge alineje sem sodniku povedala, da imam raje manj € in več KT, torej 200€ + 5KT, čeprav mi je on zaradi ''preteklih grehov'' priporočal drugo opcijo, ampak ker sem vedela da se mi bojo stare KT kmalu izbrisale, sem izbrala prvo opcijo. Na prvem sojenju mi je rekel da mi kazni za prepoved vožnje ne bo dal, na drugem da naj ne pozabim da me lahko doleti tudi kazen prepovedi vožnje. Torej :huh: Prosila sem še za obročno odplačevanje, ker sem bila v času drugega sojenja brezposelna, brez prejemkov (nisem prejemala socialne pomoči) in brez službe, zato sem prosila za obročno odplačevanje, kateremu je sodnik ugodil.

No, danes pa dobim pošto v katerem so me oglobili za 300€ in naložili 3KT. Položnica priložena. Se pravi kazen kot se šika, čeprav po izboru sodnika, k sreči brez prepovedi vožnje. Se je pa meni to vejičilo čez različna obdobja, namreč v času nesreče sem bila zaposlena študentka (preko servisa), v času 1. sojenja sem bila nezaposlena študentka tik pred diplomo, na drugem sojenju že na borzi, sedaj sem k sreči že od 1.1. zaposlena in k sreči ne vlečem lih minimalca, tako da bom kazen pač odplačala. Pa še delo imam terensko, mesečno naredim po 10k km, tako da bi me prepoved vožnje stala službe. Tako da glede tega sem vesela, me pa vseeno rit peče zarad 100€ več na položnici :evil: :evil: :evil:

Uporabniški avatar
Atrox
Novinec

Napisal/-a Atrox Po mar 12, 2012 4:38 pm

Jaj pač boš ene čevlje manj kupla. :D Bodi vesela, da ti niso izpita vzeli za brez veze.

Uporabniški avatar
Klobasa
Novinec

Napisal/-a Klobasa Po mar 12, 2012 4:46 pm

jaz bi bil vesel da se je sodnik tako odločil. Raje več plačam in imam manj pik.
Kaj pa če te kje dobijo na radar in bi zgubila izpit če bi imela že 5 pik, v primeru da bi imela pa 3 pike bi se pa "glih za glih" izšlo?
takrat boš vesela te odločitve :)

Uporabniški avatar
JeanGrey
Nov uporabnik

Napisal/-a JeanGrey Po mar 12, 2012 9:42 pm

@Atrox: Saj glede prepovedi vožnje sem napisala da sem vesela. Aja pa jaz ne zapravljam denarja za čevlje, ker se mi zdi to neumno in nepotrebno.

@Klobasa: no meni pa ni tako po godu, na radar se me ne da dobit ker vozim stirktno po omejitvah. Glede na to da imam trenutno vsega skupaj 3KT na računu bi mogla kr fest budalaštine delat po cesti, da jih naberem za odzvem.

Uporabniški avatar
weasel
Stalni uporabnik

Napisal/-a weasel Po mar 12, 2012 11:52 pm

Važno, da je zaključeno, bojo vsaj živčki šli na odmor. :)

Uporabniški avatar
JeanGrey
Nov uporabnik

Napisal/-a JeanGrey To mar 13, 2012 6:16 pm

^^Točno to! :D
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost