Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
PogachnyK
Stalni uporabnik

Nakup mopeda

Napisal/-a PogachnyK Sr okt 12, 2011 9:22 am

Zadeva je taka:
Deda ima v lasti več kot 50 let starega tomosa, in ker deda pač nebo živel večno, je potrebno urediti prepis. Imam original račun iz leta 1958, na njem so zabeleženi vsi pomembni podatki. Moped ni bil nikoli registriran. Sedaj pa nevem kako moram po novem izvesti ta prepis(ubistvu moram samo overit pogodbo) ampak nekaj berem po netu, da je treba imeti pri prepisu s seboj neko potrdilo o zavarovanju.

Motorja jaz še nebom registreru(vprašanje če ga sploh kdaj bom) samo želel bi, da je ta stvar urejena.

Skratka je dovoolj da popokam dedo v avto in se odpeljeva na občino, pa urediva prepis, ali bodo kake dodatne komplikacije?
Slika

Uporabniški avatar
KlemenM
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: Nakup mopeda

Napisal/-a KlemenM To okt 25, 2011 10:06 pm

sem imel enak primer, najprej je treba opraviti tehnični pregled (ker mopred še ni v registru) da se vnese v njega. potem se pa napravi kupoprodajno pogodo in identifikacija kupca in prodajalca (po novem zakonu)

lp.

Uporabniški avatar
PogachnyK
Stalni uporabnik

Napisal/-a PogachnyK To mar 20, 2012 9:42 am

KlemenM je napisal/-a:sem imel enak primer, najprej je treba opraviti tehnični pregled (ker mopred še ni v registru) da se vnese v njega. potem se pa napravi kupoprodajno pogodo in identifikacija kupca in prodajalca (po novem zakonu)

lp.

Je tako ja, samo to je pa kr malo mimo, kako naj jaz moped, ki niti slučajno ni v izpravnem stanju pripeljem na tehničnega.... :roll: :roll:

Trenutno še vedno iščem drugo rešitev, ker sem siguren da obstaja.

Zadnja rešitev, mi je itak končni postopek dedovanja, ko se to opravi zastonj
Slika

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking To mar 20, 2012 10:19 am

Najbolj preprosta zadeva je ta, da ti dedek da motor v dar za rojstni dan. V pričo sorodnikov, ki bodo na tvoji rojstnodnevni zabavi. Se pravi ti ustno obljubi moped kot darilo, ter ti ga tudi izroči še isti ali naslednji dan, da lahko z njim prosto razpolagaš.

Pomembno je da z mopedom lahko prosto razpolagaš ko ti ga darovalec obljubi v dar.

Prepis pa ni pomemben, če ga ne misliš registrirat.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov