Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
z-tech
Nov uporabnik

Kraj: delavnca

Uporabnik vozila

Napisal/-a z-tech Če mar 22, 2012 8:52 pm

Zanima me, če kdo ve, kako je z določitvijo uporabnika vozila, vem da to pride upoštev, če lastnik nima veljavnega izpita... a obstaja tudi opcija
da določiš uporabnika vozila, čeprav imaš veljavno vozniško ?

Gre se za to da ima brat pri Triglavu še bonus (25%) in ima služben avto, tako da ne rabi več svojega in ga bo prodal bonus bo pa ostal neizkoriščen,
ker zasebno ne bo imel avta. Na zavarovalnici sem že spraševal glede prenosa bonusa in se ga seveda ne da prenest niti podrazno na brata :roll:, tako
da sva prišla na idejo, če bi njega določil kot uporabnika in bi tako lahko avto registriral nanj... vozil bi ga seveda jaz, kar se tiče kazni pa itq ni problem
ker vozim vedno po predpisih...

v nasprotnem primeru pride upoštev samo še prepis, temu pa jaz nisem nabolj naklonjen

torej ve kdo kej na to temo mogoče ?

lp
Prelude

Uporabniški avatar
arijan
Novinec

Re: Uporabnik vozila

Napisal/-a arijan Če mar 22, 2012 8:59 pm

Kako se ne da prenest bonusa? Kdo ti je to rekel?
Če ima tvoja brat ta bonus, ga lahko podari tebi, on ga pa potem izgubi. To se da.
Vprašaj še na kakšni drugi zavarovalnici.
Maš tudi ti izpit?

Uporabniški avatar
z-tech
Nov uporabnik

Kraj: delavnca

Napisal/-a z-tech Če mar 22, 2012 9:35 pm

Tole je bil odgovor od zav. Triglav:

Prenos bonusa na brata po pogojih za avtomobilsko zavarovanje načeloma ni možen. Za morebitno drugačno rešitev pa prosimo kontaktirajte vašo območno enoto ali mogoče vašega zavarovalnega zastopnika.

potem sem vprašal agenta, ki mi trdi da to sploh ni možno, razen med zakoncema...

ja jst mam izpit ze vec kt 7 let, sam mam samo 5% (prevec hitr sem menjal avte in nisem nabil nobenga bonusa) zdj sm pomislu še na to opcijo, ker 25% stran vržt
je že kr neki €...
Prelude

Uporabniški avatar
arijan
Novinec

Napisal/-a arijan Če mar 22, 2012 10:11 pm

Moja mama je na mojega brata prenesla svoj bonus... Tako da mogoče je. Zgleda agent ni dost dober ;)

Uporabniški avatar
HPF
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a HPF Če mar 22, 2012 11:10 pm

To si verjetno pisal direktno na zavarovalnico. Stopi do kakšnega agenta, pa ga osebno povprašaj.

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Pe mar 23, 2012 12:22 am

Kolikor je meni zadeva jasna oz. znana, je to dosti odvisno predvsem od zavarovalnega agenta. Jaz sem že kar nekaj let nazaj naredil darilno pogodbo med mamo in mano, da je bil avto prepisan name. Seveda sem takrat ravno nareidl izpit, in prvič registriral avto, tako da sem že z prvo registracijo imel 50% bonifikacijo. Najdi pravega agenta, pa se bo vse dalo zrihtat. Ne vidim problema glede tega, če nekomu podariš bonus, saj ga pol ja ne moreta dva hkrati koristit, kar je čist logično.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe mar 23, 2012 5:26 am

Seveda se da...Sam na tapravga agenta moraš naletet. Drgač pa lahk tudi tega povprašaš, če pozna kakega agenta, ki bi za svojo stranko to naredil 8)
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov