Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

edey
Novinec

Prodaja karamboliranega vozila

Napisal/-a edey So dec 03, 2011 1:53 pm

Živjo, kot že naslov pove prodajam moj avto...nažalost sem mel prometno tak da je totalka in ga zdaj takega kot je prodajam. Odjavil sem ga že s prometa tablice sem tudi vrni... moram še kaj naredit?
So se pa že večkrat oglasili madžari pri meni da bi kupili avto...v bistvu ga lahko samo tako prodam brez kakšen pogodbe ali kaj podobnega ker jim prometne itak nebom dal zraven. Ali se motim?

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Re: Prodaja karamboliranega vozila

Napisal/-a lancia hf So dec 03, 2011 1:57 pm

Naredite prepis, ker lahko oni samo uporabne stvari dol poberejo, ostalo pa pustijo za cesto, zadnji lastnik si pa ti. In potem se začne pi....ja
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

edey
Novinec

Napisal/-a edey So dec 03, 2011 2:45 pm

Ja samo oni ne morejo spravit avta na cesto če nimajo prometne :). Drugače pa je avto totalka ne ga ne splača več popravljat ker je prestar in preveč ruknjen... Tak da jim bo lahko služil samo za železo ali pa dele...

Uporabniški avatar
simimedi
Novinec

Napisal/-a simimedi So dec 03, 2011 2:54 pm

Ne gre se zato, da bi ga spravila NA CESTO, temveč da bi ga pustili OB CESTI. Torej, za stroške odvoza lahko v končni fazi terjajo tebe, če bo avto še vedno pisan nate -> ti bi bil v tem primeru lastnik vozila in kot tak odgovoren za njegov odvoz na odpad/razgradnjo.

LP

Sba
Novinec

Napisal/-a Sba So dec 03, 2011 2:56 pm

Saj ni rekel, da ga bodo pustili na cesti, ampak za cesto. :lol:

Kot je lancia hf povedal, narediš prepis in čao. S tem avto, pa čeprav v nevoznem stanju ni več tvoja odgovornost in ti ne morejo nič, tudi, če ga oskubljenega pustijo sredi gozda.

Tako sem jaz naredil. Odjavil in naredil prepis (dodal še homologacijo in servisno knjigo), potem pa me ne zanima več.
Upam, da se ne vozi kak revež sedaj z njim po cesti. :roll:

edey
Novinec

Napisal/-a edey So dec 03, 2011 3:00 pm

aha... Samo bolj težko da bi ga kar tako pustili ob cesti, se preveč nori za železom :)

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 So dec 03, 2011 3:11 pm

Sam pleh niti ne da neke velike teže pa še olupit je treba avto. Premalo profita za preveč dela...
Slika

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Kraj: Ko si bogu za hrbtom, se uro voznje.

Napisal/-a AXioN So dec 03, 2011 3:55 pm

edey je napisal/-a:aha... Samo bolj težko da bi ga kar tako pustili ob cesti, se preveč nori za železom :)

Ali gres na tehnicne preglede naredit prepis in identifikacijo, ali pa odrezes serijske stevilke z avta, potem pa kakor vejo in znajo.

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol So dec 03, 2011 4:00 pm

Serijske dol, z papirji še ti prav pridejo ;)

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So dec 03, 2011 4:11 pm

crxdelsol je napisal/-a:Serijske dol, z papirji še ti prav pridejo ;)

Če ni slik (policija, zavarovalnica) potem nebojo odkrili lastnika, če pa so bojo pa €vrčki kar frčali od njega.

edey
Novinec

Napisal/-a edey So dec 03, 2011 6:33 pm

No avto so odpeljali madžari,so ga pa kar tako odpeljali...samo kopijo prometne sem jim dal....

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So dec 03, 2011 6:56 pm

Upaj na najboljše, saj ni nujno da boš imel probleme. Jaz sem jih imel samo enkrat, in se teh igric negrem več.

edey
Novinec

Napisal/-a edey So dec 03, 2011 7:00 pm

ja jaz tudi upam da bo vse vredu...saj jaz bi tak naredu vse s prepisom in tak kot je treba sam me je oče pregovoril in rekel da naj ne kompliciram, tak da bo pol on kriv :)
aja? kakšne probleme si pa mel če ni skrivnost?

LP

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So dec 03, 2011 7:35 pm

Dolga zgodba :D
OK: Tipota sem prodal pred 8-mim leti v LJ na avtosejmu človeku, ki ima avtohišo v Celju in je rekel, da bom naredil prepis direktno z novim lastnikom, da nebo avtomobila pisal na avtohišo. Vse lepo in prav, spisala sva kupoprodajno pogodbo in to je to. Čez okoli 14 dni sem na vrata dobil policijo, da sem kradel z belim Puntotom bencin v Slovenski Bistrici, jaz sem policistoma dal pogodbo, da sem prodal belega Tipota. Je pa takrat, ko so kradli bencin že potekla registracija. Čez okoli 10 dni pa sem od zavarovalnice dobil domov pošto, da moram poslati kuponček. Nato sem šel z vsemi papirji v LJ, na zavarovalnico in izvedel, da ko je bil še Tipo registriran, so se veselo zaletavali z njim, prva nesreča je bila ocenjena na 350 000 sit, bile so pa še dve. Sledilo je cel kup pritožb in nato je tast, ki je policist seštimal da so se Celjski in Vrhniški policisti povezali in so oni prevzeli cel primer, da nisem hodil od ustanove do ustanove.
Zaključek pa je bil, da je možakar dal iz avtohiše avtomobil kolegu, (dober znanec Celjske policije) on pa je po treh nesrečah s Tipotom naredil totalko, tablice dal na Puntota in veselo delal oslarije naprej.
Kar sem bil jaz oškodovan je bila edino 15% bonifikacija, saj sem moral začeti iz nule. In od tega dogodka ne gre avto od naše celotne žlahte naprej dokler ni vse črno na belem.

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol So dec 03, 2011 8:16 pm

edey je napisal/-a:ja jaz tudi upam da bo vse vredu...saj jaz bi tak naredu vse s prepisom in tak kot je treba sam me je oče pregovoril in rekel da naj ne kompliciram, tak da bo pol on kriv :)
aja? kakšne probleme si pa mel če ni skrivnost?

LP

Seveda ;)

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan So dec 03, 2011 9:15 pm

aklan86 je napisal/-a:Sam pleh niti ne da neke velike teže pa še olupit je treba avto. Premalo profita za preveč dela...

o pa še kako se duvajo za avte v kakršnem koli stanju.
Član od leta 2004

edey
Novinec

Napisal/-a edey Ne dec 04, 2011 12:39 pm

Tu v našem koncu tudi vidim nonstop madžare ki vozijo vse klump za sabo, samo da je železo ali kakšna kovina...mislim da je pri njih to še bolj plačano kot pri nas, z avta pa dobiš kar precej :)

brobida
Nov uporabnik

Napisal/-a brobida Ne maj 20, 2012 9:15 pm

Pozdravljeni!

Jaz imam podoben problem kot avtor te teme. Prodajam nevozen avtomobil(totalka), avto je bil odjavljen iz prometa. Pri odjavi sem moral podati tudi informacijo kje bo vozilo.

Sedaj se je našel kupec, ki bi avtomobil kupil in ga uporabil za dele za svoj avto in torej nima namena avta ponovno registrirati. Vendar nisem popolnoma prepričan v to zgodbo...

Kako naj uredim prepis lastništva?
Bo dovolj kupoprodajna-pogodba iz dzs-ja(oz. pogodba uporabnika border_ od tukaj http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=18&t=83844 in iz njegove strani podpisana izjava o lokaciji vozila.
Bi bilo potrebno še na kaj paziti?? Kaj moram izročiti novemu kupcu, predvsem me zanima glede prometnega( saj sem napisan kot lastnik jaz)???

Nebi namreč rad da me čez pol leta obišče policija in me povprašuje o avtu, ki sem ga prodal..

Hvala za odgovore!

+

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne maj 20, 2012 9:38 pm

Naredi se isto kot, če bi prodajal vozen avto, prepis in to je to.

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Po maj 21, 2012 3:39 pm

edey je napisal/-a:No avto so odpeljali madžari,so ga pa kar tako odpeljali...samo kopijo prometne sem jim dal....

kaj sprašuješ če nočeš nič spremenit??

če bi hotu praw se naredi prepis, če si pa pač naiven pa niti ne sprašuj, če delaš po swoje
Alergičen na rjo
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost