Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Primož29
Nov uporabnik

Nesreča na parkirišču

Napisal/-a Primož29 So okt 22, 2011 5:53 am

Živjo!

Na parkirišču sem zapel oz.podrgnil avtomobil, ki ni bil parkiran pravilno. Stal je poleg označenih mest in s tem oviral prehod.

Zanima me ali sem dolžen povrniti celotno škodo, ali zaradi nepravilnega parkiranja tudi sam delno kriv. S tem ko je nepravilno parkiral in s tem oviral prehod, je pač tvegal da pride do nesreče.

Ali je celo varjanta, da vsak krije svojo škodo.

Ali na parkiriščih sploh obstajajo kakšna pravila napisan z zakoni.

Prosim za vaša mnenja.

Hvala in lep pozdrav!

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Re: Nesreča na parkirišču

Napisal/-a Matey_ So okt 22, 2011 6:00 am

Hja pomojem se da vse zment. Pač (če še nisi) poiščeš lastnika avtomobila, mu razložiš situacijo,
in se zmenta, da usak krije svojo škodo, brez poročil in policije.

LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko So okt 22, 2011 8:19 am

mislim da boš moral ti kriti nesrečo,ker si ga ti oplazil,če bi pa prišla policija na kraj nesreče bi pa ti dobil kazen za nesrečo,on pa kazen za nepravilno parkiranje-vsaj tko je včasih bilo no

Primož29
Nov uporabnik

Napisal/-a Primož29 So okt 22, 2011 12:43 pm

Sem pustil telefonsko na avtu, sva že kontaktirala. Ne zdi se mi fer, da bi bila krivda v celoti moja, ker je avto oviral izhod iz parkirišča.

lp,

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko So okt 22, 2011 12:53 pm

žal nimaš pravice da mu podrsaš avto če je narobe parkiran......
moral bi poklicati policijo da bi ga oni odstranli in kaznovali,ti pa moram priznati da si eden redkih poštenjakov,večina samo odpelje naprej kot da se ni nič zgodilo...........

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 So okt 22, 2011 6:21 pm

hribko je napisal/-a:žal nimaš pravice da mu podrsaš avto če je narobe parkiran......
moral bi poklicati policijo da bi ga oni odstranli in kaznovali,ti pa moram priznati da si eden redkih poštenjakov,večina samo odpelje naprej kot da se ni nič zgodilo...........

Naredil je edino pravilno. V takem primeru je najbolje nesrečo prijaviti policiji in v primeru napačnega parkiranja počakati še na prihod policije. Kako se bosta z drugim udeležencem dogovorila pa je stvar pogovora in argumentiranja stanja.

Glede raznih ubežnikov pa samo eno dejstvo v razmislek. V primeru pobega s kraja nezgode ima zavarovalnica pravico izterjati povzročeno škodo od povzročitelja. Ni redek pojav, ko povzročitelj odpelje brez da bi nezgodo prijavil ali pustil podatke. Najde pa se kak naključen očividec ali varnostna kamera ki zadevo zabeleži. Zadeva se obravnava kot prometna nezgoda s pobegom. Zavarovalnica pa veselo izterja povzročeno škodo od ubežnika. Bolje počakati in poklicati policijo pa čeprav dobiš položnico za 50 ali 100 EUR, kakor pa plačati tisočaka ali več za povzročeno škodo in stroške izterjave.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ So okt 22, 2011 7:26 pm

Ti boš plačal vse.
Pač tako je da se nimaš kaj "zaletavat" a avto, pa magari stoji sredi ceste. Pošteno ali pa pravilno gor dol :)
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Sr feb 29, 2012 1:43 am

Kolega je imel isti primer.

Epilog: on je plačal škodo na nepravilno parkiranem avtu lastnik le-tega je pa dobil kazen za nepravilno parkiranje.

eva1231
Nov uporabnik

Napisal/-a eva1231 Če mar 29, 2012 8:27 pm

Men se je zgodil isto, tip je bil narobe parkiran na parkirišču in je blokiral uhod, pol pa k sva oba mela kasko za parkiranje sva vsak svoj kasko uveljavla brez policije... :D Majhna laž sicer ampak lej... Vse se da zment. Mislm da je bla najboljša rešitev za oba.

kolesar78
Nov uporabnik

Napisal/-a kolesar78 To maj 15, 2012 7:35 am

Pozdravljeni

Jaz sem imel podobno situacijo. Imel sem nepravilno parkiran avto in mi ga je gospod ruknil. Pustil mi je telefonsko številko, ter napisal, da sem imel avto napačno parkiran in da je to tudi slikal. Policije ni poklical, jaz pa tudi ne. Po temu kar sem prebral in kar sem se pozanimal je kriv on. Vendar zdaj se me izogiba in pravi, da bi raje reševal stvar brez zavarovalnic in policije. Načeloma bi tudi jaz raje tako rešil, ker mi je jasno, da sem tudi sam deloma kriv.
Zanima me kaj lahko storim če mi škode ne bo hotel povrniti. Glede na to, da se je dogodek zgodil nekaj časa nazaj in jaz nimam nobenega njegovega podatka, niti zapisnika policije. Ali si lahko s njegovo telefonsko številko sploh kaj pomagam oz. ali policija lahko kaj naredi, če on krivde ne prizna. Ker se o tem dosti pogovarjam mi je nekdo tudi rekel, da bi on preprosto rekel, da on tega listka ni pustil.
In prav zaradi tega ker je bil pošten in je pustil številko ge ni bi rad zaj..., ampak bi se poskušel dogovorit, preden pokličem policijo.

Hvala

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo To maj 15, 2012 7:58 pm

V takem primeru bi se lahko probal dogovoriti vsaj za delno povrnjeno škodo.

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus To maj 15, 2012 10:02 pm

Berem, da je par ljudi napisalo, naj pokliče policijo. Lepo vas prosim, policijo se pokliče v primeru prometne nesreče s telesnimi poškodbami ali pa gre za pobeg s kraja prometne nesreče ali kakšno drugo kaznivo dejanje. Za vse ostalo je obrazec EVROPSKO POROČILO O PROMETNI NESREČI.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Sr maj 16, 2012 12:39 pm

f.taunus je napisal/-a:Berem, da je par ljudi napisalo, naj pokliče policijo. Lepo vas prosim, policijo se pokliče v primeru prometne nesreče s telesnimi poškodbami ali pa gre za pobeg s kraja prometne nesreče ali kakšno drugo kaznivo dejanje. Za vse ostalo je obrazec EVROPSKO POROČILO O PROMETNI NESREČI.

Če voznika drugega vozila ni poleg (govorimo o napačno parkiranem vozilu) se v takem primeru nesreča prijavi na policijo, ki naredi le uradni zaznamek o zadevi, vozniku poškodovanega vozila pa pusti obvestilo za steklom s podatki o povzročitelju.

Glede na drobni tisk zavarovalnih polic, pa je pametno vsako tudi neznatno prometno nesrečo prijaviti policiji. Ob tem se pove da je prišlo le do manjše materialne škode in da se bosta udeleženca sama dogovorila in zadeva je rešana. V nasprotnem primeru se zna zgoditi tudi da zavarovalnica odškodninski zahtevek zavrne.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

ma_hi
Novinec

Kraj: Portorož

Napisal/-a ma_hi Sr maj 16, 2012 12:45 pm

Mislim, da je krivda tvoja, saj si ti napravil premik z avtomobilom.

Osebno se mi je pred leti v Luki zgodilo, da sem svoj avto parkiral znotraj Luke in sicer na avtobusni postaji za šleperjem. Ko sem se vrnil sem videl kako šleper lepo počasi vozi rikverc in rine moj avto. Nazaj ga je porinil dobre 4 metre. Ker se ni strinjal s krivdo je zahteval policijo in ko je le ta prišla je določila da je kriv šleper, saj je on naredil premik z vozilom, jaz pa sem stal na mestu. Kazni za napačno parkiranje niso mogli napisati nobenemu, saj je bilo znotraj Luke.

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Po maj 21, 2012 3:37 pm

kolesar78 je napisal/-a:Pozdravljeni

Jaz sem imel podobno situacijo. Imel sem nepravilno parkiran avto in mi ga je gospod ruknil. Pustil mi je telefonsko številko, ter napisal, da sem imel avto napačno parkiran in da je to tudi slikal. ...

lej

1. vidiš da je človek pošten in ti je pustil telefonsko številko

2. kot da tu pišeš in si ustvarjaš dvome raje človeka pokliči in boš slišal kaj on meni

3. če ti je že pustil telefonsko je že nekaj na tem da ga kontaktiraš, možno da ti bo vsaj delno kril škodo

lp
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
arijan
Novinec

Napisal/-a arijan Po maj 21, 2012 5:26 pm

Si sploh preveril, če je prava številka? Da ni samo pustil listek z lažno številko(mogoče ga je kdo gledal) in se odpeljal.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost