Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

xyz007
Nov uporabnik

Sodnik za prekrske

Napisal/-a xyz007 To feb 17, 2004 7:27 am

Zivjo,

Vceraj sem dobil posto od sodnika za prekrske, v kateri pise da sem oktobra 2003 napihal 1.64 (s toleranco 1.54). Vozil naj bi mamin avto. Pise tudi, da nisem imel doumentov in je bilo samo ustno ugotovljeno (preko podatkov, ime priimek, naslov, rojstni datum) kdo sem.
Glede na to, da zivim cisto v drugem kraju, imam svoj avto, ...

Ker tega jaz nisem storil - takoj je sum padel na brata (ki mi je tudi priznal, da je on storil ta prekrsek).

Zanima me, kako te lahko policist obtozi oz. napise prekrsek, ce nimas osebnega dokumenta????

Kako bi lahko tole nastalo situacijo resil?
Najbrz bi moral brat priznati pri sodniku. Ali lahko zahtevam soocenje s policistom, ki je napisal prekrsek. Kako bi resil brata pred odvzemov vozniskega dovoljenja (ceprav si tega v resnici ne zasluzi)?

lp./

MaKo
Uporabnik

Napisal/-a MaKo To feb 17, 2004 8:06 am

Podobno se je zgodilo mozu moje sestre! Je dobil domov posto, da so ga tega pa tega v Trbovljah policisti zasacili, ko je z avtomobilom Nissan Sunny hotel nekam prepeljati toliko in toliko zelene opojne rastline. Ker tega ni storil (nima ne Nissana in ni iz Trbovelj ampak iz Brezic...) je sel do sorodnika (odvetnika) in ta je lepo napisal tozbo in jo tudi dobil. Sicer z takimi mukami, da je joooj. In odskodnina ni bila ravno majhna!

P.s.: no ma ti verjetno ne bos tozil brata kaj :wink:

Lp

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a MGsax To feb 17, 2004 8:36 am

po mojem če bi dokazal da ti nisi bil takrat na mestu kontrole bi ti morali kazen "zbrisat" kdo pa je vozil pa tako ne bodo mogli ugotovit, objektivno.
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

xyz007
Nov uporabnik

Napisal/-a xyz007 To feb 17, 2004 8:38 am

Dokazem lahko tako, da brat prizna (kar mi ne disi prevec). Oz. soocenje s policajem, podpis na zapisniku in to. Kaj mislite?

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Kraj: Medvode

Napisal/-a Daco To feb 17, 2004 9:22 am

Ja reces da nisi bil ti pa pika. Pa nej dokazejo da si bil... al pa mi dej vse svoje podatke, pa bom vedno ko me ustavijo policisti rekel da sem ti! :P

Nisi bil ti, lahko te posljejo na detektor lazi ce hocejo, lahko te soocijo s policajem, lahko primerjajo podpis... karkoli. Ti nisi bil, kdo je pa bil pa ni tvoja skrb in problem, to naj resujejo policaji.

xyz007
Nov uporabnik

Napisal/-a xyz007 Če feb 19, 2004 12:34 pm

Zivjo,

A obstaja kaksna pravna razlaga?

Oz. kako naj naj nastopim pri sodniku za prekrske.

Ker bi potem to lahko naredil vsak, ki ga popisejo ( npr. rekel da nima dokumentov in se predstavil kot nekdo drug). Napaka je sigurno na strani policaja - samo kako to dokazat?

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Če feb 19, 2004 1:56 pm

samo tolko za info koliko se to veliko dogaja...
enkrat sm se počil pred policijsko postajo na trdinovi...
policaj je bil priča
ti ki me je izsilil je bil taksit
recimo mu ABC
sabo ni imel ne prometne,ne izpita,ne osebne,ne članske izkaznice za knjižnjico,se pravi nič!!
in je pač navedel neke podatke in policaj mu je vrjel...

pol me pa čez kake 3 mesce en tip (recimo mu XY)kliče kdaj se je on z mano zabil...pa mu jaz vse povem in potem skupaj ugotovimo da se je ta ABCl 5 mesecov predstavljal kot XY. v tem času je "nabral" za pol miljona kazni in to na 9 različnih policijskih postajah in v 23-ih postopkih.
razlog da se je vse to ugotovilo je da je XY dobil domov obvestilo davčne uprave da je dolžen za neplačane kazni skoraj 400k in da mu bojo rubli... potem je pa še dobil domov 3 kazni za 30k zaradi prevelike hitrosti!

fora je ker je XY vedel kdo je ABC saj je le ta delal pri njemu neko priložnostno delo za cca.2 mesca pred 3 leti! in je vedel vse podatke o njemu!

tako da imaš pomoje kar veliko šanso da se nekako rešiš...
SlikaSlika
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost