Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Re: Povozil skalo

Napisal/-a gecco Če jun 21, 2012 8:08 am

NoFear85 je napisal/-a:Enak problem sem imel pred leti, povozil sem vecji kamen, ozka cesta, vozil za kamionom in ko sem jo opazil se nisem uspel izmaknit zaradi nasproti vozecih vozil. Problem je bil ker mi je presekalo novo gumo ( prevozenih imela cca 100km) in rob platisca. Poklicem policijo, pridejo, zelo korektno opravijo svoje (zapisnik, slike,...) in mi povejo kdo je upravljalec cest. Grem na zavarovalnico oodam vlogo, cez cas dobim zavrnjeno s pojasnilom v smislu: ne moremo bit vsako minuto na cesti. Kazni ni bilo, ne za hitrost, ne za varnostno razdaljo za nic, stroske pa sem na koncu kril sam.

Me pa zanima kaj bi v podobni situaciji.. ozka neznana cesta, vožnja za kamionom, potem pa zapelješ v kakšno od mnogih lukenj v cesti ali ob cesti in uničiš gumo. V takem primeru bi pa morali odgovarjati!
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Če jun 21, 2012 8:18 am

Blink-182- je napisal/-a:Joj, če bi vse to prej vedel, mi niti na kraj pameti ne bi prišlo da bi klical policijo. No pa vem za naslednjič...

Bravo. Še eden ko je pogruntal današnjo politiko države. Glej, sej je zadeva čist preprosta. V blagajni manjka, zato ker kradejo, razumljivo. Čeprav je zmanjkalo so še vedno jemali. Sej veš, če si navajen jemat brez limita je potem težko sprejeti tale limit. In sedaj je treba policaje spremenit v inkasante. In to je današnje delo. Postavljanje radarjev na kraje, kjer nima nobene veze al se pelješ 50,60 al pa 70. Se pa strinjam, da je večja možnost za zaslužek. Pri tebi se ne bojo kaj veliko ukvarjali najbrž. Boš pa fasal kazen, če jo boš, po 45.členu. Pol se pa j***, komukoli se češ. Kot si že sam rekel se ne boš pritoževal. Ja seveda, da ne. In to država ve 100% in še bolj točno ve, da boš tole plačal brez ugovarjanja. Take ovce majo najraje. Sedaj boš napisal, ja kaj pa nej nardim. Sem ti že odgovoril, da nič. :D Tak je sistem. ;)

45. člen

(hitrost vožnje)

(1) Voznik mora hitrost in način vožnje prilagoditi poteku, tehničnim in drugim lastnostim ceste, stanju vozišča, preglednosti, vidljivosti, prometnim in vremenskim razmeram, stanju vozila in tovora ter svojim vozniškim sposobnostim tako, da ves čas vožnje obvladuje vozilo oziroma, da ga lahko ustavi pred oviro, ki jo, glede na okoliščine, lahko pričakuje.

(2) Voznik, ki se približuje križišču, prehodu ceste čez železniško progo, prehodu za pešce, kolesarski stezi, prehodu za kolesarje ali drugi prometni površini, mora voziti posebno previdno. Voziti sme s takšno hitrostjo, da lahko varno ustavi in pusti mimo vozila in druge udeležence cestnega prometa, ki imajo na križišču prednost, da lahko varno ustavi pred prehodom za pešce, pred prehodom ceste čez železniško progo oziroma, da lahko vozilo ustavi, če bi z vožnjo preko prehoda ogrožal pešce in kolesarje.

Z globo 500 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju z določbo prvega ali drugega odstavka tega člena. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 5 kazenskih točk.

Vem, da sem te razočaral, ma ni 460, ampak 500€. Pa samo 5bonus točk boš dobil, namesto 7. Sedaj pa reči državi, hvala ti.

Pa če bi bil kamen, kateri bi ti ravno padel pred avto in ne moreš storiti ničesar, da bi tole preprečil, je kazen enaka. Sedaj pa dokaž, da se ti je kamen privalil na cesto, pred tabo in nisi moral narediti ničesar. NE MOREŠ, pa da se jebeš. ;) Rešiš se lahko samo tako, da sam poskrbiš za svojo rit in dokazovanjem ali je priletel ali ne. :huh:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Če jun 21, 2012 8:34 am

X-Hair je napisal/-a:da ga lahko ustavi pred oviro, ki jo, glede na okoliščine, lahko pričakuje.
Hm, kaj pa tale navedba, se da glede na tole kaj sklicevati? Odtrganega betonskega robnika na sredi ceste pač ne moreš pričakovati, glede na okoliščine. :?
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

matejSS
Nov uporabnik

Napisal/-a matejSS Če jun 21, 2012 8:49 am

Se spet tipicni slovenceljski odgovor... vsi znajo pljuvat cez drzavo, vlado in kako je cez mejo v EU (ali ZDA) vse boljse. In za vsak drek vsi mislijo, da je kriva drzava/vlada in bi vsi hoteli denar od nje, pa ceprav je bila npr. narava vmes. Smo prvaki v jokanju, sami naredili pa bi nic.

Da ne bo skocilo sedaj v luft polovico foruma, se strinjam, da so .... veliko in ga se vedno .... In da bi jih bilo treba zamenjat. Je tudi vseeno ali trenutne ali prejsnje... in naslednje (ki bodo bodo zal v vecini enaki). Pa pustimo to, da ne bomo se ta forum spolitizirali in ga "unicili".

Tale "neprilagojena hitrost" tudi meni para zivce, ker jo vedno omenijo. Jasno - ce bi stal, se to ne bi zgodilo!

Zivljenjski nauk je, da moras imeti danes skoraj ze vse zavarovano - le tako lahko kaj dobis (delno) nazaj. V Sloveniji bi vsi radi imeli visoke place zaradi dogovorne pozicije, a odgovornosti ne bi prevzel nihce. Na koncu je zavarovalnica edino upanje, pa se ti se bodo zelo trudili, da ne bi nic placali.
Stosek avtomobila (hise, itd.) ni le vzdrzevanje in gorivo, a tudi zavarovanje - nikoli ne ves, kdaj bo srnjak misli, da je na drugi strani ceste trava bolj socna.

Tudi sam sem imel podobno izkusnjo (kamen iz tovornjaka na AC). Na sreco nic husjega, zavarovalnica ni komplicirala (le tisti njihov formular je bila naloga prepisovanja vseh podatkov, ki jih ze itak imajo). Aja, sedaj se zelo izogibam voznji za tovornjaki (to je na koncu se najpomembnejse) ;)

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair Če jun 21, 2012 10:42 am

Energetik81 je napisal/-a:
X-Hair je napisal/-a:da ga lahko ustavi pred oviro, ki jo, glede na okoliščine, lahko pričakuje.
Hm, kaj pa tale navedba, se da glede na tole kaj sklicevati? Odtrganega betonskega robnika na sredi ceste pač ne moreš pričakovati, glede na okoliščine. :?

Ja, popolnoma se strinjam s tabo. Nekak sredi mesta ne moreš pričakovati en betonski kos pločnika. Dejstvo je, da sam ne boš nič dosegel. Najameš odvetnika in ti celo reši zadevo. Overall, si kaj pridobil al ne? Ob denar si tako al pa tako. Z odvetnikom najraje še več. ;) Če ne gre drugače ga najameš. Poznam primere, ko ni šlo drugače, če ne bi šel izpit. Zato, ker je eden malo sral brezveze. Sramota.

Glej, jaz sem tudi prehiteval na ravnini čez polno črto. Naredil sem vse po pravilih kot veleva zakon. Problem je bila samo tista polna črta, ko tam nima nobene veze z ničemer. Pa glej ga zlomka, se je med stavko odločil mal zajebaval folk po cesti. Jah kej čmo. Takle je. Ko sem še omenil 46.člen ZPrCP sva pa kar končala. :D Zanimivo ne. PLačal sem 100€ in mirna bosna. S pritožbo ni bilo za reskirat. Zakaj? Ker sodniki se več ali manj odločijo glede na počutje tistega dne in ne na dejstva kaj je varno in kaj nevarno. Država rabi denar, jebat ga, sprjaznt se je treba. Jaz sem se že. Zato sem pa plačal 100€, če ne bi fasal celotno kazen 200€ in še 150€ sodnih stroškov, da tisti papir leži tam mesece in mesece. :DDD ;)

:huh:

MatejSS, s kje si se pa ti zdej vzel? A delaš v parlamentu? :cry
SlikaSlika

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Če jun 21, 2012 10:47 am

jaz mam isti problem. prevozu sem "skalo" (v mojem primeru je bil to kamen od 10cm), udarlo je po podvozju
rezultat: odtrgana plastika pod motorjem in pocen kolotek. na sreco je karter in ostalo prezivelo :)

policije nisem klical, ker so mi zaradi iste stvari v preteklosti hoteli napisat kazen za neprilagojeno hitrost :x
moram pa it na zavarovalnico povprasat kaj se da naredit (imam polni kasko)
turbo inside

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če jun 21, 2012 10:52 am

Veš kaj je na to odgovoril sodnik?
"Če za nepreglednim ovinkom na sredi ceste leži človek (dela samomor), ga ti ne smeš povoziti pod nobenim pogojem (tudi, če bi bila omejitev 200), mi bomo pa že njega terjali kaj je delal tam" :shock: :shock: :huh: :huh: :roll:

Totalno idiotski sistem in zakon, ampak kaj čmo. :roll:

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Če jun 21, 2012 11:29 am

To je logično.

matejSS
Nov uporabnik

Napisal/-a matejSS Če jun 21, 2012 12:07 pm

X-Hair je napisal/-a:MatejSS, s kje si se pa ti zdej vzel? A delaš v parlamentu? :cry

A tam delajo :o

Dvomim, da imajo kje drugje, kaj bolj definiran zakon. Zakon pac ne more pokriti vsega. Vcasih je le potrebno nekaj razuma oz. kmecke pameti. Se mi zdi, da to ni tako enostavno najti (se posebaj pri uradnikih).

Uporabniški avatar
PogachnyK
Stalni uporabnik

Napisal/-a PogachnyK Če jun 21, 2012 1:17 pm

Pomoje bo kazen da...

Poznam primer, ko so v ljubljani mulci porinl kanto za smeti pred avto, pa je tip poklicu policijo, in dobil kazen za neprilagojeno hitrost
Slika

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair Če jun 21, 2012 2:09 pm

peroRS je napisal/-a:

Veš kaj je na to odgovoril sodnik?
"Če za nepreglednim ovinkom na sredi ceste leži človek (dela samomor), ga ti ne smeš povoziti pod nobenim pogojem (tudi, če bi bila omejitev 200), mi bomo pa že njega terjali kaj je delal tam" :shock: :shock: :huh: :huh: :roll:

Totalno idiotski sistem in zakon, ampak kaj čmo. :roll:

Evo, točno to. In tak sistem je zato, da se lahko 2x kasira. Jaz ne vidim druge finte. Tako kot ma kolesar vedno prednost. Tudi če jo nima, jo ma in če ga povoziš si kriv. PIKA.

PogachnyK je napisal/-a:Pomoje bo kazen da...

Poznam primer, ko so v ljubljani mulci porinl kanto za smeti pred avto, pa je tip poklicu policijo, in dobil kazen za neprilagojeno hitrost

Seveda. Koš za smeti je od koga? :twisted: Sam sebi pa ne bodo pisal kazni, tolk neumni niso. ;) Kaj jim preostane, da bo kaj iz tega? Seveda, neprilagojena hitrost in se kasira. Sej to, da kanta za smeti nima kaj tam početi, nima veze. Sedaj govorimo zgolj o tem, da je bila na cesti kanta in da je voznik fasal kazen za neprilagojeno hitrost. Me ne zanima kaj so imel mulci z njim. Energetik, si dobil občutek o čem pišem/o?

In kaj lahko sedaj sklepam iz tega. Da se moram voziti po cesti in pričakovati nepričakovano na cesti. Če se zaleti policaj, je pa krivo poledenelo cestišče, led na cesti, cesta služba ker ni počistila cestišča, bla bla bla ;)
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Blink-182-
Stalni uporabnik

Kraj: Škofja Loka

Napisal/-a Blink-182- Če jun 21, 2012 4:10 pm

Ja res super je tole ja, narediš si škodo, pa še 500€ kazni, ni bolšga :? ampak če dobim kazen se pa vseeno spravim pritožbo pisat.
Enostavno človen na povsem urejeni cesti skozi vas ne more pričakovati robnika :roll: in ja peljal sem res 50km/h, ker čez vasi/mesta nikoli ne norim.

V kolikšnem času pa ponavadi dobiš kazen če jo dobiš? Da vem kolk časa naj se "tresem"

Pa še to, če je npr tvoj pritožba zavrnjena, ali po zavrnitvi še vedno velja tisti rok za polovičko?

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair Pe jun 22, 2012 1:14 pm

Blink-182- je napisal/-a:Ja res super je tole ja, narediš si škodo, pa še 500€ kazni, ni bolšga :?

Jap, ni bolšga. Sam ne zate. Državi se pa gladko j**e za tebe in za tvojo varnost. Po liniji najmanjšega odpora. ;)

Blink-182- je napisal/-a:Pa še to, če je npr tvoj pritožba zavrnjena, ali po zavrnitvi še vedno velja tisti rok za polovičko?

Ne bo šlo. Zato pa so tele polovičke, da ovca raje plača. Glede kazni pa ne vem kdaj bo prispela. Sam bog ve, pa še on ne vem če ve. :mrgreen:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Ne jun 24, 2012 8:40 am

Blink-182- je napisal/-a:Ja res super je tole ja, narediš si škodo, pa še 500€ kazni, ni bolšga :? ampak če dobim kazen se pa vseeno spravim pritožbo pisat.
Enostavno človen na povsem urejeni cesti skozi vas ne more pričakovati robnika :roll: in ja peljal sem res 50km/h, ker čez vasi/mesta nikoli ne norim.

V kolikšnem času pa ponavadi dobiš kazen če jo dobiš? Da vem kolk časa naj se "tresem"

Pa še to, če je npr tvoj pritožba zavrnjena, ali po zavrnitvi še vedno velja tisti rok za polovičko?

Glede na to da si se ubistvu sam prijavil policiji, boš kazen dobil prej kot v 2 tednih. Tako je bilo zadnjič pri nas za podoben dogodek.
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Ne jun 24, 2012 9:48 am

NejcZ je napisal/-a:
Blink-182- je napisal/-a:Ja res super je tole ja, narediš si škodo, pa še 500€ kazni, ni bolšga :? ampak če dobim kazen se pa vseeno spravim pritožbo pisat.

Glede na to da si se ubistvu sam prijavil policiji, boš kazen dobil prej kot v 2 tednih. Tako je bilo zadnjič pri nas za podoben dogodek.

J. mater to je tolk žalostno da je že kar smešno :lol:

Sem pa ravno včeraj skoraj fasal pod kolesa kar konkretno skalo. Nekako sem se ji skoraj 100% izognil in jo rahlo s kolesom podrsal (k sreči sem bil s Kangoo-jem - 195/65/15 gume), tolk da se je skala odkotalila skoraj do roba - naredil še uslugo drugim :twisted: Hitrost je bila pa definitivno prilagojena, ker sem pazil, da ne bi bil pred mano izza ovinka kak kolesar, ker jih je na tem delu kar precej. In po tem dogodku, si sploh ne morem predstavljati, da bi mi v primeru, da sem to skalo povozil ali kako drugače zadel in si na svojem avtomobilu sfu*al feltno ali še kaj drugega, povrh vsega, za piko na i, policaj napisal kazen. Jafak

"Razumem", da mi napiše kazen, če se vidi, da sem priletel s hitrostjo in zletel s ceste. To "razumem", ampak...
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov