Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Bushido22
Nov uporabnik

Re: CENITEV ŠKODE GRAWE – OSTAL SEM ŠOKIRAN

Napisal/-a Bushido22 Ne avg 26, 2012 10:39 am

Jaz lahko povem da so največi oderuhi in najvecji je Matevz Vadas ki se skriva za telefonom cim dlje stran od njih od agentov od vseh se posebaj od tega matevzka. :)

bunny01
Uporabnik

Kraj: Nazarje Zadrečka cesta 9

Napisal/-a bunny01 Ne avg 26, 2012 1:44 pm

NOBENA zavarovalnica NE dela v korist zavarovalca. GRRAWE ni izjema.so cvetke tudi na Mariborski in Triglavu itd.......poznamo to.

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid Po avg 27, 2012 2:08 pm

Meni se je samo enkrat naredilo, da mi je cenilec rekel, da neke praske ne bo kril na parking. Še 2x sem ga lepo vprašal zakaj ne, pa je isto mutil z klasičnimi, da je praska previsoko....) Lepo ti malo kri požene v glavo, vikanje odpade, naprej gre pa tkole: lej ti, če me boš zdej jebal v glavo bo pa obojestransko, prnes mi še 10 listov pa bova pisala. In napišeš vsako pikco, bunkico, črtico, že tako moraš pretiravati, da greš sam sebi na bruhanje, ampak vedi da ti delaš vse po pravilih, ti njim plačuješ leta in leta in potem ko se ti nekaj zgodi, je pa prst v rit. Sem lepo napisal še 6 prijav škode (skoraj nevidne pikce, praskice) in dobil povračilo škode 5x večji, kot da bi mi že na začetku priznal tisti parking zaradi katerega sem prišel.

Naslednji dan sem poklical agenta Z. Maribor in sva naredila prepis zavarovanj za celo družino + za firmo. In vsakič ko se mi kaj zaplete pri uveljavlanju škode, samo začnem groziti z odjavo vsega in vse se lepo reši brez problemov.

Pač živimo v svetu, ki brez izsiljevanja ne prideš nikamor.
Slika Slika

bunny01
Uporabnik

Kraj: Nazarje Zadrečka cesta 9

Napisal/-a bunny01 To sep 04, 2012 3:55 pm

Meni na Zavarovalnici Maribor niso hotli priznat škode na parkirišču v višini 100 eur.
Prvo je priznal in je rekel kam naj grem avto popraviti sploh ni bil problem. Ko pa sem rekel da gre avto konec reg. na odpad oziroma v prodajo in ga ne bom popravljal pa je rekel da še mora enkrat pogledati in je potem zavrnil cenitev škode.

Epilog tega je, da sem oba vozila odjavil iz Zavarovalnice Maribor, odjavil motorno kolo, odjavil zavarovanje stanovanja in vsa nezgodna zavarovanja cele družine. Poslal dopis direkt v vodstvo Zavarovalnice Maribor in jim pojasnil dogodek, se zahvalil za izjemno strokovne in profesionalne cenilce ter jim na hitro naredil izračun koliko so sedaj oni na izgubi zaradi profesionalizma tega cenilca. Odšel sem na durgo zavarovalnico naj še tam nekaj zaslužijo.

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Mindflash To sep 04, 2012 5:03 pm

Bel-Tirid je napisal/-a:Meni se je samo enkrat naredilo, da mi je cenilec rekel, da neke praske ne bo kril na parking. Še 2x sem ga lepo vprašal zakaj ne, pa je isto mutil z klasičnimi, da je praska previsoko....) Lepo ti malo kri požene v glavo, vikanje odpade, naprej gre pa tkole: lej ti, če me boš zdej jebal v glavo bo pa obojestransko, prnes mi še 10 listov pa bova pisala. In napišeš vsako pikco, bunkico, črtico, že tako moraš pretiravati, da greš sam sebi na bruhanje, ampak vedi da ti delaš vse po pravilih, ti njim plačuješ leta in leta in potem ko se ti nekaj zgodi, je pa prst v rit. Sem lepo napisal še 6 prijav škode (skoraj nevidne pikce, praskice) in dobil povračilo škode 5x večji, kot da bi mi že na začetku priznal tisti parking zaradi katerega sem prišel.

Naslednji dan sem poklical agenta Z. Maribor in sva naredila prepis zavarovanj za celo družino + za firmo. In vsakič ko se mi kaj zaplete pri uveljavlanju škode, samo začnem groziti z odjavo vsega in vse se lepo reši brez problemov.

Kaj ni tako, da imaš samo 3 škodne primere na leto brez odbitne franšize pri parkingu?

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Kraj: Lendava (MS)

Napisal/-a MasTTer Pe sep 07, 2012 2:45 pm

Bel-Tirid je napisal/-a:Meni se je samo enkrat naredilo, da mi je cenilec rekel, da neke praske ne bo kril na parking. Še 2x sem ga lepo vprašal zakaj ne, pa je isto mutil z klasičnimi, da je praska previsoko....) Lepo ti malo kri požene v glavo, vikanje odpade, naprej gre pa tkole: lej ti, če me boš zdej jebal v glavo bo pa obojestransko, prnes mi še 10 listov pa bova pisala. In napišeš vsako pikco, bunkico, črtico, že tako moraš pretiravati, da greš sam sebi na bruhanje, ampak vedi da ti delaš vse po pravilih, ti njim plačuješ leta in leta in potem ko se ti nekaj zgodi, je pa prst v rit. Sem lepo napisal še 6 prijav škode (skoraj nevidne pikce, praskice) in dobil povračilo škode 5x večji, kot da bi mi že na začetku priznal tisti parking zaradi katerega sem prišel.

Poškodba na parkirišču pomeni, če ti neznano gibajoče se vozilo poškoduje tvoje vozilo po domače, da ga podrajsa. Razne poškodbe od: udarcev vrat, vej, kolesarjev itd. NE pokriva. Torej me malce čudi, če ti je take stvari sploh priznal.

Drugače, če hočeš bit 90% prepričan, da ti bo škodo priznal, jo moreš žal zaenkrat prijavit policiji. Zadosti je, da se pokliče na 113 in prijavi, kljub temu, da noben ne pride avta pogledat. Klic je zabeležen in zavarovalnica ima eno potrditev da se je škoda res zgodila, kljub temu, da se lahko prijavitelj tudi zlaže...nekaj procentov je tudi tega 100%, ampak vseeno.

Če ne prijaviš policiji svoje škode, kot piše v pogojih, katere noben ne bere, je le dobra volja zavarovalnice, da ti tako škodo tudi prizna. Določene zavarovalnice kot tudi Mariborska tega ne zahteva, vendar v tem primeru cenilec oceni če je res prišlo do poškodbe na parkirišču in ti lahko začne komplicirati! Policaji pa redkokdaj komplicirajo in v večini primerov gre skoz, kljub temu, da mogoče res noben ne ve povedat če je to res nastalo na parkirišču od neznanega gibajočega se vozila ali ne.

V tvojem primeru ti je cenilec priznal škodo, ker se mu pač ni dalo ubadat z tabo. Si pač imel srečo. Mogoče naslednjič ne boš na takega naletel, ampak na bolj zajebanega od sebe :) Kdo ve kaj prinese prihodnost.

Drugače pri AS-u lahko letno prijaviš 2 škodi z naslova parkirišča (H) in lom stekla (D, E).

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Napisal/-a MasTTer Pe sep 07, 2012 2:52 pm

bunny01 je napisal/-a:Meni na Zavarovalnici Maribor niso hotli priznat škode na parkirišču v višini 100 eur.
Prvo je priznal in je rekel kam naj grem avto popraviti sploh ni bil problem. Ko pa sem rekel da gre avto konec reg. na odpad oziroma v prodajo in ga ne bom popravljal pa je rekel da še mora enkrat pogledati in je potem zavrnil cenitev škode.

Epilog tega je, da sem oba vozila odjavil iz Zavarovalnice Maribor, odjavil motorno kolo, odjavil zavarovanje stanovanja in vsa nezgodna zavarovanja cele družine. Poslal dopis direkt v vodstvo Zavarovalnice Maribor in jim pojasnil dogodek, se zahvalil za izjemno strokovne in profesionalne cenilce ter jim na hitro naredil izračun koliko so sedaj oni na izgubi zaradi profesionalizma tega cenilca. Odšel sem na durgo zavarovalnico naj še tam nekaj zaslužijo.

Čisto logično in ekonomično dejanje zavarovalniškega agenta. Zakaj bi dal popravljat nekaj, kar boš čez leto dni dal na odpad???! Bi ti dal z svojega žepa 100€ da se popravi in ga nato čez leto dni dal na odpad? Najbrž ne? Se strinjava?

Zavarovalnice tako razmišljajo, kot če bi to njihovo bilo, dajte še vi tako razmišljati, kot da bi sami morali plačat škodo. Pol teh prijav nebi bilo, kot jih je zdaj. Zavarovalnice zaslužijo, če se škoda ne izplača oz. čim manj. Torej če bi vse škode izplačali, kar se prijavi, bi delali v minus in bi morali premije dvignit. Bi bli veseli v tem primeru? Najbrž ne.

Če bi država pol tako smoterno delala kot zavarovalnice, sedaj krize pri nas nebi bilo. Me res zanima, kak bi bilo, če bi zavarovalnice prevzele vodenje države...bi red naredile, ne pa kot sedaj, ko vsak drugi krade v višjih državnih krogih, ker pač ta denar ni njihov in se ga lahko ukrade.... Z lastnega žepa si pa noben nebi kradel ;)

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Pe sep 07, 2012 4:43 pm

njih čisto nič ne briga kaj bo z avtom drugo leto. zavarovanje je bilo plačano polna cena, brez popusta za odpad drugo leto...
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Napisal/-a MasTTer So sep 08, 2012 8:34 am

_YUGO-GVX_ je napisal/-a:njih čisto nič ne briga kaj bo z avtom drugo leto. zavarovanje je bilo plačano polna cena, brez popusta za odpad drugo leto...

Točno tako razmišljajo slabi lastniki, in zato smo zdaj tam kjer smo. Če bi zavarovalnice tako razmišljale bi že vse propadle, verjemi. Preveč smo razvajeni.... ;)

Po drugi strani pa, zakaj si zavaroval H kombinacijo za avto, ki gre najbrž čez leto dni na odpad? Privarčeval bi tistih 80€. Če bi agentu povedal, da gre avto na odpad bi te najverjetneje vprašal, če je sploh smiselno zavarovat parkirišče, mar ne? :D Nočem bit pameten, ampak tu je krivda obojestranska... Popust za odpad? To bi lahko bilo, da se zavaruje le obvezno in šofer, ostalo se pa ne zavaruje. Z novim ali starim avtom se ista škoda naredi hehe... Kombinacije se pa brišejo. V primeru večje škode pa avto na odpad in po novega.

Seveda, če boš vstrajal, ti bo cenilec odobril popravilo, tako da tu ni panike, le razumet je treba da so zavarovalnice dobri lastniki in ne slabi.

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt So sep 08, 2012 10:43 pm

MasTTer je napisal/-a:Če bi država pol tako smoterno delala kot zavarovalnice, sedaj krize pri nas nebi bilo. Me res zanima, kak bi bilo, če bi zavarovalnice prevzele vodenje države...bi red naredile, ne pa kot sedaj, ko vsak drugi krade v višjih državnih krogih, ker pač ta denar ni njihov in se ga lahko ukrade.... Z lastnega žepa si pa noben nebi kradel ;)

Pa kje ti spiš, da te ponoči ne ukradejo? Tukaj gladko mešaš jabolka in hruške. Država ne more delovati kot zasebno podjetje, ker le-to ni in ne more biti, saj če in ko bo začela tako delovati, potem države ne rabimo več, ker to pač ni "država". Kapish??? Po mojem mnenju ne (upam da se motim), sem pa glede tega offtopica over&out.

_YUGO-GVX_ je napisal/-a:njih čisto nič ne briga kaj bo z avtom drugo leto. zavarovanje je bilo plačano polna cena, brez popusta za odpad drugo leto...

Seveda lahko razpravljamo v čem je smisel popravila avta, ki bo šel naslednje leto na odpad, ampak to ni na mestu. Zavarovalnica kot "dober lastnik" bi se lahko že takoj odločila, da zadeve ne bo zavarovala, češ da je avto prestar in ni smotrno, saj gre lahko vsak hip na odpad (namenoma nisem uporabil riziko, ker tu ne gre za riziko, ampak zgolj neko vrednostno sodbo). Če so bili taki ku..., da so pobrali denar in je to zapisano črno na belem, naj izplačajo in pika! To je tako, kot če bi naročil in plačal torto, ko pa bi jo prišel iskat, bi ti pa rekli: "s*****, ti jo ne damo, ker si debel!"

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Napisal/-a MasTTer Po sep 10, 2012 9:53 am

thunderbolt: To je bilo teoretično mišljeno, če bi se država obnašala tako dobra lastnica, kot se zavarovalniške hiše, garantiram, da danes nebi bilo takšne krize. Pač nasplošno je znano, da tujega denarja noben ne spoštuje! Vsak spoštuje le tisto, kar si sam prigara z trdim delom. Kot recimo v tem primeru. Zavarovalnica pač vpraša lastnika oz. mu objasni, da pa res ni smiselno popravit nekaj, kar boš zagotov čez leto dni zavrgel. Kot sem že napisal, če pa želi, pa mu morejo popravit. Če mu pa vseeno ne bodo popravili, pa so nažalost v težavah. Manjšim zavarovalnicam gre težje kot večjim te čase, zato je treba tudi premislit, ke boš kaj zavaroval in ne gledat vsak €, ker ko pride do škode pa tako cinclajo... Seveda pa agent ne more in ne bo zdaj vsakega šel vprašati, kdaj misli avto dati na odpad...to je nemogoče. Zato more vsak lastnik sam poskrbeti za svoj denar in za sebe.
Recimo ta naš famozni falkon...koliko državnih plač bi lahko v teh skoraj 10-ih letih izplačali, namesto tega nesmiselnega letala. Če bi to letalo kupili z lastnega denarja, bi imel že zdavnaj drugega lastnika.

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Po sep 10, 2012 8:06 pm

Enkrat lahko ugibam kje delaš. pišeš pa tako, da so se mi dobre dušice na zavarovalnicah zasmilile :lol:
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Napisal/-a MasTTer To sep 11, 2012 12:36 pm

_YUGO-GVX_ je napisal/-a:Enkrat lahko ugibam kje delaš. pišeš pa tako, da so se mi dobre dušice na zavarovalnicah zasmilile :lol:

Hehe.. bolj dobre dušice kot sem jaz boš teško našel na zavarovalnicah, samo tako za info ;) ...drugače pa delam še marsikaj in tudi najbolj retardiran človek vidi, kako politiki delajo...res moreš bit obseden z € in z oblastjo da greš za politika....žalostno.... :D
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov