Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

timr
Nov uporabnik

Re: Pretek tehničnega

Napisal/-a timr To okt 02, 2012 7:18 pm

Zivjo..

sam imam malo drugacen, sicer podoben problem..

Imam nov avto, star 1leto, situacija je pa sledeca:
cez recimo 5dni mi potece zavarovanje in zaradi napake na avtomobilu, cez 15dni dobim novega v zamenjavo.. Avto je nov, tako da se tehnicni ne dela vsako leto.
Sedaj me pa zanima, ali se lahko po teh 10dneh, ko mi pretece zavarovanje peljem stari avto (dobrih 15km) do te avtohise, da naredimo zamenjavo, ali ga moram registrirati + zavarovati?
Kaj se zgodi, ce ne podaljsam zavarovanja in registracije in me policaj ustavi?

lp

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ To okt 02, 2012 7:21 pm

ce hoces it na sigurno, vzames preizkusnjo (bila je 35 eurou za 3 dni) in mas mir ;)
turbo inside

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus To okt 02, 2012 7:29 pm

Če avto ni odjavljen iz prometa, si samo sklene zavarovanje za teh par dni in plača cestnino. V kolikor že gre na 100% ziher varianto.

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Kraj: Lendava (MS)

Napisal/-a MasTTer Če okt 04, 2012 12:19 pm

timr je napisal/-a:Zivjo..

sam imam malo drugacen, sicer podoben problem..

Imam nov avto, star 1leto, situacija je pa sledeca:
cez recimo 5dni mi potece zavarovanje in zaradi napake na avtomobilu, cez 15dni dobim novega v zamenjavo.. Avto je nov, tako da se tehnicni ne dela vsako leto.
Sedaj me pa zanima, ali se lahko po teh 10dneh, ko mi pretece zavarovanje peljem stari avto (dobrih 15km) do te avtohise, da naredimo zamenjavo, ali ga moram registrirati + zavarovati?
Kaj se zgodi, ce ne podaljsam zavarovanja in registracije in me policaj ustavi?

lp

Zavarovanje ti velja še točno 30dni od poteka tehničnega pregleda in starega zavarovanja. Torej, če v teh 30-ih dneh, ko nimaš veljavnega zavarovanja in tehničnega pregleda narediš škodo, bo zavarovalnica izplačala škodo tretjim osebam, torej če si sam kriv. Seveda, ti bodo zaradi izplačila škod avtomatično podaljšali poteklo zavarovalno polico, katero boš seveda mogel poravnati v celoti, kajti če je po zavarovalnem kritju prijavljena škoda, se premija ne vrača oz. se plača za celo leto. To vselja za vsa kritja, po kateri je izplačana škoda.

Seveda te lahko g. Policaj ustavi, zaradi poteklega tehničnega pregleda, ampak v tvojem primeru le tega še ni, torej ne kršiš noben zakon, ker je vozilo izpravno, zavarovanje pa velja še 30dni od poteka :)

Torej če ne nameravaš noben škode povzročit se lahko komot zapelješ z tem avtom teh 15km. Če pa nisi siguren, pa rajši naredi zavarovalno polico za 1 mesec, vendar v tem primeru, moreš plačati še podaljšanje prometno +plačati cestnino za 1 mesec, kar te res pride več, kot če enostavno vzameš preizkušnjo za 3 dni.

Ker vem, da ne boš nobene škode naredil, naredi 1. varianto oz. ne naredi nič in je stvar rešena...vse je ok :)

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če okt 04, 2012 12:42 pm

Tehnični ni isto kot registracija, podaljšanja registracije še vedno ni in policaj lahko teži, lahko pa tudi ne, odvisno od volje, vremena in še česa.

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Napisal/-a MasTTer Pe okt 05, 2012 2:15 pm

esem je napisal/-a:Tehnični ni isto kot registracija, podaljšanja registracije še vedno ni in policaj lahko teži, lahko pa tudi ne, odvisno od volje, vremena in še česa.

Kolikor vem, ti policaj lahko teži le zaradi tega, če nimaš brezhiben avto, torej opravljen tehnični pregled, kar do 4 leta starosti vozila ni potrebno naredit. Zavarovanje velja še 30dni, le cestnina oz. prometna ni podaljšana. Ne vem, pa če ti zaradi tega res lahko kazen napiše in če res kršiš zakon. Kak policaj bi znal to povedat. Je pa res, kot si sam napisal, vse je odvisno na koga naletiš. Vendar verjetnost, da bo ravno on in ravno takrat naletel na kontrolo je skoraj nična ;)

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Pe okt 05, 2012 3:14 pm

Se globoko opravičujem, ker pišem v tujo temo, ampak bi prosil, če mi kdo zna povedati, ali bom naredil tehnični pregled, če mi ne dela hupa (trobenta)?

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Pe okt 05, 2012 7:19 pm

Ne boš naredil.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Pe okt 05, 2012 7:26 pm

Cefizelj je napisal/-a:Ne boš naredil.

ce bojo sploh gledali. meni in vsem sorodnikom niso se nikoli ;)
turbo inside

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Pe okt 05, 2012 7:50 pm

Zanimivo. V Kranju sm bil in na AMZS in Remont Tehnični pregledi pa zmeri še potrob.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Pe okt 05, 2012 11:46 pm

MasTTer je napisal/-a:
esem je napisal/-a:Tehnični ni isto kot registracija, podaljšanja registracije še vedno ni in policaj lahko teži, lahko pa tudi ne, odvisno od volje, vremena in še česa.

Kolikor vem, ti policaj lahko teži le zaradi tega, če nimaš brezhiben avto, torej opravljen tehnični pregled, kar do 4 leta starosti vozila ni potrebno naredit. Zavarovanje velja še 30dni, le cestnina oz. prometna ni podaljšana. Ne vem, pa če ti zaradi tega res lahko kazen napiše in če res kršiš zakon. Kak policaj bi znal to povedat. Je pa res, kot si sam napisal, vse je odvisno na koga naletiš. Vendar verjetnost, da bo ravno on in ravno takrat naletel na kontrolo je skoraj nična ;)

16. člen

(listine, ki jih morajo imeti pri sebi udeleženci cestnega prometa in obveznosti udeležencev pri kontroli voznikov, vozil, opreme, naprav in tovora)

(1) Voznik je dolžan imeti pri sebi listino, s katero dokaže, da sme voziti vozilo v cestnem prometu, veljavno prometno dovoljenje, listine o tovoru, dovoljenje za vožnjo v času prepovedi prometa, pri opravljanju prevoza skupine otrok pa tudi potrdilo o poklicnih vozniških izkušnjah.

(2) Voznik mora pooblaščeni uradni osebi na njeno zahtevo izročiti na vpogled listine, navedene v prejšnjem odstavku tega člena.

(3) Voznik mora na zahtevo pooblaščene uradne osebe omogočiti pregled vozila, opreme, naprav, tovora in pri njem sodelovati.

(4) Če vozilo ali voznik ne izpolnjujeta predpisanih pogojev za udeležbo v cestnem prometu, mora voznik na podlagi odredbe pooblaščene uradne osebe poskrbeti za takojšnjo odstranitev vozila.

(5) Z globo 40 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju z določbo prvega odstavka tega člena.

(6) Za kršitev določb drugega ali tretjega odstavka tega člena se izreče sankcija iz sedmega odstavka 27. člena tega zakona.

blazkom
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazkom So okt 06, 2012 1:28 am

kaka je napaka da hupe ne popraviš?

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Napisal/-a MasTTer Po okt 08, 2012 12:59 pm

esem: No ja, potemtakem res moreš imeti veljavno (podaljšano) tudi prometno. Torej je vse odvisno na koga naletiš.

hahehihoh:Tudi meni še nikoli niso preverili, sploh vedel nisem da to more delat. Pelješ avto na tehnični in če ti kaj reče, poveš, da hupe sploh še nikoli nisi uporabil in nisi vedel da ne dela. Skozi tehnične te bodo spustili, vendar jim povej, da greš takoj k serviserju se naročit in bote odpravili zadevo. Ali pa jih prej vprašaj če te bodo zaradi tega prek spustil in če odgovorijo da ne, se odpelji na drug tehnični ptegled.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Po okt 08, 2012 11:07 pm

MasTTer je napisal/-a:... in če odgovorijo da ne, se odpelji na drug tehnični ptegled.

Mislim, da ko si enkrat v sistemu (ko odprejo bazo in iz nje vpisujejo podatke za tvoj tehnični oz avto), lahko delaš samo pri njih. Morda to velja samo za tiste tri dni, kolikor imaš časa za popravilo brez novega (novo plačanega) tehničnega.

Seveda pa je hupa en najcenejših in najenostavnejših delov na avtu za menjat, verjetno ceneje kot nov tehnični.

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 To okt 09, 2012 10:37 am

Dej za foro namontiraj tole:

Slika

pa povej, če te bo spustil. Nikjer ni namreč definirano, kakšno hupo mora imeti avto. Po moje...
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus To okt 09, 2012 10:40 am

primozek68 je napisal/-a:Nikjer ni namreč definirano, kakšno hupo mora imeti avto. Po moje...

Seveda je definirano. Hupa mora biti homologirana.

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 To okt 09, 2012 10:59 am

Ah, pol pa klinc. Sem mislil, da bo fora...
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Napisal/-a MasTTer Če okt 11, 2012 7:17 am

esem je napisal/-a:
MasTTer je napisal/-a:... in če odgovorijo da ne, se odpelji na drug tehnični ptegled.

Mislim, da ko si enkrat v sistemu (ko odprejo bazo in iz nje vpisujejo podatke za tvoj tehnični oz avto), lahko delaš samo pri njih. Morda to velja samo za tiste tri dni, kolikor imaš časa za popravilo brez novega (novo plačanega) tehničnega.

Seveda pa je hupa en najcenejših in najenostavnejših delov na avtu za menjat, verjetno ceneje kot nov tehnični.

Mislil sem, preden gre tehničnega delat, naj vpraša in če odklonijo naj gre drugam vprašat. Pri kakšni firmi 100% gre čez, ker recimo hupa se ti je lahko pokvarila tudi po tehničnih pregledih če smo že pri tem. Noben policaj ne more dokazat da so te brez delujoče hupe skoz spustili. In vsakemu se gre za denar, tako da brez problema se lahko čez pride.
Ampak kot rečeno jaz sem 1. izvedel za to iz tega posta in nikoli dozdaj niso to preverili za noben naš avto.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost