timr je napisal/-a:Zivjo..
sam imam malo drugacen, sicer podoben problem..
Imam nov avto, star 1leto, situacija je pa sledeca:
cez recimo 5dni mi potece zavarovanje in zaradi napake na avtomobilu, cez 15dni dobim novega v zamenjavo.. Avto je nov, tako da se tehnicni ne dela vsako leto.
Sedaj me pa zanima, ali se lahko po teh 10dneh, ko mi pretece zavarovanje peljem stari avto (dobrih 15km) do te avtohise, da naredimo zamenjavo, ali ga moram registrirati + zavarovati?
Kaj se zgodi, ce ne podaljsam zavarovanja in registracije in me policaj ustavi?
lp
esem je napisal/-a:Tehnični ni isto kot registracija, podaljšanja registracije še vedno ni in policaj lahko teži, lahko pa tudi ne, odvisno od volje, vremena in še česa.
Cefizelj je napisal/-a:Ne boš naredil.
MasTTer je napisal/-a:esem je napisal/-a:Tehnični ni isto kot registracija, podaljšanja registracije še vedno ni in policaj lahko teži, lahko pa tudi ne, odvisno od volje, vremena in še česa.
Kolikor vem, ti policaj lahko teži le zaradi tega, če nimaš brezhiben avto, torej opravljen tehnični pregled, kar do 4 leta starosti vozila ni potrebno naredit. Zavarovanje velja še 30dni, le cestnina oz. prometna ni podaljšana. Ne vem, pa če ti zaradi tega res lahko kazen napiše in če res kršiš zakon. Kak policaj bi znal to povedat. Je pa res, kot si sam napisal, vse je odvisno na koga naletiš. Vendar verjetnost, da bo ravno on in ravno takrat naletel na kontrolo je skoraj nična
16. člen
(listine, ki jih morajo imeti pri sebi udeleženci cestnega prometa in obveznosti udeležencev pri kontroli voznikov, vozil, opreme, naprav in tovora)
(1) Voznik je dolžan imeti pri sebi listino, s katero dokaže, da sme voziti vozilo v cestnem prometu, veljavno prometno dovoljenje, listine o tovoru, dovoljenje za vožnjo v času prepovedi prometa, pri opravljanju prevoza skupine otrok pa tudi potrdilo o poklicnih vozniških izkušnjah.
(2) Voznik mora pooblaščeni uradni osebi na njeno zahtevo izročiti na vpogled listine, navedene v prejšnjem odstavku tega člena.
(3) Voznik mora na zahtevo pooblaščene uradne osebe omogočiti pregled vozila, opreme, naprav, tovora in pri njem sodelovati.
(4) Če vozilo ali voznik ne izpolnjujeta predpisanih pogojev za udeležbo v cestnem prometu, mora voznik na podlagi odredbe pooblaščene uradne osebe poskrbeti za takojšnjo odstranitev vozila.
(5) Z globo 40 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju z določbo prvega odstavka tega člena.
(6) Za kršitev določb drugega ali tretjega odstavka tega člena se izreče sankcija iz sedmega odstavka 27. člena tega zakona.
MasTTer je napisal/-a:... in če odgovorijo da ne, se odpelji na drug tehnični ptegled.
primozek68 je napisal/-a:Nikjer ni namreč definirano, kakšno hupo mora imeti avto. Po moje...
esem je napisal/-a:MasTTer je napisal/-a:... in če odgovorijo da ne, se odpelji na drug tehnični ptegled.
Mislim, da ko si enkrat v sistemu (ko odprejo bazo in iz nje vpisujejo podatke za tvoj tehnični oz avto), lahko delaš samo pri njih. Morda to velja samo za tiste tri dni, kolikor imaš časa za popravilo brez novega (novo plačanega) tehničnega.
Seveda pa je hupa en najcenejših in najenostavnejših delov na avtu za menjat, verjetno ceneje kot nov tehnični.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost