hribko je napisal/-a:1200€ kazni ter odvzem vozniškega dovoljenja
lancia hf je napisal/-a:hribko je napisal/-a:1200€ kazni ter odvzem vozniškega dovoljenja
2X in še vsi sodni stroški.
Če bo hotel vozniško obdržat bo moral še zdravniškega in rehabilitacijo delati kar nanese še min 300€
NoF3ar je napisal/-a:jaz pa sem skasiral 80€ za napačno prečkanje. Prečkal sem v coni 30Danes bo 3 leto od tega, in še vedno ni bil pravnomočno kaznovan, klub raznim advokatom itd...
Lp
lancia hf je napisal/-a:NoF3ar je napisal/-a:jaz pa sem skasiral 80€ za napačno prečkanje. Prečkal sem v coni 30Danes bo 3 leto od tega, in še vedno ni bil pravnomočno kaznovan, klub raznim advokatom itd...
Lp
Takim bi dal kazen 800€ ali pa še več , ker pleše in skače po cesti kot kura in potem ga pa kdo zbije je pa kar voznik kriv pa naj bo to trezen ali pian![]()
Saj se ni možakar vozil po pločniku ali prehodu za pešce ampak si ti "racal" po cesti, ki je namenjena avtomobilom
lancia hf je napisal/-a:In na podlagi česa si dobil kazen, če si cesto prečkal na prehodu za pešce.
Drugače pa to ni letelo prav nate ampak na splošno vse tiste, ki takole delajo
TrijoAdijo je napisal/-a:Po mojem je bil ene 10m stran od prehoda za pešce.
thunderbolt je napisal/-a:TrijoAdijo je napisal/-a:Po mojem je bil ene 10m stran od prehoda za pešce.
Ja, potem ko ga je napičil. Jaz ne vidim težave v tem, da bi ustavil pešcu izven prehoda za pešce - sploh v coni 30, kjer MORAŠ stalno imet v mislih kakšnega skakajočega otroka. Da ne govorim o različnih prehodih za pešce, ki so tesno zaparkirani z avtomobili, da človeka ja ne vidiš. Potem pa stopiš na prehod za pešce, pa presenečeni voznik (ki bi lahko pričakoval pešca na označenem prehodu) začne divje bremzat in po možnosti vihtet s tistim prstom.
Nekaj drugega pa je na primer nedavni primer, ko je bil voznik obsojen, ker je na nepreglednem ovinku na regionalni cesti do smrti povozil pešca, ki je prečkal cesto.
odprti clio je napisal/-a:Naj me kdo popravi, če se motim, ker me res zanima kako je s tem.
Meni so bili servirani naslednji podatki:
- pešec sme prečkati cestišče v razmaku +-5 m od označenega prehoda čez cestišče
- pešec sme prečkati cesto na neoznačenem delu ceste, če v razdalji 500 m ni nobenega prehoda za pešce.
Pešec mora prečkati vozišče na prehodu za pešce, če je ta oddaljen od njega manj kot 100 metrov. Pešec ne sme prečkati vozišča zunaj prehoda za pešce, če sta smerni vozišči fizično ločeni ali ju loči neprekinjena ločilna črta.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov