bam88 je napisal/-a:Živijo
Eno vprašanje. Zanima me kako je z nakupom avta na Hrvaškem ali v Srbiji? Avto za katerega se zanimam ni ne oldtimer in ne euro3(2?) motor tako da ni primeren za homologacijo in registracijo v Sloveniji. Rad bi ga pa spravil v Slovenijo za rezervne dele.
zundapp je napisal/-a:Jaz pa mislim, da je vsako vozilo možno prepeljati čez vsako mejo, če imaš dokaz da je tvoj (preis, pogodba) oz. da ni ukraden.
Res pa je, da se ne da registrirati oz. uporabljati v prometu če ne dosega morm ki jih predpiše posamezna država.
~toMmy~ je napisal/-a:Če je avto vozen in registriran oz. se ga da začasno spravit v takšno stanje, ga naj lastnik zapelje čez mejo in potem pobere tablice...
bam88 je napisal/-a:Hvala za odgovor.
Se pravi mi ostaja opcija da bi moral avto zrezati na pol ali pa "prešvercati" čez mejo? Celotno vozilo je nemogoče spravit čez?
bam88 je napisal/-a:tudi to mi je opcija, da mi ga zdajsnji lastnik pelje čez mejo. Samo a nebi mene pol drkal recimo, da zvejo da sem lastnik avta, ki je bil kupljen izven EU se nahaja v Sloveniji in ni bila plačana carina a avto je pred bajto?
čare je napisal/-a:Oz. če ti lastnik zaupa si ga sam pripelješ domov in mu pošlješ papirje in tablice.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov