Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Vprašanje glede zavarovalnice MB

Napisal/-a xalfist Sr jan 02, 2013 4:03 pm

Imam eno vprašanje vame se je pri vzratni vožnji zaletel tip, mi zlomil levo luč, poškodoval odbojač,druge večje škode ni bilo. Pa mi cenilec reče naj grem do nekega avtokleparja, in jim naj prinesem predračun, da vidijo a delo presega totalko(avto star 11let). Pa grem do uradnega, dobim predračun za 560€( menjava luči, barvanje odbijača, vso delo itd.) Nesem nazaj na zavarovalnico, pogleda reče avto je vreden od 500-600e , vrjetno bo totalka ok nasvidneje. Čez teden , dva mi pošlejo modeli naj jim prinesem še en predračun, kateri nebo presegal 480e. Pokličem na zavarovalnico kaj mislijo z tem, pa mi reče pojdite nazaj, ker ste bili pa tam rečite naj vam naredijo ceneje, jaz pa sam pri sebi (wtf) zavarovalnica na nivoji barantanja na tržnici. Grem na servis, kjer so mi izdali predračun, pa se mi model samo nasmehne pa reče je kje pa živijo. Je reko pol pa naj vam oni, ko plačate zavarovanje, jim rečite" dam vam tolk pa tolk več ne dam". :lol:
Mislim oni ti kr napišejo nek znesek, jaz pa naj se vozim okoli pa sprašujem če bi kdo naredo za tako cifro. Pa ne me jebat.
Je že kdo imel podoben primer, in kako se je razpletlo?
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Re: Vprašanje glede zavarovalnice MB

Napisal/-a ban Sr jan 02, 2013 4:18 pm

Ne vem al se men samo zdi, ali je res ta ZM ena čudna zavarovalnica. Vedno ko berem podobne zgodbe so oni glavni akterji. Pa naj oni hodjo okol po servisih pa zbirajo ponudbe, zakaj bo mogu ti tratit svoj čas in denar. :ue

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a xalfist Sr jan 02, 2013 4:25 pm

ban je napisal/-a:Ne vem al se men samo zdi, ali je res ta ZM ena čudna zavarovalnica. Vedno ko berem podobne zgodbe so oni glavni akterji. Pa naj oni hodjo okol po servisih pa zbirajo ponudbe, zakaj bo mogu ti tratit svoj čas in denar. :ue

Pa ja, mel sem že podobno zadevo, ampak takrat sem bil sam krvi, ampak ker je bil avto kakso, so krili mojo škodo pri generalicu pa sem mislo da so oni rupa. Ampak oni so vsaj samo naredili vidli so avto je ekonomska totalka izplačali škodo in je blo toto. Ta zavarovalnica MB pa nekaj cinca pa neve kaj bi. Naj dajo kak so se določli pa je toto. Ker druge tak ni, al krijejo al pa izplačajo totalko. Gre se zato ker se zaj vozim z zlomljeno lučjo in me lahko škifi j.... sam pa tut nebom šel kupovat druge, če si slučajno izmislijo in krijejo popravilo.
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Kraj: Lendava (MS)

Napisal/-a MasTTer Sr jan 02, 2013 10:23 pm

V bistvu imaš 2 možnosti.

1. Da ti avto ocenijo kot totalko. V tem primeru dobiš izplačano zavarovalnino z odštetimi rešenimi deli (torej za koliko bi lahko stvoj poškodovani avto prodal). Če boš vozilo vseeno popravil, jim boš mogel nest pokaza, da zbrišejo označbo totalka (vsaj tako je pri AS).

2. Seveda lahko v večini primerov najdeš takega kleparja, ki ti avto popravi za skoraj isti denar, kot dobiš od zavarovalnice odškodnine, tako da imajo v tem primeru prav, ko so ti rekli, da poišči cenejšega kleparja. Vendar bi ti lahko svetovali na koga se obrni, ker oni vedo cene pri serviserjih!!! Očitno ti te usluge niso naredili.

Se pa jaz tudi strinjam, da zadnje čase samo od ZMB težave prebiramo ;)

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr jan 02, 2013 10:29 pm

Ma ja valda bi se šel sam zanimat ja.Zakaj so oni tam?? Zato da določijo vrednost škode/popravila.Pa ne more ti kar od oka povedat kok je avto vredenA majo to podružnico kje pod kozolcem al pred kako vaško gostilno.Noret bo treba začet povsod zgleda.

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Napisal/-a MasTTer Če jan 03, 2013 10:04 am

čare je napisal/-a:Ma ja valda bi se šel sam zanimat ja.Zakaj so oni tam?? Zato da določijo vrednost škode/popravila.Pa ne more ti kar od oka povedat kok je avto vredenA majo to podružnico kje pod kozolcem al pred kako vaško gostilno.Noret bo treba začet povsod zgleda.

V bistvu je res tako, da moreš sam poskrbeti za popravilo. Nikjer ne piše, da je zavarovalnica dolžna tebi poiskati najcenejši servis...a ne? To nobeno podjetje ne dela. :) Kam bi v tem primeru prišli. To je le dobra volja zavarovalnice, cenilca oz. tu se vidi razlika med zavarovalnicami.

Škodo pa lahko zelo hitro in natančno določijo. Gredo na avto.net (ker eurotax ni najbolj natančen, ker tam ni upoštevano načelo ponudba/povpraševanje), pogledajo ceno podobnega vozila in takoj vedo tržno ceno, odbijejo ceno rešenih delov in je narejeno. Tu ni neke znanosti.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Če jan 03, 2013 12:02 pm

MasTTer je napisal/-a:
čare je napisal/-a:Ma ja valda bi se šel sam zanimat ja.Zakaj so oni tam?? Zato da določijo vrednost škode/popravila.Pa ne more ti kar od oka povedat kok je avto vredenA majo to podružnico kje pod kozolcem al pred kako vaško gostilno.Noret bo treba začet povsod zgleda.

V bistvu je res tako, da moreš sam poskrbeti za popravilo. Nikjer ne piše, da je zavarovalnica dolžna tebi poiskati najcenejši servis...a ne? To nobeno podjetje ne dela. :) Kam bi v tem primeru prišli. To je le dobra volja zavarovalnice, cenilca oz. tu se vidi razlika med zavarovalnicami.

Škodo pa lahko zelo hitro in natančno določijo. Gredo na avto.net (ker eurotax ni najbolj natančen, ker tam ni upoštevano načelo ponudba/povpraševanje), pogledajo ceno podobnega vozila in takoj vedo tržno ceno, odbijejo ceno rešenih delov in je narejeno. Tu ni neke znanosti.

No, tukaj se pa bom spotaknil. Gledajo ceno najcenejšega a trgu, ne povprečja, ne realne cene.

sasocar123
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj(okolica)

Napisal/-a sasocar123 Če jan 03, 2013 4:17 pm

Ja svašta .. vidim, da bom šel ob prvi priložnosti na drugo zavarovalnico .. Pa naj ti izplačajo totalko, pa pelji do nekega lokalca, pa naj ti porihta, sigurno ne bo šlo za popravilo 500e. Za katero vozilo gre ? Ker odbijač z barvanjem je nekih 80-90e, luč se pa tudi dobi rabljena od 30e naprej, odvisno katero je vozilo. Pa še nekaj dela ti bo računal in mislim da boš 200-250e težko presegel.

Lp.

Uporabniški avatar
ThugBoy
Stalni uporabnik

Kraj: Morje

Napisal/-a ThugBoy Če jan 03, 2013 6:39 pm

MasTTer je napisal/-a:

za popravilo ni problem sam poskrbet.
Problem je , da oni ne poskrbijo za odškodnino kot ti pripada.
Even When They Kill Me They Can't Never Take A Game From Young G

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Napisal/-a MasTTer Pe jan 04, 2013 9:09 am

DePalmo je napisal/-a:
MasTTer je napisal/-a:

No, tukaj se pa bom spotaknil. Gledajo ceno najcenejšega a trgu, ne povprečja, ne realne cene.

Mogoče sem malce dvomljivo napisal. Cenilec ko dobi ceno vozila, pogleda ceno popravila. Za novejše avte vzamejo ponavadi (vsaj tako bi morali) ceno popravila na pooblaščenem servisu. Tudi če je vozilo totalka izračunajo ceno popravila na pooblaščenem in vidijo če presega teh 50% oz. če se splača popravit to vozilo. Če se ne splača lahko ti še vedno odneseš h kakemu cenejšemu serviseju. Ker pooblaščenci so najdražji in roko na srce niso bogve kaj...vsaj jaz poznam kopico takih, ki so dosti boljši od njih. Torej tak servis ti popravi vozilo za polovico cene. Če najdeš še kak rabljeni del, pa še boljše. Tudi na silux.si se marsikaj dobi, je pa to najbrž slabše kvalitete.

Če se pa gre za starejše vozilo, pa tudi že cenilec ne bo računal na popravilo pri pooblaščenem serviserju, ker ni ekonomično, ampak bo računal pri kakem "cenejšem" in nato odbil to ceno od cene vozila, ki ga dobi najlažje in najbolj točno na avto.net in videl, če presega teh 50% ali ne. Ampak tudi v takih primerih lahko najverjetneje prideš z to ceno skoz, le da vozilo najbrž ne bo v nulo popravljeno in bodo rabljeni rezervni deli.

Drugače je pa spet logično, da vsak dan danes gleda, kje je najcenejše popravilo. In če si v dvomih, da se za to ceno sploh da popravit to vozilo, vprašaš cenilca kje lahko popraviš vozilo za to ceno in ti more povedat.
Ker dogajalo se je že to, da je recimo v GMT dosti dražji neoriginalni del, kot na pooblaščenem servisu. Torej zavarovalnica ti ne bo priznala dražjega. To dan danes vse preverjajo in je za tem dosti dela. Zato vedno povprašajte cenilce če ste v dvomih. Če vam ne pomagajo, pa priporočam menjavo zavarovalnice.

Kot rečeno ni pa vedno tako. Eni cenilci si vzamejo čas, spet drugi ne. Vendar vedno bolj vse preverjajo. Tudi serviserji sami kličejo cenilce in preverjajo, če bo tisti del šel skoz, če je kakšna večja cena. Ker če naročijo dražje (obstaja pa isto cenejše v SLO), jim zavrnejo izplačilo in morejo serviserji od strank terjat ali kako drugače uredit.

ThugBoy: Če ni totalke in če ni zmišljevanja ter združevanja več škodnih dogodkov v eno, ne sme bit noben problem! Če komplicirajo, zamenjaj zavarovalnico. Če je pa totalka si pa vedno na zgubi, tako z časom kot z denarjem, nažalost tako je.....
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost