Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Gasper`
Novinec

Po plačilu avansa se prodajalec ne odziva

Napisal/-a Gasper` Pe jan 11, 2013 7:44 am

Pozdravljeni

Preko spleta sem naročil neko blago, za katero sem plačal avans v višini 100 eur. Prodajalec mi je izdal račun, avans je bil nakazan, od takrat dalje pa ni nobenega sledu več o prodajalcu. Odprto ima podjetje kot dopolnilno dejavnost.

Namen imam vso dokumentacijo predati na policijo in spisati prijavo za sum goljufije.

Zanima me, če je že kdo imel podoben primer?
Ali lahko pride do izterjave tako majhnega zneska tudi na drugačen način ali je potrebno sodišče? Ker če je slednje, se mi ne bo dalo s tem ukvarjati.

Hvala za odg.
Lp, Gašper

uros11
Poznavalec foruma

Re: Po plačilu avansa se prodajalec ne odziva

Napisal/-a uros11 Pe jan 11, 2013 7:51 am

Itak da sodišče, kako si to misli, da bi poslal gručo prepričevalcev. I ovo može, ma ne smejo biti nasilni in nič mu ne smejo vzeti.

SIcer pa - kazenska ovadba, če pride postopek do konca, se lahko zahteva vrnitev teh 100 EUR.

Da bi hotel stvar, za katero si dal 100 EUR, te ne mika več?

Dopolnilna dejavnost - TRR so blokirani?

martello
Novinec

Napisal/-a martello Pe jan 11, 2013 9:25 am

Za katero podjetje pa je šlo?

bunny01
Uporabnik

Kraj: Nazarje Zadrečka cesta 9

Napisal/-a bunny01 Pe jan 11, 2013 9:36 am

Iz izkušenj s terena, ti priporočam oziroma te pozivam, da se takoj obrneš na pristojno policijsko postajo, kjer živiš in tam dežurnemu policistu pojasniš zadevo. Ta ti bo dal razpoložljivega kriminalista in se boš z njim pogovoril.
Po napisnem sodeč diši po klasični goljufiji.

Čeprav ti bo kriminalist še svetoval, da še nekajkrat poskušak priklicati prodajalca, če ti to ne uspe, lahko podaš Zapisnik o sprejemu ustne kazenske ovadbe.
Zapisnik lahko podaš 3 mesece po zaznavi kaznivega dejanja. torej še imaš čas. ;)
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov