Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

dejannnn
Nov uporabnik

Garancija na vozilu

Napisal/-a dejannnn Sr feb 06, 2013 8:22 pm

Pozdravljeni!

Ker sem zelo jezen zaradi težave, katera me pesti me zanima vašo pravno mnenje o tej zadevi. In sicer.. Januarja sem imel redne servis za vozilo pri pooblaščenem servisu, ko sem prišel na servis in povedal kaj je treba opravit, sem povedal tudi da mi nekaj jermen škripa. Potem isti dan dobim vozilo nazaj in pri tem ne dobim nobenega odgovora glede jermena in sem si mislil mogoče so pogledali in je ok zdaj. No čez tri dni se moram vrniti na servis, ker mi je pričelo puščati olje, saj se jim je ob nadevanju čepka le ta strgal (in hvala bogu da mi ni zružla mašina na avtocesti) in pri tem ponovno dodam da mi jermen škripa in da še vedno ni ok.. No ob tej zadevi se mi opravičujejo in mi ponujajo popust ob naslednjem servisu za napako z oljem. Pri tem ponovno ne duha in ne sluha glede jermena..
Še tisti teden se pelje brat z mojim avtom in ko pride domov mi je dejal "matr se tebi jermen sliši ob tem ko stojim pred semaforjem in je motor v prostem teku." Zaradi tega grem nazaj na servis in pri tem povem kaj je narobe in da naj popravijo zadevo, saj sem jim že dvakrat dejal kaj je narobe.. Oni pregledajo naloge in na njih ni nikjer pisalo, da bi se moralo to preveriti saj se gosopodu tega ni dalo napisat. In glej ga zlomka zdaj mi je potekla garancija in so mi dali predračun za zobast jermen in neke stvari ko so švohne, kar pa me je razjezilo. Kako je zdaj vse narobe ko pa pravim naj preverijo in je bilo vse v garancijo pa so se delali norca.
Za konec mi pa še pove zaposlena, da tisti ko sprejema vozila včasih mal presliši določene zadeve in zaradi takšne zadeve bi mogel zdaj jaz plačat servis kateri pa po predračunu ni poceni..

Ali je kakšna varianta da morajo to oni meni morejo popravit brezplačno ali so me lepo po domače nategnili in zdaj si bom mogel sam plačat???

Hvala za odgovore,
Lp

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Re: Garancija na vozilu

Napisal/-a Doche Sr feb 06, 2013 8:44 pm

In ti si 3x vztrajal na tem servisu ob tem, da te sploh niso poslušali? :roll:

Če ni na nobene delovnem nalogu zaznamka, da si omenjal napako potem je bzv. Drugače bi jaz na tvojem mestu pisal uvozniku, kaj se je dogajalo na servisu in bi upal na neko pametno rešitev

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Re: Garancija na vozilu

Napisal/-a Mate Sr feb 06, 2013 8:49 pm

Če je avto izven garancijskega roka in nimaš nobenega pisnega potrdila, da si znotraj garancijskega roka zahteval pregled jermena, potem pravno gledano po mojem mnenju ni možnosti za rešitev v garanciji. Razen če ta napaka spada med serijske napake, za katere velja določena stopnja kulance.

Kakor koli že, obstajajo druge poti.
- Resen pogovor glede obnašanja servisa in zahteva, da napako brezplačno odpravijo.
- Vprašanje za mnenje in ukrepanje na ZPS. Tako ravnanje je namreč zahrbtno zavajanje potrošnikov.
- Prijava konkretnega servisa uradnemu zastopniku za to znamko.
- pa najbrž bo kdo napisal še kakšno.
Slika
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov