Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Cestninske postaje na AC - prekoračitev hitrosti

Napisal/-a Polo78 Po feb 04, 2013 8:41 am

Iskal sem podobno temo pa nikjer našel, na spletu pa sem zasledil nasprotujoče si informacije. Zanima me ali se pri prekoračitvi hitrosti čez cestninsko postajo na avtocesti upošteva kazni, ki so sicer predpisane za prekoračitve na avtocesti ali se tretira kaj drugače in se gleda npr. po procentih oz. upošteva višino odmerjanja kazni kakor v naseljih oz. v območjih umirjenega prometa, glede na to, da je čez cestnine omejitev 40 km/h? Danes se je nekaj pobliskalo (bil sem malo prehiter) pa da vem, koliko lahko pričakujem...?
Antiznačkar po prepričanju

hrošč
Novinec

Kraj: Ljubljana

Re: Cestninske postaje na AC - prekoračitev hitrosti

Napisal/-a hrošč Po feb 04, 2013 8:43 am

Kje se ti je pobliskalo in iz česa?

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Po feb 04, 2013 9:05 am

prekoracitve na AC in nic druga 46. clen
je pa na cestninski omejitev 60, talne oznacbe se vedno veljajo le kot priporocila
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Po feb 04, 2013 9:28 am

Kjer je DARS odstranil betonske otoke je omejitev 60 (Log, Videž, Torovo) na ostalih je še vedno 40. Letos bo najprej na vrsti Pesnic, sledi Tepanje in Vransko.
Kdaj bodo kravatarji na ministrstvu za promet odločili, da omejitev hitrosti 60 ni več potrebna pa niti bog ne ve. Verjetno se bo še nekaj časa polnila prazna malha s kaznimi.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Po feb 04, 2013 9:32 am

...vendar so tudi table z omejitvijo 40km/h. 60km/h je le na tistih, katere cestninske postaje so pospravili( Log,...). Priporočena hitrost pa je vedno modra pravokotna tabla!
http://www.mit-grnjak.com/znaki_za_obvestila

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Napisal/-a Polo78 Po feb 04, 2013 9:40 am

hrošč je napisal/-a:Kje se ti je pobliskalo in iz česa?

Iz česa nevem, ker nisem videl (bil je še mrak), bilo je pa na Kompoljah proti LJ, nekje na desni strani, tam ko je steza za tovornjake. Lahko tudi, da je bil kak odsev, da ni šlo za radar ampak to zdaj nima veze...

dobek je napisal/-a:prekoracitve na AC in nic druga 46. clen
je pa na cestninski omejitev 60, talne oznacbe se vedno veljajo le kot priporocila

Aha, torej se ne gleda v procentu prekoračitve ampak enako kot če voziš npr. 150 km/h na omejitev 130 km/h na AC = enaka kazen kot pri 60 km/h na 40 km/h omejitve čez cestnino? No potem ne bo tako hudo, če je seveda res tako (80€ oz. polovička). :)

Bo pa tam omejitev kar 40, ker ni le talnih označb ampak tudi prometni znak. :idea:

Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po feb 04, 2013 9:58 am

Polo78 je napisal/-a:Bo pa tam omejitev kar 40, ker ni le talnih označb ampak tudi prometni znak. :idea:

Slika

Ni res, prometni znak mora bit na večpasovnih cestah na obeh straneh, da bi bila omejitev veljavna. Tukaj sicer je tudi na desni, ampak na ločenem pasu oz. neke vrste "izvozu" po črtah sodeč.

Enkrat je neki višji predstavnik policije po TV celo povedal, da na cestninskih postajah sploh ne merijo več hitrosti, odkar je sodišče določilo, da omejitev 40 km/h ni veljavna. Zdaj koliko je resnice v tem, ne vem, ta izjava je praktično dala slutit, da lahko mirne duše voziš 200 km/h in veš, da ti ne bo noben nič, kar je absurd. :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Po feb 04, 2013 9:58 am

Se mi je zdelo, da si bil ti. ;) Sem si glih rekel ker t.i. divjak me je prehitel. Le kam se mu tako mudi? =P

lp

p.s. upam, da bo čim manjša kazen. Nisem vedel, da tam tud slikajo. Se vsak dan mimo peljem.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po feb 04, 2013 4:19 pm

Polo78 je napisal/-a:
Bo pa tam omejitev kar 40, ker ni le talnih označb ampak tudi prometni znak. :idea:

Slika

ta prometni znak velja samo za skrajno desno špuro,(ABC+izhod) le na DOBU(vsaj koliko jaz vem) je na obeh straneh 40 zato je tam tudi ta hitrost dozvoljena.....

Sicer pa ne bo iz tega nič, ker na cestninah merijo edino iz avta(laser) (največkrat na Drnovem - petek popoldan iz smeri LJ obvezno)) zadnji znak cca 300-400m pred cestnino je 60, vse kar tam "leti" nad 80 ustavijo...

King1 je napisal/-a:Se mi je zdelo, da si bil ti. ;) Sem si glih rekel ker t.i. divjak me je prehitel. Le kam se mu tako mudi? =P

a je bla siva Mazda 6 :?: :mrgreen: =P Menda ti je kr kombi zazibalo, ko je puhnil mimo..... :lol:

Jerry007
Novinec

Napisal/-a Jerry007 Po feb 04, 2013 4:45 pm

Tole je slika iz CP Kompolj. In kdor bučke luši da je tam 40 omejitev za osebna vozila nima pojma kaj govori. 40km/h je zgolj na tovroni ABC stezi in ne na vinjetnih.
Kjer je prometni znak tudi na levi strani je pa druga stvar.

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Po feb 04, 2013 4:51 pm

sašo5 je napisal/-a:a je bla siva Mazda 6 :?: :mrgreen: =P Menda ti je kr kombi zazibalo, ko je puhnil mimo..... :lol:

a z mazdo? :lol: :lol: :lol: sašo, danes si pa za štose... :D
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po feb 04, 2013 6:45 pm

Jerry007 je napisal/-a:Tole je slika iz CP Kompolj. In kdor bučke luši da je tam 40 omejitev za osebna vozila nima pojma kaj govori. 40km/h je zgolj na tovroni ABC stezi in ne na vinjetnih.

Malo si preberi, kaj sem napisal o teh znakih 40, če nista znaka postavljena na obeh straneh, brez da bi desni bil že praktično na ločenem pasu, tisti na levi ne velja, ker mora bit na obeh straneh označeno, talne označbe so pa zgolj informativen narave.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Napisal/-a Polo78 To feb 05, 2013 1:07 pm

Torej, če prav razumem je uradna omejitev 60 in ne 40 na uro, ker ni znakov na obeh straneh, talne označbe pa niso merodajne? No fajn, potem pa niti nisem bil toliko prehiter, kazen (če bo) bo minimalna.

sašo5 je napisal/-a:Sicer pa ne bo iz tega nič, ker na cestninah merijo edino iz avta(laser) (največkrat na Drnovem - petek popoldan iz smeri LJ obvezno)) zadnji znak cca 300-400m pred cestnino je 60, vse kar tam "leti" nad 80 ustavijo...

Če je temu tako, iz česa bi se pa potem zabliskalo in čemu je ta naprava ali karkoli je že pač tam bilo, namenjena? Danes sem se peljal mimo kot sopotnik pa nisem opazil ničesar kar bi bilo podobno radarju. Je možno, da je bil včeraj tam kak mobilni radar, nekaj v tem smislu:

Slika
Podobne so imeli poleti na severni lj. obvoznici, ko so jo prenavljali.

sašo5 je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:Se mi je zdelo, da si bil ti. ;) Sem si glih rekel ker t.i. divjak me je prehitel. Le kam se mu tako mudi? =P

a je bla siva Mazda 6 :?: :mrgreen: =P Menda ti je kr kombi zazibalo, ko je puhnil mimo..... :lol:

Hehe, barva ni siva. V bistvu je bilo tako, da se kot ponavadi vsi gužvajo na levem pasu, hitrost kolone pod 40 km/h, desni pa povsem prazen (za vinjeto sta tu vedno 2 špuri). In sem pač švignil na desnega ter mimo. Kaj jst morem, če ima pa avto toliko navora?! =P :mrgreen:

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To feb 05, 2013 1:20 pm

Polo78 je napisal/-a:Slika
Podobne so imeli poleti na severni lj. obvoznici, ko so jo prenavljali.

sašo5 je napisal/-a:

Kaj jst morem, če ima pa avto toliko navora?! =P :mrgreen:

Takih t.i. kant še nisem videl na Kompoljah pa sem vsak dan na tej relaciji. Ha ha ha navor je pa res zaj.... stvar. =P =P =P

lp

p.s. kot že omenjeno upam, da ni bilo nič. Mogoče si pa samo odsev videl. ;)

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek So feb 09, 2013 12:31 am

se pravi koliko je omejitev na cestninskih postajah kjer ni še nič podrto 40 al 60?
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So feb 09, 2013 1:18 am

Saj so to že povedali - toliko, kolikor je znak na levi strani! :roll: :roll:

Uporabniški avatar
pametni
Nov uporabnik

Napisal/-a pametni To feb 12, 2013 11:08 am

Seveda je 60 omejitev! Je pa tako, da je par zahrbtnih cestninskih postaj (mislim da je lep primer tista na štajerski avtocesti malo pred Mariborom), ki imajo tudi na levi strani znak za omejitev 40. Tam pa je treba pazit. Če pa je zadnji "podvojen" znak 60, pa lepo piči 65 po GPS in ti nimajo kaj. ;)

Jerry007
Novinec

Napisal/-a Jerry007 To feb 12, 2013 11:36 am

~toMmy~ je napisal/-a:
Jerry007 je napisal/-a:Tole je slika iz CP Kompolj. In kdor bučke luši da je tam 40 omejitev za osebna vozila nima pojma kaj govori. 40km/h je zgolj na tovroni ABC stezi in ne na vinjetnih.

Malo si preberi, kaj sem napisal o teh znakih 40, če nista znaka postavljena na obeh straneh, brez da bi desni bil že praktično na ločenem pasu, tisti na levi ne velja, ker mora bit na obeh straneh označeno, talne označbe so pa zgolj informativen narave.

Nisma se dobro razumela :D Jaz zgolj trdim da omejitev 40km/h velja za ABC stezo. Sem delal 2 leti in pol ravno tukaj in vem kako pa kaj. Policaji so imeli laserske merilne nastavljene na 67km/h z odgovorom da talne označbe ne štejejo plus toleranca... Problem je v osnovi da se 2 zakona tepeta glede te omejitve, na pamet nevem katera 2. Ampak dars tera svoje da bi zaradi širine med kabinami (oz tudi tam kjer jih več ni) morala biti omejitev na 40km/h. Policija spet svoje trdi da 60... Skratka na vrhu se ne znajo zment. Glede samih označb ter znakov je pa tako ali tako katastrofalno stanje u SLO. Cca 2 tedna nazaj je tako bilo po TVju kakšni čudni znaki so na naših cestah.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov