Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

bunny01
Uporabnik

Kraj: Nazarje Zadrečka cesta 9

Re: Vinjeta prenehanje veljavnosti in kazen

Napisal/-a bunny01 Če feb 14, 2013 11:27 am

Renault Co je napisal/-a:
čare je napisal/-a:Pa saj je dobila položnico al??
Ni je dobila ker je sama prišla do sklepa, ,da vinjeta ni ok oziroma jo opomnil redar na parkirišču.

Pa kaj se razburaša in delaš tak halo od tega na forumu, če voznik vozila na katerem je nalepljena narobe vinjeta sploh ni dobil plačilnega naloga!
Če ni dobila plačilnega naloga in očitno ga ni, je ta delavec DARSA nekako sarkastično zagrozil voznici tvoji sestri da bo dobila kazen.
Kakšno kazen bo dobila, če nimajo podatkov voznika, ki so ga imeli na kraju.
Od tega ni nič, nobene kazni.

Uporabniški avatar
pametni
Nov uporabnik

Napisal/-a pametni Če feb 14, 2013 12:32 pm

arijan je napisal/-a:
splash je napisal/-a:Ni niti kaznivo, če je vinjeta nalepljena na kak drug del vetrobranskega stekla kot zgornji levi kot (gledano iz notranje strani)
Lahko je nalepljena na sredino pri ogledalu, lahko desno spodaj, lahko kamorkoli, kjer ni temnjeno... In tako pravilo velja v Sloveniji, Avstriji, Švici,...

Na vinjeti imaš označene tri položaje kjer je lahko vinjeta. Iz voznikovega položaja, to je na sredini za ogledalom, levo zgoraj in levo spodaj. Desno ni nikjer označeno, če smo že toliko natančni o navodilih.

Na vinjeto bi lahko napisali tudi zdravljico, pa to še ne pomeni, da bi jo morali med lepljenjem peti. ;) Tisto, kar je narisano na vinjeti, so namreč zgolj priporočila in nimajo nikakršne zakonske podlage. Vinjeta mora biti nepoškodovana in nalepljena neposredno na vetrobransko steklo na notranji strani, tako da je od zunaj vidna. To je vse, kar v uredbi piše o pravilni namestitvi vinjete. Tako da se jo lahko povsem po črki zakona nalepi tudi na desno stran.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če feb 14, 2013 4:20 pm

pametni je napisal/-a:
arijan je napisal/-a:
splash je napisal/-a:Ni niti kaznivo, če je vinjeta nalepljena na kak drug del vetrobranskega stekla kot zgornji levi kot (gledano iz notranje strani)
Lahko je nalepljena na sredino pri ogledalu, lahko desno spodaj, lahko kamorkoli, kjer ni temnjeno... In tako pravilo velja v Sloveniji, Avstriji, Švici,...

Na vinjeti imaš označene tri položaje kjer je lahko vinjeta. Iz voznikovega položaja, to je na sredini za ogledalom, levo zgoraj in levo spodaj. Desno ni nikjer označeno, če smo že toliko natančni o navodilih.

Na vinjeto bi lahko napisali tudi zdravljico, pa to še ne pomeni, da bi jo morali med lepljenjem peti. ;) Tisto, kar je narisano na vinjeti, so namreč zgolj priporočila in nimajo nikakršne zakonske podlage. Vinjeta mora biti nepoškodovana in nalepljena neposredno na vetrobransko steklo na notranji strani, tako da je od zunaj vidna. To je vse, kar v uredbi piše o pravilni namestitvi vinjete. Tako da se jo lahko povsem po črki zakona nalepi tudi na desno stran.

Piše pa tudi, da ne sme biti nalepljena na zatemnjenem delu.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če feb 14, 2013 4:33 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:Piše pa tudi, da ne sme biti nalepljena na zatemnjenem delu.

Jaz jo imam tam že od uvedbe vinjet.
V vseh teh letih me kontrola še nikoli ni ustavila in upam, da tako tudi ostane ;)

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če feb 14, 2013 5:03 pm

Sej,kot pravim, še ni bilo primera, da bi kogarkoli kaznovali zaradi tega. Je pa nadležno ob kontrolah...in to za oba...tako kot za kontrolorja, kot za voznika.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če feb 14, 2013 7:17 pm

peroRS je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:Piše pa tudi, da ne sme biti nalepljena na zatemnjenem delu.

V vseh teh letih me kontrola še nikoli ni ustavila in upam, da tako tudi ostane ;)

Pri meni na enem avtu isto, je pa res, da se jo kristalno jasno vidi čez, ker gre za originalno zatemnjen zgornji pas stekla. Malo neumno se mi jo zdi kam drugam limat, ker spodaj bi ovirala pogled ven, pod vzvratnim ogledalom mi pa deluje rahko "češko". :?
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
pavlich
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a pavlich Če feb 14, 2013 8:17 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:

Pri meni na enem avtu isto, je pa res, da se jo kristalno jasno vidi čez, ker gre za originalno zatemnjen zgornji pas stekla. Malo neumno se mi jo zdi kam drugam limat, ker spodaj bi ovirala pogled ven, pod vzvratnim ogledalom mi pa deluje rahko "češko". :?

men je malo mimo da jo nalepiš za ogledalo, kao da je ne vidiš, ampak od uzun tok bolj grdo zgleda da ni računice...pa še odstrant jo je mal bolj nadležno
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost