Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Stellaria28
Nov uporabnik

Prometna nesreča

Napisal/-a Stellaria28 Če apr 04, 2013 6:50 pm

Lep pozdrav!

Včeraj sem imela prometno nesrečo v kateri nisem bila kriva in imam nekaj manjših poškodb, udarnin ter bolečine in težave z dihanjem ker mi je stisnilo pljuča. Avto bo predvidoma ocenjen na totalko, tako okvirno so mi rekli na servisu kjer ga bodo cenili. Avto je bil pred trkom po eurotaxu vreden 3000€(2003 l.,Lancia Lybra) in ni bilo kasko zavarovanja. Sprednji del je popolnoma razbit(hladilnik, karter, luči, odbijač) in pa ena stran (vrata se ne odpirajo, pragovi vdrti po celi dolžini) in pa trk s strani v zadnja vrata. Ne vem kaj naj storim, ker verjetno bo avto ocenjen zelo slabo. Za novega nimam, ker sem nameravala tega prodajati in je bil popolnoma "urejen" pred trkom za prodajo in brezhiben za vožnjo. Vsi deli na avtu menjani. Zdaj pa praktično neuporabno vozilo in nevozno. :cry: Sploh ne vem kako naj zadevo začnem reševati. Popolnoma mi je tuje to področje, ker še nikoli prej nisem imela nesreče. Hvala za kakršenkoli nasvet.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Re: Prometna nesreča

Napisal/-a DePalmo Če apr 04, 2013 7:05 pm

Ko dobiš odločbo od zavarovalnice, pojdi na avto.net in poišči avto ki je čimbolj podoben tvojemu po opremi, letniku in prevoženih, ga sprintaj na napiši pritožbo da se z njihovo ceno ne strinjaš ter hočeš novo, bolj realno poudbo. Seveda dodaj zraven kopijo izbranega avta za primerjavo realne tržne vrednosti.
To da je bil tvoj avto v perfektnem stanju, na žalost nima velika vpliva na zavarovalnico, vplivalo bi samo če bi bil avto v katastrofalnem stanju.

Tako sem jaz za svojo 6 let staro 206-ko dobil okoli 500e več od prve ponudbe, a še vedno cca. 1.200 manj ko je bila dejansko vredna. Je pa res, da sem potem ostalega tisočaka dobil nazaj s prodajo preživelih delov. Ampak to je zelo dolgotrajno, od moje nesreče je bilo že skoraj dve leti, avto mi pa še vedno stoji doma ter še nekaj delov.

In če te boli od nesreče, pojdi do zdravnika, čimprej! Povej da si imela nesrečo, nisi bila kriva (to te bo itak že sam vprašal) ter se zdravi (tudi če te samo boli, 1x na teden ali na 14 dni greš k njemu da se naredi vpis v kartoteko, to boš potrebovala za uveljavljanje odškodnine). Po končanem zdravljenju pa kontaktiraj kako "hitro odškodnino" in ti bojo pomagali da boš tudi od tega dobila nekaj denarja.

Stellaria28
Nov uporabnik

Napisal/-a Stellaria28 Če apr 04, 2013 7:20 pm

Hvala za dobronameren nasvet. Iskala sem slike od svojega avta v "normalnem" stanju in jih žal nisem našla. Razmišljala pa sem v tej smeri, da priložim slike, če mi bodo prenizko ocenili vrednost avtomobila. Na urgenci sem bila in imam slike poškodovanih delov in predpisano imam fizioterapijo v lokalnem ZD zaradi poškodb in bolečin. Problem je ker nimam niti redne službe, da bi lahko vzela kredit ali kakorkoli in sem res na nuli in v finančni zagati. Zoprna zadeva. oops Bom videla kako se bodo odvrteli dogodki jutri, ko bomo imeli cenitev vozila. Tudi prodajo še celih delov sem imela v mislih, a jih je le malo ostalo nepoškodovanih, pa še prostora za hrambo nimam. Razmišljala sem o prodaji na kakšen odpad, pa so mi tudi odsvetovali, ker naj bi ponudili res malo. Upam, da se mi bo izteklo kar najbolje. :cry:

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če apr 04, 2013 7:27 pm

Prvo ponudbo odbij in dobiš nekaj več in to je to.Zdaj praviš da si poškodovana?'Upam da si na bolniški tako da maksimalno izkoristi to in tukaj od zavarovalnice potegni največ kar se da.Grdo je to da boš na račun svojega zdravja pokrila škodo ki je nastala na avtu ampak če s tabo ni hudo se boš sestavila in bo OK.

Stellaria28
Nov uporabnik

Napisal/-a Stellaria28 Pe apr 05, 2013 6:30 am

Živjo!
Ja sem na bolniški, ker trenutno v takem stanju ne morem delati, ker imam delo bolj fizične narave in žal ne gre. Rekli so mi da moram biti na bolniški, dokler ne končam terapije, ki mi jo svetujejo. Kmalu se dobimo s cenilcem, pa javim kaj bo. :| LP

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Pe apr 05, 2013 7:12 pm

Stellaria28 je napisal/-a:Lep pozdrav!

Včeraj sem imela prometno nesrečo v kateri nisem bila kriva in imam nekaj manjših poškodb, udarnin ter bolečine in težave z dihanjem ker mi je stisnilo pljuča. Avto bo predvidoma ocenjen na totalko, tako okvirno so mi rekli na servisu kjer ga bodo cenili. Avto je bil pred trkom po eurotaxu vreden 3000€(2003 l.,Lancia Lybra) in ni bilo kasko zavarovanja. Sprednji del je popolnoma razbit(hladilnik, karter, luči, odbijač) in pa ena stran (vrata se ne odpirajo, pragovi vdrti po celi dolžini) in pa trk s strani v zadnja vrata. Ne vem kaj naj storim, ker verjetno bo avto ocenjen zelo slabo. Za novega nimam, ker sem nameravala tega prodajati in je bil popolnoma "urejen" pred trkom za prodajo in brezhiben za vožnjo. Vsi deli na avtu menjani. Zdaj pa praktično neuporabno vozilo in nevozno. :cry: Sploh ne vem kako naj zadevo začnem reševati. Popolnoma mi je tuje to področje, ker še nikoli prej nisem imela nesreče. Hvala za kakršenkoli nasvet.

Stellaria, če jaz prav povezujem stvari, se obrni na Grega, ti bo že svetoval v tvoje dobro.

Če pa sem te s kom pomešal, se ti opravičujem.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Kraj: Lendava (MS)

Napisal/-a MasTTer Po apr 08, 2013 1:26 pm

Kot so že napisali. Približno najdeš isti model avta, da dobiš realno ceno (preko avto.net , tako delajo tudi cenilci). Skopiraj si vse račune od popravila, če si zamenjala več delov, kot si sama napisala.

Glede na to, da si sama tudi poškodovana, zna bit, da boš konkretno več dobila za lastne poškodbe kot za vozilo, kar je tudi logično.

Jaz bi počakal na 1. ponudbo od zavarovalnice in nato se obrnil na odvetnika, kateri točno vedo, koliko lahko iztržijo za tako poškodbo. Le na to pazi, da ti odvetnik ne bo kaj preveč zaračunal, ker njim na žalost ni za verjeti. Recimo Poravnava d.o.o. je tudi dobra zadeva, samo oni ti vzamejo 10% od cele odškodnine če prav vem, kar ni malo.... Ponavadi dobiš kar nekaj več, tudi ko si sve odvetniške stroške dobiješ.

Vsekakor pa za vozilo, ki bo ocenjeno kot totalka zahtevaj, da ti oni najdejo kupca. Torej, če je tvoje vozilo bilo vredno recimo 3.000€ in oni ocenijo, da so rešeni deli recimo 1.000€, in ti 2.000€ nakažejo, naj povedo, kdo ti bo za 1.000€ odkupil uničeno vozilo. To je njihova dolžnost in to zahtevaj. Kajti zna se zgodit, da oni za več ocenijo poškodovane dele in bi bila ti v izgubi, kar ni "zakonito". Dober cenilec more stat za svojim izračunom in verjemi, da ti bodo pomagali. Zakaj bi se ti mantrala in iskala kupca?? Razen, če bi ga lahko še za več komu prodala, ampak to je že tvoja stvar.

Stellaria28
Nov uporabnik

Napisal/-a Stellaria28 Po apr 08, 2013 6:08 pm

Lep pozdrav!

Joj res hvala za vse te nasvete. Zadeva se sedaj končno premika, po mukotrpnem vikendu, jutri končno pride cenilec. Pripravljene imam vse račune, ker je bilo na avtu zamenjano skoraj vse, razen računalnik in menjalnik. Zame je bil vreden veliko več, kot je vrednost po eurotaxu, saj je bil popolnoma servisiran in pripravljen na vožnjo za naslednjih nekaj tisoč km. :cry: Diski in ploščice so odpeljali 300km :roll: No jutri se bom na vse pretege potrudila, da bi kar največ iztržila od tiste nesrečne razbitine. Prodaja po delih na žalost ne bo šla saj nimam prostora za hrambo, ker se lahko kar zavleče. Edino res prodaja v kosu, če mi bodo vozilo pustili. Sicer ne vem kaj bi sploh počeli z njim, ker je preveč uničeno. Jutri bom sporočila, kako se je zadeva razpletla, lahko da bo pa čisto vredu. Pustimo se presenetit. ;) LP

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Po apr 08, 2013 7:43 pm

Glede zavarovalnice vsekakor vztrajaj na svojem. Avto je bil redno vzdrževan, pred kratkim opravljeni ti in ti posegi, zavarovalnica pa mora iz naslova obveznega zavarovanja povzročitelja tebi povrniti vso škodo, ki si jo utrpela. To je tudi namen obveznega zavarovanja. Če prva ocena škode ne bo zadovoljiva, se na cenitev pisno pritoži in navedi vsa dejstva in dodaj dokazila o opravljenih vzdrževalnih delih.

Veliko sreče.
Slika

Uporabniški avatar
domen90
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen90 Po apr 08, 2013 7:49 pm

Ma koga briga koliko si ti vložila v avto, izplačajo ti toliko kot je vreden in niti centa več. Tiste bremze si odmontiraj, če so ti tako pri srcu, pa kupi enak avto in si jih zmontiraj gor. Eni bi res radi še zaslužili zraven :roll:

A ko bi ga prodajala bi tudi posiljevala kupce kako je nadpovprečno vreden, ko ga seveda nihče ne bi hotel za zahtevani denar bi bilo pa kaj? Bi ga država odkupila iz usmiljenja? Spusti se na realna tla, seveda ni fino če izgubiš dober avto, ampak ne mešat zavarovalnice z dobrodelno organizacijo.
Slika

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po apr 08, 2013 9:30 pm

No domen glej vemo da so zavarovalnice za en qrac od prve do zadnje kar se izplačil tiče ampak a se ti zdi fer da je avto ki je bil prej normalno vozen in vreden 3 jurje sedaj ko ti ga je nekdo drug uničil vreden samo še jurja pa pol?? Zakaj pa potem ne plačujemo še zavarovanja za stare kante ampak se plačuje po ceni novega??

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po apr 08, 2013 9:30 pm

A ja Stellaria avto pa ti v vsakem primeru ostane in lahko delaš z njim kar češ.

Uporabniški avatar
domen90
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen90 To apr 09, 2013 8:44 am

Normalno da je vreden manj, razliko pa dobiš izplačano. Zmeraj se oceni vrednost rešenih delov in izplača razlika. Več kot je avto vreden ti pa nihče ne bo povrnil.

Zavarovanje se pa plačuje glede na moč avtomobila v kW. Glede na ceno novega se obračuna samo premija za kasko, ki je pa ravno iz tega razloga pri starih avtih nesmiseln in se ga poslužujejo redki. Kasko ni obvezen in te nihče ne sili da ga vzameš.
Slika

Stellaria28
Nov uporabnik

Napisal/-a Stellaria28 To apr 09, 2013 2:15 pm

Glej Domen nihče ni hotel zaslužit na avtomobiluin tudi bremze mi niso tako pri srcu ampak pričakujem glede na ceno po eurotaxu vsaj nekje primerljiv znesek izplačan. Ker so že zato, ker sem ženska hitro hoteli postaviti najnižji znesek in avto ocenili na vrednost 1000€. Avto je imel delni kasko in sem tudi danes dala pritožbo na omenjeni znesek in priložila račune tako kot mi je svetoval moj zav. agent. Oprosti ampak odškodnine so oderuške in obupno nizke. Poznamo tudi simulante, ki na tak način zaslužijo kar nekaj denarja. Zato se mi zdi ne fer, ker nisem bila pri dogodku popolnoma nič kriva, da ne moreš ven dobiti niti osnovne vrednosti avta. Zavarovalnice pa vemo kakšne zneske obračajo... :x

bunny01
Uporabnik

Kraj: Nazarje Zadrečka cesta 9

Napisal/-a bunny01 To apr 09, 2013 6:40 pm

Za avto znajo ponuditi 500 eur :!:

Moj primer za Renault Laguno 1.9 DCI letnik 2002 razbito zadaj torej totalko so mi ponudili frajerji 500 eur :!: Avto je imel od 8 airbagov do navigacije vso elektriko skratka ogromno opreme. Zavarovalnica Maribor mi ponudi 500 eur. Mislil sem da sanjam ko sem videl obvestilo ali pa da se zajebavajo na zavarovalnici. NE smrtno resno so mislili.
sledila je pritožba, nato ponudijo 800 eur, ponovno pritožba na pritožbo grožnje z odvetnikom, dopisi odvetnika itd.... in za avto iztržim 2200 eur + vozilo obdržim. avto prodal za 1500 eur in vse skupaj dobil več kot je bil avto vreden ko je bil cel.

Toliko o zavarovalnici.

Stellaria28
Nov uporabnik

Napisal/-a Stellaria28 Če apr 11, 2013 2:18 pm

Evo zdaj čakam na drugo odločitev in zmenila sem se tudi z odvetnikom za vsak slučaj. Pa bomo videli. Moram pa reči, da so mi računi ogromno pomagali, ker je ta drugi cenilec rekel, da res vidi, da je bil avto popolnoma vzdrževan in da bo naredil največ kar se da. Še celo za vinjeto me je opozoril, da mi jo bo raje vračunal, ker se baje z darsom težko kaj zmeniš, oziroma me je bolj ko ne vprašal ali jo tudi vračuna v odškodnino. Poslali so mi res korektnega in prijaznega človeka. ;)
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost