Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Re: goljufija avtohiše

Napisal/-a ~toMmy~ So jun 08, 2013 11:29 pm

yashica je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:En kup tem, ko en i**** (brez zamere) naivno kupi avto in se potem začne spraševat, če je kaj narobe z njim, če kilometri štimajo ipd. Če nekdo ni sam pri sebi sposoben dognat, da se najprej preverja potem pa kupi, si zasluži tudi najslabši avto na svetu. Zaradi takšnih so zjahani avti na našem trgu pravilo in ne izjema.

Velik del voznikov nima pojma o avtomobilih, marsikdo še pokrova motorja ne zna dvignit brez pomoči priročnika. Dobršen del kupcev slepo zaupa prodajalcu ravno zaradi tega, ker se pri samem nakupu ne zna obrnit in preverit nekomu drugemu očitnih stvari. Zaupa navedbam prodajalca in poštemplani servisni s sanjskimi kilometri. Takega kupca res ni treba ožigosat za idiota :roll:

Upam, da boš imel z njim več stroškov, kot si ga plačal!

Ali je ta škodoželjnost res potrebna :?:

Poglej, takšne teme se kar vrstijo, nekdo kupi avto in se potem odloči prijavit na forum in spraševat, če je njegov nakup bil dober. Se pravi ta oseba je sposobna pobrskat po internetu, se prijavit na a.com, napisat kakšen post ipd., ampak še vedno se najprej odloči za nakup "na blef", potem pa sprašuje, če je avto res dober, kako je z garancijo itd. A se ti ne zdi, da bi bilo bistveno bolj enostavno najprej preverit avto in ga šele za tem kupit?

In ja, škodoželjnost se mi zdi na mestu, če nekdo bistveno več časa porabi za nakup nekaj 10€ vredne špecerije, kot za nakup rabljenega (verjetno izgonjenega) avta (iz tujine).
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Potac
Nov uporabnik

Napisal/-a Potac Ne jun 09, 2013 9:02 am

Nevem zakaj nekateri govorite na pamet da če je avto letnik 2002 da ma min 250 000 prevoženih. Ker to ni res. Mi imamo doma avto..2002 letnik..prevoženih 72 000km. Realnih, smo prvi lastnik. In sedaj če ga bomo prodajali, pol noben ne verjame da je to res...ne na pamet prosim...

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack Ne jun 09, 2013 9:33 am

Potac je napisal/-a:Nevem zakaj nekateri govorite na pamet da če je avto letnik 2002 da ma min 250 000 prevoženih. Ker to ni res. Mi imamo doma avto..2002 letnik..prevoženih 72 000km. Realnih, smo prvi lastnik. In sedaj če ga bomo prodajali, pol noben ne verjame da je to res...ne na pamet prosim...

Mogoče boste moral icelo naprej previti nekaj kilometrov, da bo bolje zgledalo. :)

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Ne jun 09, 2013 5:19 pm

Mojega sodelavca zlepa ne bo nihče prekosil ;) Če ga ne bi poznal niti pod razno ne bi verjel, da ima lahko nekdo avto, ki bo naslednji mesec star 3 leta in ni pokuril niti prvega tanka bencina :lol:
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Po jun 10, 2013 12:00 am

Zresnite se že s temi kilometri, očitno eni živite še v letu 1985, ko so razne bolhe, fičkoti zdržal kakšnih 100.000km, treba je gledat ohranjenost avta, kaj ti nuca avto s 89568 km, če je vse obšlesan, motor pa masten in podvozje bolj bogo. Mene nebi motil kilometri pa če jih ima 300.000, prej bi me zmotil, da je podrtija pa 89568 kilometrov.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov