Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
eva000
Nov uporabnik

izsiljevanje prednosti

Napisal/-a eva000 Če apr 07, 2005 9:07 am

Zanima me kakšno kazen bo dobila voznica, ki je izsilila hčerko ((10 let) ki se je peljala po kolesarski stezi čež križišče-pri zeleni luči; ter jo je zadela vozniva, ki je zavija levo in jo je spregledala. Na srečko se je hčerka samo udarila v roko, ker je zabremzala , tako, da je s kolesom zadela v stran avtomobila. (v kolikor je ne bi videla, pa ne vem kaj bi bilo z njo.
Hčerka pa se je vozila v spremstvo odrasle osebe, ki je bila za njo in imela čelado in vse kar je potrebno.... Nesreča se je zgodila v opoldanskem času
Aja malo se ji je strgala tudi jakna(od balance)
Zanima me tudi a lahko to uveljavljamo tudi pri njeni zavarovalinici (se sploh splača)
Najlepša hva za odgovor

proxima
Nov uporabnik

Napisal/-a proxima Če apr 07, 2005 9:21 am

Ne znam ti odgovorit na vprasanje, samo nekaj bi rada pripomnila: skrivnost dolgega kolesarskega zivljenja je v zavedanju, da na biciklu praviloma nasrkas mnogo bolj od tistega, ki nima prednosti. Skratka, tudi kadar gres cez zeleno, moras natancno gledat okrog. Da ne govorimo o voznji naravnost po kolesarski stezi prek desnih odcepov...

Komentar je namenjen predvsem kolesarjem in ne avtomobilistom, da ne bi kdo mislil, da izsiljevanje kolesarjev kaj odobravam...:)

pozdravcek,

proxima

Uporabniški avatar
eva000
Nov uporabnik

izsiljevanje prednosti

Napisal/-a eva000 Če apr 07, 2005 1:57 pm

hvala za mnenje...
Res pa bi prosila za mnenje o kazni in odškodninin
prooooosim

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Če apr 07, 2005 2:00 pm

Jst sm dubu za motoristko 40k nevem pa ce je isto tle.

LP PiLLLe

igor33
Nov uporabnik

Napisal/-a igor33 Če apr 07, 2005 8:48 pm

Lep pozdrav

Ni lepo biti maščevalen. Sicer okoliščin ne poznam, ampak prav gotovo tudi voznici ni vseeno in kazen, ki jo bo dobila ji bo kasneje v poduk, da mora voziti na takšnih mestih previdneje.

Prvi primer:
Tudi meni je voznica vzela prednost. Bil sem na kolesu in s okoli 30km/h sem trčil v njen avto, ji zvil havbo, sam pa odletel na drugo stran ceste in se popraskal po kolenih. Bilo je ravno na meji, da bi moral obiskati zdravnika.

Na zavarovalbici so mi krili stoške popravila kolesa, odškodnino za poškodbe pa nisem uveljavljal, saj bi v tem primeru bil potreben policijski zapisnik in bi voznica še morala plačati mandatno kazen. Voznica je bila soseda.

Drug primer:
Mlad voznik brez dodatnega zavarovanja se zaleti z vso silovitosjo vame. Avta oba totalka, za poškodbe pa zopet nisem uveljavljal zahtevka, saj je bil voznik sokrajan.
Plačati je moral kazen in 20% škode na avtu. Jaz sem avto prodal za 1 tolar, zavarovalnica mi je zanj izplačala 110.000 SIT, nato pa kupil novo pando.

Pa še nekaj je: Ko sem bil pri povzročiteljici doma in sem videl njeno skromno opremljeno stanovanje, mi je bilo žal, da sem zahteval odškodnino za kolo.
Mlad voznik, ki se je zaletel vame je prav pa imel avto na lizing.

Še danes se z vsakim povzročitekjem prijazno pozdravim, saj vem da nisem z ničemer njima poslabšal ramer ob nesreči.

Bi pa po vsej verjetnosti povsem drugače ukrepal, če bi povzročitelja do mene pokazala aroganten odnos.

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback Če apr 07, 2005 8:54 pm

igor33 je napisal/-a:Lep pozdrav

Ni lepo biti maščevalen. Sicer okoliščin ne poznam, ampak prav gotovo tudi voznici ni vseeno in kazen, ki jo bo dobila ji bo kasneje v poduk, da mora voziti na takšnih mestih previdneje.

Prvi primer:
Tudi meni je voznica vzela prednost. Bil sem na kolesu in s okoli 30km/h sem trčil v njen avto, ji zvil havbo, sam pa odletel na drugo stran ceste in se popraskal po kolenih. Bilo je ravno na meji, da bi moral obiskati zdravnika.

Na zavarovalbici so mi krili stoške popravila kolesa, odškodnino za poškodbe pa nisem uveljavljal, saj bi v tem primeru bil potreben policijski zapisnik in bi voznica še morala plačati mandatno kazen. Voznica je bila soseda.

Drug primer:
Mlad voznik brez dodatnega zavarovanja se zaleti z vso silovitosjo vame. Avta oba totalka, za poškodbe pa zopet nisem uveljavljal zahtevka, saj je bil voznik sokrajan.
Plačati je moral kazen in 20% škode na avtu. Jaz sem avto prodal za 1 tolar, zavarovalnica mi je zanj izplačala 110.000 SIT, nato pa kupil novo pando.

Pa še nekaj je: Ko sem bil pri povzročiteljici doma in sem videl njeno skromno opremljeno stanovanje, mi je bilo žal, da sem zahteval odškodnino za kolo.
Mlad voznik, ki se je zaletel vame je prav pa imel avto na lizing.

Še danes se z vsakim povzročitekjem prijazno pozdravim, saj vem da nisem z ničemer njima poslabšal ramer ob nesreči.

Bi pa po vsej verjetnosti povsem drugače ukrepal, če bi povzročitelja do mene pokazala aroganten odnos.

presenetljivo...takih pa res ni veliko...
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Raptor
Novinec

Napisal/-a Raptor Pe apr 08, 2005 7:36 am

igor 33

v prvem primeru bi tudi lahko uveljavljal odskodnino za poskodbe brez policijskega zapisnika.....jo bi tudi dobil ce bi vlozil zahtevek sam k zdravniku bi moral it...ta tvoja soseda je pa samo zgubila boniteto zavarovanja placala ni pa nic......

eva000

ce ste poklicali policijo in je prisla policija potem bo dobila kazen za odvzem prednosti (ce je to res) . Ti kot stars otroka lahko vlozis zahtevek za odskodnino za vse stavari ki so bile kakorkoli poskodovane. Namen odskodnine je povrnitev prvotnega stanja po nesreci , se pravi da si upravicena tudi do odskodnine za jakno (ali karkoli drugega naprimer: poskodba celade, kolesa, gsm ja....itd), predlagam tudi obisk zdravnika ce je potrebe da bos lahko uveljavila odskodnino za poskodbe in eventuelni strah....v tem primeru pa poisci pomoc pri odvetniku...ti bo pomagal in verjetno iztrzil vecjo odskodnino kot bi jo dobila sama...

lp

peters
Stalni uporabnik

Kraj: PTUJ

Napisal/-a peters Pe apr 08, 2005 9:37 am

Raptor je napisal/-a:igor 33

v prvem primeru bi tudi lahko uveljavljal odskodnino za poskodbe brez policijskega zapisnika.....jo bi tudi dobil ce bi vlozil zahtevek sam k zdravniku bi moral it...ta tvoja soseda je pa samo zgubila boniteto zavarovanja placala ni pa nic......

eva000

ce ste poklicali policijo in je prisla policija potem bo dobila kazen za odvzem prednosti (ce je to res) . Ti kot stars otroka lahko vlozis zahtevek za odskodnino za vse stavari ki so bile kakorkoli poskodovane. Namen odskodnine je povrnitev prvotnega stanja po nesreci , se pravi da si upravicena tudi do odskodnine za jakno (ali karkoli drugega naprimer: poskodba celade, kolesa, gsm ja....itd), predlagam tudi obisk zdravnika ce je potrebe da bos lahko uveljavila odskodnino za poskodbe in eventuelni strah....v tem primeru pa poisci pomoc pri odvetniku...ti bo pomagal in verjetno iztrzil vecjo odskodnino kot bi jo dobila sama...

lp

Tako je...
Premoženjsko stanje povzročitelja tu nima nobene veze. Zato imamo vsa vozila tudi zavarovana in vso škodo nosi zavarovalnica in ne povzročitelj. Če bi bil vinjen (policijski zapisnik), bi potem za vso škodo zavarovalnica terjala njega (kolikor bi morala oškodovancu izplačat). Oškodovanec bo moral plačati le denarno kazen (če je bila policija) in zavarovalnica mu bo vzela 3 bonitetne razrede.
Torej: če uveljavljaš, uveljavljaj vse, ker za povzročitelja (če je bil trezen) ni razlike, ali njegova zavarovalnica plača dosti ali malo.

Raptor
Novinec

Napisal/-a Raptor Pe apr 08, 2005 11:16 am

peters je napisal/-a:
Raptor je napisal/-a:igor 33

eva000

lp

Tako je...
Premoženjsko stanje povzročitelja tu nima nobene veze. Zato imamo vsa vozila tudi zavarovana in vso škodo nosi zavarovalnica in ne povzročitelj. Če bi bil vinjen (policijski zapisnik), bi potem za vso škodo zavarovalnica terjala njega (kolikor bi morala oškodovancu izplačat). Oškodovanec bo moral plačati le denarno kazen (če je bila policija) in zavarovalnica mu bo vzela 3 bonitetne razrede.
Torej: če uveljavljaš, uveljavljaj vse, ker za povzročitelja (če je bil trezen) ni razlike, ali njegova zavarovalnica plača dosti ali malo.

in kaj si hotu s tem drugac povedat....???

maestral
Nov uporabnik

Napisal/-a maestral Pe apr 08, 2005 12:00 pm

Raptor je napisal/-a:in kaj si hotu s tem drugac povedat....???

Pomoje je hotel povedati to, da se ni potrebno obremenjevati s premoženjskim stanjem povzročitelja nesreče, saj zavarovalnica krije morebitne odškodninske zahtevke. Ne vem pa, če je njegova trditev resnična.

Raptor
Novinec

Napisal/-a Raptor Pe apr 08, 2005 6:22 pm

maestral je napisal/-a:
Raptor je napisal/-a:in kaj si hotu s tem drugac povedat....???

Pomoje je hotel povedati to, da se ni potrebno obremenjevati s premoženjskim stanjem povzročitelja nesreče, saj zavarovalnica krije morebitne odškodninske zahtevke. Ne vem pa, če je njegova trditev resnična.

to je res sam a ne zna brat ...'' soseda je pa samo zgubila boniteto zavarovanja placala ni pa nic...... ''

tadejk
Nov uporabnik

Napisal/-a tadejk Pe apr 08, 2005 6:50 pm

Ne razumem, zakaj bi nekdo izgubil bonitetni razred, če zavarovalnici ni treba plačati nobene odškodnine. Torej, če oškodovanec ne uveljavlja od zavarovalnice nobenega zahtevka, potem povzročitelj škode ne more biti nič na slabšem. V nasprotnem primeru bi lahko zavarovalnica dolocala rizicnost oziroma razvrščala po razredih kar glede na težo in pogostost prekrškov.

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Pe apr 08, 2005 6:53 pm

igor33 je napisal/-a:Lep pozdrav

Ni lepo biti maščevalen. Sicer okoliščin ....

igor33, lepo pozdravljen na forumu, sploh s tako simpatičnim postom.
Po svoje je sicer res, da pri povzročitelju nesreč njegovo materialno stanje ni pomembno, kot je nekdo tukaj omenil, vendar je za zdravo družbeno klimo zelo pomembno, da smo človeški. tvoje ravnanje je lahko za vzgled.
podobno sem poskušal ravnati tudi sam, ko sem pred mesecem na novem novcatem avtu našel udrtino v odbijaču - za brisalcem pa listek s telefonsko. s povzročiteljem sva se - upam da tudi zanj - vse lepo in kulturno pogovorila. namesto kregarij in p*zdarij okrog sodišč, sedaj poznam novega OK človeka.
lp pilgrim

mikele
Nov uporabnik

Re: izsiljevanje prednosti

Napisal/-a mikele Ne jun 09, 2013 2:31 pm

Pozdravljeni, mene zanima če imam kakšne možnosti glede pritožbe na izrečeno kazen.

Namreč zapeljal sem v rondo in sem ''izsilil prednost'' policistu na motoru ni prišlo do trčenaj samo je on moral
malo stisnit na zavoro samo ker je on šerif mi napiše kazen(ZPeCP, Člen 56. Odstarvek 3), polek tega mi pa še svetuje naj se ne pritožim.
Realno oba sam bila v naletu v rondo in po tem kaj je on napisal kateri člen je bil sem zapeljal z parkinga oz. površne ki ni cesta.

Moje mnenje je da je njega zmotilo to da je moral pritisnit zavoro in to mu je pokvarlo dan.

Uporabniški avatar
NoF3ar
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a NoF3ar Ne jun 09, 2013 2:48 pm

S pritožbo neboš, nič dosegel. Plačaj polovičko =P

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Ne jun 09, 2013 8:24 pm

Jaz ti pa svetujem, da se pritožiš - kaj pa ta policaj misli da je. Ti spiši pritožbo približno tako kot si nam pojasnil in ni vrag, da ti ne bi ugodili.

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Ne jun 09, 2013 8:28 pm

plačaj polovičko kr ne boš nič dosegla z pritožbo. kaj ste pozabli da smo v "pravni državi"???

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne jun 09, 2013 10:06 pm

mikele je napisal/-a:Pozdravljeni, mene zanima če imam kakšne možnosti glede pritožbe na izrečeno kazen.

Namreč zapeljal sem v rondo in sem ''izsilil prednost'' policistu na motoru ni prišlo do trčenaj samo je on moral
malo stisnit na zavoro samo ker je on šerif mi napiše kazen(ZPeCP, Člen 56. Odstarvek 3), polek tega mi pa še svetuje naj se ne pritožim.
Realno oba sam bila v naletu v rondo in po tem kaj je on napisal kateri člen je bil sem zapeljal z parkinga oz. površne ki ni cesta.

Moje mnenje je da je njega zmotilo to da je moral pritisnit zavoro in to mu je pokvarlo dan.

če boš napisal da člen ne drži, ti bojo samo drug nalog poslal z pravim členom,in bodo napisal da se je policist zmotu,vendar da to nic ne spremeni, ker ti njega si izsilil.
plačaj polovičko, v koncni fazi je tvoja beseda proti njegovi in vsi vemo kako se to konča.
p.s. če je moral res pritisnit zavoro si ga dejansko izsilil in si kazen zaslužiš. če si šu policaja izsilt,kako potem šele druge udeležence izsiljuješ???
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Po jun 10, 2013 1:20 pm

thunderbolt je napisal/-a:Jaz ti pa svetujem, da se pritožiš - kaj pa ta policaj misli da je. Ti spiši pritožbo približno tako kot si nam pojasnil in ni vrag, da ti ne bi ugodili.

HAHAHA :D pa ne ga no zezat. Sigurno so ga kolegi podžgali, da naj se ne da :lol:
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Po jun 10, 2013 1:43 pm

Pa saj ga ne - mu iz srca privoščim pošteno kazen. Do nje je pa edina pot, da spiše pritožbo natanko tako, kot sem mu svetoval. Ne daj se Mikele!
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost