Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

jeronimo
Novinec

Kontrola prometa

Napisal/-a jeronimo Ne jun 02, 2013 10:01 pm

Pozdravljeni

Sedaj se mi je v zlo kratkem času ob policijski kontroli (2x) policist postavil zanimivo vprašanje: Od kje grem? oz od kje sem prišel?

Smejo to pri kontroli prometa sploh vprašat? Oz je to pomembno za postopek kontrole prometa?
Me je že zamikalo da bi kej nazaj pripomnil pa sm se zaenkrat še zadržal :)
Najbolj pomembno je, da za avtom diši po pohanju :D

Uporabniški avatar
weasel
Stalni uporabnik

Re: Kontrola prometa

Napisal/-a weasel Ne jun 02, 2013 10:41 pm

"Ka te pa briga!"

Slika

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Ne jun 02, 2013 11:34 pm

Mene je vprašal kje sem zaposlen oz. kaj sem po poklicu :D. Sem vprašal ali je od tega odvisna višina kazni.... je rekel da ne.. da pač mora vprašati.. :?:
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Ne jun 02, 2013 11:40 pm

Kolko krat so ze mene vprasali kje sem doma in kam grem, pa ceprau je imel vse dokumente v rokah.
turbo inside

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po jun 03, 2013 6:45 am

Povej mu da se nič ne spomniš :mrgreen:

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po jun 03, 2013 2:14 pm

Vprašaš policaja, če mu moraš odgovorit, mislim pa, da ne. Enkrat je na Slo-Hr meji na slovenski strani policajka vprašala očeta, kam gre, pa je odgovoril "na Hrvaško" :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Bat_zajla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Bat_zajla Po jun 03, 2013 2:19 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Vprašaš policaja, če mu moraš odgovorit, mislim pa, da ne. Enkrat je na Slo-Hr meji na slovenski strani policajka vprašala očeta, kam gre, pa je odgovoril "na Hrvaško" :D

Moj brat pa: "Na morje!"

Drgač pa vrjetno to sprašujejo, da vidjo tvoj odziv, koliko si živčen in zbran. Tisti, ki pač delujejo bolj živčno, jih mal bol pogledajo. To je moje mnenje.

jeronimo
Novinec

Napisal/-a jeronimo Po jun 03, 2013 2:27 pm

Res so talenti pri teh uprašanjih.
Mene je zadnič v Metliki en policist ob 11 zvečer kr začel skorej zasliševat oz mu je bil avto nepoznan ne "njegovem teritoriju" pa mu rečem hodm že 3 mesece tle. Odgovor policista: pa tega avta še nism vidu, kuk časa ga pa mate. Odgovor: piše v prometni :)
In je bil zadovoljen in so dalje spustil :)

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Po jun 03, 2013 2:34 pm

je mene "gospod Policist" ob 4ih zjutraj ko sem se z vrečko vračal iz službe proti domu, ravno tako spraševal od kje pa kam grem.
sabo sem pa nosil še vrečko umazanih službenih oblačil, ki ga je zelo zanimala. ko sem mu vse odgovoril me je vprašal kaj imam v vrečki :D
sem mu jo kar porinil pod nos in rekel: polna je umazanih cunj!
da vidite faco, kako se je hitro umaknil in me spustil naprej... :huh: =P :D
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
pocesnkII
Stalni uporabnik

Kraj: kamnik

Napisal/-a pocesnkII Po jun 03, 2013 4:42 pm

Bat_zajla je napisal/-a:
Moj brat pa: "Na morje!"

Drgač pa vrjetno to sprašujejo, da vidjo tvoj odziv, koliko si živčen in zbran. Tisti, ki pač delujejo bolj živčno, jih mal bol pogledajo. To je moje mnenje.

enak odgovor sem mu jaz podal,..................... sledil je pregleda avtomobila. :(
Diagnostika in servis osebnih ter tovornih vozil ->PM

virtuoso89
Novinec

Napisal/-a virtuoso89 Po jun 03, 2013 6:47 pm

Jaz vedno rečem na morje, pa ni bilo še nikoli kakih komplikacij.

Uporabniški avatar
weasel
Stalni uporabnik

Napisal/-a weasel Po jun 03, 2013 7:56 pm

Sej, zakaj bi bil pa napačen odgovor? S polnim avtom prtljage pač ne moreš rečt, da greš sam v Samobor na čevape.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po jun 03, 2013 8:08 pm

weasel je napisal/-a:Sej, zakaj bi bil pa napačen odgovor? S polnim avtom prtljage pač ne moreš rečt, da greš sam v Samobor na čevape.

Lahko...potem pa via morje B)

Mene so tut enkrat ob kontroli prometa vprašali,od kod grem. Pa sem jim odvrnu,da grem domov. Pol je pa sledilo vprašanje od kod grem. Pa sem jim reku,da od doma.Pa jim ni blo nič jasno. V bistvu pa sem sam na bližnjo pumpo skoču po čike in pir :D
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis To jun 04, 2013 9:05 am

TrijoAdijo je napisal/-a:
weasel je napisal/-a:Sej, zakaj bi bil pa napačen odgovor? S polnim avtom prtljage pač ne moreš rečt, da greš sam v Samobor na čevape.

Lahko...potem pa via morje B)

Mene so tut enkrat ob kontroli prometa vprašali,od kod grem. Pa sem jim odvrnu,da grem domov. Pol je pa sledilo vprašanje od kod grem. Pa sem jim reku,da od doma.Pa jim ni blo nič jasno. V bistvu pa sem sam na bližnjo pumpo skoču po čike in pir :D

:lol:

kam greste gospod?
- domov
od kod greste?
- od doma

je**ga ... domotožje me je dalo :)

hrošč
Novinec

Napisal/-a hrošč To jun 04, 2013 6:54 pm

:lol:

Ok, pustimo to da je boljše odgovorit in ne preizkušat potrpežljivosti policaja, ker ti v najboljšem primeru premeče avto ampak...a te imajo po zakonu sploh pravico spraševat, od kje in kam greš?

jeronimo
Novinec

Napisal/-a jeronimo To jun 04, 2013 9:04 pm

Po pogovoru z kolegom, te nima pravice spraševat od kje si pa kam greš. Tudi ni potrebno za postopek.
So pač firbčni ali pa preizkušajo kako živčen postaneš ob takih vprašanjih (če kej skrivaš) :)

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed To jun 04, 2013 9:46 pm

Saj po eni strani je butasto vprašanje na katerega ni potrebno odgovorit, samo po drugi strani pa... Če na tak način kakšnega zlikovca več primejo, pa mi ni težko odgovorit. Živim v naivnem prepričanju, da policija v večini le opravlja delo, kot to najbolje zna.

prrprr
Nov uporabnik

Napisal/-a prrprr Če jun 06, 2013 4:45 pm

Vprašajo lahko, odgovorit pa ni treba.
Včasih gre najbrž res samo za "small talk", ker ti postane dolgčas, če cel dan govoriš samo "vozniško in prometno prosim - hvala nasvidenje". Bolj verjetno pa gre res za rutinsko preverjanje, če tvoje obnašanje/odgovori/... odstopajo od pričakovanega, si lahko malo bolj sumljiv. Sploh na schengenski meji, pri prometni kontroli ne toliko. Pa ne gre samo za živčnost - enkrat je pisalo v časopisu, da so odkrili švercerje (nekje z Balkana, ne spomnim se) s ponarejenim češkim potnim listom tako, da je naš policist tipa vprašal nekaj po češko, ta pa ni znal odgovorit :D Tako je tudi recimo sumljiv Franci Zakonjšek z močnim bosanskim naglasom, pa še en kup drugih situacij.

Skratka vedno se splača biti miren in vljuden, tudi če ti ni do pogovora oz. misliš, da ga nič ne briga, kje delaš in kod se voziš. Policisti vedo veliko bolj natančno, kaj smejo in česa ne, ne bodo nič zamerili, če mu nočeš povedat. Če ga napizdiš, ti pa lahko čisto po predpisih zagreni življenje ...

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 To jun 11, 2013 8:20 am

Če se ne motim, te lahko (brez avta) legitimira in sprašuje le, če si sumljiv oziroma če sumi, da si zagrešil kakšno kaznivo dejanje.
Torej v praksi si mu lahko vedno sumljiv. :)
Corolla TS 1.8 HSD: Slika
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost