matejxx je napisal/-a:TOYOTA je napisal/-a:uros11 je napisal/-a:Kulturen človek se ne ozira na malenkosti, kot je jezik....
se strinjam...če veš, da si naredil prekršek, plačaj, če se delaš idiota in iščeš razne luknje v zakonih in pošti...itd....boš, če te bodo ustavili v avstriji, plačal to kazen, kakšno urco boš na policiji + dodatno kazen...lahko imaš pa srečo pa te ne ustavijo...glede na to, da imajo avstrijci dokaj nizke kazni za velike prekoračitve....
TOYOTA in uros11, jaz se pa nebi strinjal z vama. Nikoli nebi plačal niti centa, dokler nebi dobil napisano lepo v slovenskem jeziku. Ker je to tudi moja pravica, da dobim razloženo v slovenskem jeziku. Kaj če boš ti moral slučajno poslati kakšno uradno pismo v Avstrijo, v katerem jeziku boš pisal?
Če pa pismo ni poslano priporočeno (tako kot tudi ni bilo v tem primeru), pa nebi plačal tudi če bi je napisano v slovenskem jeziku, ker kako pa naj vem če si ne dela kdo slučajno norca iz mene.
Pa s tem se ne mislim izognit kazni, saj če bi imel tak primer bi jo takoj plačal, ko bi dobil pismo in položnico v slovenskem jeziku.
se mi zdi, da je ta slovenski jezik samo izgovor, glede priporočenega pisma se strinjam, da bodi previden...ker je cel kup nategatorjev...če sem iskren mi je malo čudno: se pravi da so dobili tvoj avto v prekršku in hočejo dokaz , da si ti res vozil, kar nima smisla, saj plača kazen lastnik vozila...vsaj mislim..
pa še en primer: recimo naš policist ustavi voznika ( avstrijca) in mu razlaga v slo jeziku, po vaše je potem voznik opravičen plačila, ker ne razume slovensko, policist pa ne govori nemško, kar pa vsi veste da ni res...kako se sporazumevamo/te je pač odvisno od situacije in znanja jezikov, vsa ta stvar/zaplet je pa posledica vašega prekrška katerega veste, da ste storili...se pravi je slo jezik le izgovor!