Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

krajsek
Nov uporabnik

Lažja prometna nesreča na parkirišču

Napisal/-a krajsek So jul 06, 2013 12:50 pm

Lep pozdrav!

28.6.2013 smo se s kolegi zbrali v gostilni v Vojniku. Vseh skupaj nas je bilo 10, 4 sem peljal jaz, ostale pa ena druga oseba. V gostilni smo ostali do pol tretje ure zjutraj naslednjega dne. Ker smo se zmenili, da jaz vozim tja, domov pa en drug kolega, sem jaz spil dva piva. Ko smo se odpravljali proti dvem avtomobilom s katerima smo prišli, je moj avto peljala oseba, ki NI pila alkohola. Drugi avto je peljala v obe smeri ista oseba. Preden smo speljali, smo se ZMENILI da gremo z mojim avtom najprej ven iz parkirišča, nato šele drug avto, da se nebi slučajno zaleteli. Mi smo lepo speljali "rikverc" ven, preden smo pa speljali naprej je pa tadrugi avto speljal "rikverc" in nas butnil z svojim avtom v desni bok mojega. Ker je bil voznik drugega avtomobila mlad voznik, smo se dogovorili da počakamo en dan in se potem zmenimo kaj bo. (nismo bili prepričani če ima urejeno zavarovanje za mladega voznika). Jaz sem tukaj "zasral" ker nismo izpolnili evro obrazca, niti policije nismo klicali.

Naslednji dan mi pove ta ki je povzročil nesrečo, da so njegovi starši na morju in da naj počakam še dva dni da pridejo domov (to je bilo na nedelijo). V ponedeljek se peljem mimo njegove hiše in vidim da njegovega avtomobila ni bilo na dvorišču. Nekaj je začelo smrdeti. Poklical sem ga, on mi je pa povedal da je avto peljala stara mama k zavarovalnemu agentu na ocenitev. Mislil sem si, da so se šli samo pozanimati kaj sedaj. Klical sem ga vsak dan, če je že prišel oče domov, da se dogovorimo, a nikoli ga nisem dobil. Včeraj (5. julij) pa sem le prišel v stik z očetom ki mi že po telefonu reče da še ni nič premišljeval o tem kako bomo rešli problem. Ko sem se isti dan dobil z njim, mi je ta začel nekaj palamuditi da smo prepozni za zavarovalnico, češ da je njegov agent že spravil njegov avto čez kasko zavarovanje in da je njegov avto že zrihtan (v roku enega tedna????? vsi papirji?) za mojga pa ne ve kaj bi storil. Ugotovil sem da je njegov avto bil ocenjen na 1000eur škode in da ga je spravil skozi zavarovalnico tako, da je rekel da se mu je nekdo zabil v avto na parkirišču. Sedaj se izmika stroškim popravila mojega avta. Ocenjen je bil na okoli 300eur. Rekel je, da je njegova dobra volja če bo plačal.

Jaz sem mu hotel iti na dobro, da nebi njegov sin ki se je zaletel vame, nebi dobil kazenske točke, bil sem zelo neumen da nisem izpolnil eu obrazca, niti sporočil policiji. On je nategnil zavarovalnico in si popravil avto. Jaz imam devet prič, ki so pripravljene povedati kaj se je zgodilo.
Bi mi lahko kdo svetoval kaj naj naredim? sedaj mi je rekel da bo plačal, ampak da naj se avto najprej popravi, potem pa se da račun. Seveda on ga lahko zavrne...

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Re: Lažja prometna nesreča na parkirišču

Napisal/-a LeQuack So jul 06, 2013 2:09 pm

Nauk zgodbe je, nikoli ne zaupaj Slovencu. Ali nekaj takega.

MuRiCi
Stalni uporabnik

Kraj: Kärnten

Napisal/-a MuRiCi So jul 06, 2013 3:03 pm

LeQuack je napisal/-a:Nauk zgodbe je, nikoli ne zaupaj Slovencu. Ali nekaj takega.

Ne samo Slovencu,ampak v takem primeru nikomur..... ;)

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA So jul 06, 2013 3:19 pm

enostavno, če imaš zavarovano parkirišče, daš popraviti tako kot je dal on, drugače ga prijaviš policiji za pobeg iz kraja nesreče( prej to poveš njemu) in poveš, da imaš še vse njegove podatke...oni bodo urejali naprej, ker pa bo policija vohlajala bi se mu veliko bolje splačalo plačati tvoj del, ker lahko ga z*ebe zavarovalnica ker je on njih nategnil...to bodo pa zvedli ko bo tvoja zavarovalnica dala zahtevek za popravilo/plačilo...
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

Uporabniški avatar
NoF3ar
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a NoF3ar So jul 06, 2013 4:11 pm

Prijavi, ga za pobeg s kraja nesreče!! Kot je TOYOTA uporabnik napisal. Pri zavarovalnici bo zelo lepo zapisan potem, kar je tudi prav!

krajsek
Nov uporabnik

Napisal/-a krajsek So jul 06, 2013 4:37 pm

Pa še lahko dam prej avto zrihtat? Ker on trdi, da bo plačal, samo zraven pa palamudi toliko, da mu teško verjamem. Problem je, ker je moj sosed...

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter So jul 06, 2013 5:01 pm

Ne.

Uporabniški avatar
Atrox
Novinec

Napisal/-a Atrox So jul 06, 2013 5:57 pm

krajsek je napisal/-a:Pa še lahko dam prej avto zrihtat? Ker on trdi, da bo plačal, samo zraven pa palamudi toliko, da mu teško verjamem. Problem je, ker je moj sosed...

Ne, ker ko mu boš enkrat račun prinesel pa ga kar naenkrat ne bo nič več zanimalo.. Če ti je do zdaj palamudil in te že enkrat zaj**al, zakaj misliš, da te v drugo ne bo?

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt So jul 06, 2013 6:52 pm

krajsek je napisal/-a:Problem je, ker je moj sosed...

Glede tega se ne sekiraj, saj imaš ti čisto vest - nisi ti kriv, če imaš kretena za soseda.

A imaš vsaj kakšno sliko, glede na to, da vas je bilo tam verjetno 9 s fotoaparati?

Če si prepričan, da imaš priče, ki so pripravljene dejansko pričat, potem daj naprej na policijo ali/in pa obvesti direktno njegovo zavarovalnico, če veš, kje ima zavarovano (se bodo stvari verjetno hitreje premaknile). Najprej mu jasno povej kako boš naprej postopal v primeru, če ti ne pokrije škode. Določi mu rok, kdaj ti prinese/nakaže denar (dan, max dva), če te zignorira ali pa začne spet kaj palamudit, pa zadevo daj naprej.

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter So jul 06, 2013 7:24 pm

https://raz.zav-zdruzenje.si/infocenter/

Tukaj dobiš direktno podatek kje je določen avto na določen dan zavarovan. Brez spraševanja policije in uporabe ilegalnih vez.

Uporabniški avatar
domen90
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen90 Ne jul 07, 2013 10:13 pm

Na njegovi zavarovalnici izpolni prijavo, v kateri ne pozabi navesti imena in naslove prič, da jih bodo lahko kontaktirali.

Glede tega, da je on avto že popravil ne skrbi. Ko je uveljavljal kasko, so mu poslikali poškodbe, tako da obstajajo slike 8)

Problem zna nastat, ko bo on dobil z zavarovalnice za izpolnit obrazec za prijavo, v katerem bo po vsej verjetnosti zanikal krivdo. Ker evropskega poročila ni, se zna zgodit, da kljub vsemu dobiš odklonitev. Iz tega razloga je ZELO priporočljivo zadevo predhodno prijavit na policijo. Največ velja, kar piše v policijskem zapisniku.

Moj nasvet (delam na zav.) je, da najprej dogodek prijaviš na policiji, potem se pa oglasiš na povzročiteljevi zavarovalnici. Pa ne pozabi na policiji povedat vseh podrobnosti, tako kot si jih tukaj in navest prič. Več kot poveš, več se bo znašlo v zapisniku, bolje bo zate.
Slika
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost