DePalmo je napisal/-a:A ni da ti lovska družina izda položnico zaradi povzročene škode (ker si zbil/ubil srno)? Nekaj sem pred časom slišal na to temo, kako točno pa je s tem pa nevem.
ban je napisal/-a:Narobe, kazen dobri srna ker skače iz hoste na cesto, tam pa vemo da nima kaj iskat.![]()
Lani je kolega zbil srno, poklical policijo, ti so poklicali lovca, da je odstranil mrtvo srno, policija je naredila zapisnik zaradi zavarovalnice, o kakšni kazni pa ne duha ne sluha.
BoneS je napisal/-a:DePalmo je napisal/-a:A ni da ti lovska družina izda položnico zaradi povzročene škode (ker si zbil/ubil srno)? Nekaj sem pred časom slišal na to temo, kako točno pa je s tem pa nevem.
Točno tako je.
Plača se odškodnina lovski družini, če se srno povozi tam, kjer je postavljena prometna signalizacija, ki opozarja na možnost divjadi na cesti.
V nasprotnem primeru ni "kazni". Pač škoda, ki je nastala ob trku. Če se obvesti policijo (OKC), slednji obvestijo vzdrževalca ceste + (ni pa nujno) lovsko družino.
Vzdrževalec je potem tisti, ki obvesti lovsko družino ali higienika.
a_sist je napisal/-a:ban je napisal/-a:Narobe, kazen dobri srna ker skače iz hoste na cesto, tam pa vemo da nima kaj iskat.![]()
Lani je kolega zbil srno, poklical policijo, ti so poklicali lovca, da je odstranil mrtvo srno, policija je naredila zapisnik zaradi zavarovalnice, o kakšni kazni pa ne duha ne sluha.
Mojga fotra je lovec čez nekaj dni poklical, če želi golaž srne, ki jo je z avtomobilom 'ujel'
DePalmo je napisal/-a:A ni da ti lovska družina izda položnico zaradi povzročene škode (ker si zbil/ubil srno)? Nekaj sem pred časom slišal na to temo, kako točno pa je s tem pa nevem.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov