Upam da ime teme ni prevec zakomplicirano, pa da zacnem

Zaradi smrti v druzini sem ostal brez registrskih tablic po meri, katerih lastnik sem bil ubistvu jaz pred parimi leti. Da obrazlozim glupe slovenske zakone, po smrti druzinskega clana se na dedice lahko prepise avto, zavarovalna polica z bonitetami, ne morejo pa se na novega dednega lastnika prepisati tudi tablice, naj si bo to random registrske tablice, ali pa tablice po meri v mojem primeru. Skratka z zapuscinskimi in sodniskimi papirji prisel na ponovno registracijo avtomobila, in tam presenecenje gospe za pultom "avto ter zavarovalno polico z bonitetami lahko prepiseva na vas(dedica), registrske tablice ki pa so na avtu pa morajo v unicenje ker so vezane na EMSO preminule osebe). Kot da ze ni bolj za*****e situacije v familiji se ta udarec,da jim ... vse po spisku.
Sedaj situacija je sledeca, kar sem uspel od tiste gospe izvedet kasneje da naj bi se dalo "moje" tablice pridobit nazaj oz. jih ponovno rezervirat name cez 7 let. Na forum pa sem prisel z uprasanjem, kdo v sloveniji je tisti organ ki bi meni lahko podal datum/leto ko bodo tablice spet proste, na koga se lahko dejansko obrnem/jim pisem?
Zdej ce koga mogoce vse skupaj bega, avto je bil moj,vse na/v avtomobilu moje, samo lastnik avtomobila pa je bil nekdo drug.