ŽuŽeK je napisal/-a:Oprosti ampak kot mlada voznica si se ZAVESTVO usedla za volan in ne glede na to da so te ustavili 100m od doma in da je to tvoj prvi prekršek je moja toleranca za take primere enaka 0. Torej moj predlog, ki je tudi najcenejsi je kolo malce dražji pa avtobus/vlak.
.com je napisal/-a:vidva zgoraj...nekih moralnih očitkov sedaj ne potrebuje, sploh ne pol leta kasneje po prekršku...
za moralne pridige so zadolženi starši ali zakoniti zastopniki, ne pa vidva...
lp
Prav tako ko boš naredila izpit, boš ponovno 2 leti mladi voznik, z 0.0 toleranco pri pihanjo
gecco je napisal/-a:0.58 ni par piv popoldne na tešče
D12J12 je napisal/-a:Prav tako ko boš naredila izpit, boš ponovno 2 leti mladi voznik, z 0.0 toleranco pri pihanjo
V mojem primeru sem izpit za avtomobil naredil marca leta 2010 pri svojih 18. letih in ga po letu in pol izgubil zaradi prevelike hitrosti... Poleti 2012 sem izpit ponovno naredil in oktobra (2012) na svoj rojstni dan postal "stari voznik", tako da se ne strinjam, da če izgubiš izpit da si šenkrat 2 leti mladi voznik. No ne vem kako je v primeru odvzema zaradi alkohola...
gecco je napisal/-a:0.58 ni par piv popoldne na tešče
kamal je napisal/-a:gecco je napisal/-a:0.58 ni par piv popoldne na tešče
Za alkohol je značilno to, da se v telesu porazdeli po tekočini. Moški ima od 60% do 70% tekočine, pri ženskah pa od 50 do 60 %. Potem potrebujemo težo posameznika. Moški, ki ima 80 kg, ima približno 56 kg (70 % od 80 kg) tekočine v telesu. Za žensko, bomo vzeli 60 kg, (60 % od 60 kg) je 36 kg tekočine.
Sedaj potrebujemo koliko smo spili. Eno pivo vsebuje 20 gramov alkohola. Moški z 80 kg (56 kg tekočine) je popil dve veliko pivi (1 liter), kar znese 40 g alkohola. 40 g alkohola deljeno s 56 kg tekočine, v kateri se ta alkohol razporedi je 0,71 g alkohola/kg krvi ali 0,34 miligramov v litru izdihanega zraka. Za žensko bi potem bil izračun takle 1,1 g alkohola/kg krvi ali 0,52 miligramov v litru izdihanega zraka.
Procent tekočine pa je odvisen od telesne pripravljenosti, zgradbe telesa, načina življenja itd. S tega vidimo, da lahko kar hitro napihaš.
Jaka156 je napisal/-a:KO dobiš pogodbo za nedoločen čas, naredi žurko in se ga napij.
LP
gecco je napisal/-a:kamal je napisal/-a:gecco je napisal/-a:0.58 ni par piv popoldne na tešče
Za alkohol je značilno to, da se v telesu porazdeli po tekočini. Moški ima od 60% do 70% tekočine, pri ženskah pa od 50 do 60 %. Potem potrebujemo težo posameznika. Moški, ki ima 80 kg, ima približno 56 kg (70 % od 80 kg) tekočine v telesu. Za žensko, bomo vzeli 60 kg, (60 % od 60 kg) je 36 kg tekočine.
Sedaj potrebujemo koliko smo spili. Eno pivo vsebuje 20 gramov alkohola. Moški z 80 kg (56 kg tekočine) je popil dve veliko pivi (1 liter), kar znese 40 g alkohola. 40 g alkohola deljeno s 56 kg tekočine, v kateri se ta alkohol razporedi je 0,71 g alkohola/kg krvi ali 0,34 miligramov v litru izdihanega zraka. Za žensko bi potem bil izračun takle 1,1 g alkohola/kg krvi ali 0,52 miligramov v litru izdihanega zraka.
Procent tekočine pa je odvisen od telesne pripravljenosti, zgradbe telesa, načina življenja itd. S tega vidimo, da lahko kar hitro napihaš.
Teorija je eno, praksa drugo. V praksi je pa tako da je 85kg moški spil 8-10 velikih piv, cca.30min po zadnjem so ga ustavili policisti in je napihal 0.51. Ali pa je spil 2 velika piva, cca.1h pozneje je napihal 0.00. Pa tudi če napihaš 0.58 ne moreš reči da se nisi počutil okajenega...pri 0.58 si okajen, konkretno.
.com je napisal/-a:...nekih moralnih očitkov sedaj ne potrebuje, sploh ne pol leta kasneje po prekršku...
cruiser1 je napisal/-a:Jaz pa mislim, da jih potrebuje. Tudi več let kasneje, da ji še kdaj ne pade na pamet da vozi prbita. Nimam niti najmanše tolerance do pijandur za volanom.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov