Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Jaxx
Nov uporabnik

Napihal - pritožba?

Napisal/-a Jaxx Če mar 11, 2004 2:01 pm

Decembra so kolega ob 3h zjutraj ustavli in je napihal 1.38 ... Pa prosim brez komentarjev "zakaj je pa vozu, d**** itd." ker kar s tem ne bomu nič spremenil... Ni začetnik, mislm da ima 6 let izpit, zanima pa me glede nepravilnosti v postopku - zapisnika mu niso pokazal, niti ni dobil kopije (kolikor jst vem bi jo moral?), policaj je namreč kmalu za tem dobil po radio obvestilo o nesreči in je moral takoj it, tako da sploh ni imel časa napisat zapisnika (verjetno so ga kasneje napisal - btw je noter polno napak) a se je možno kako pritožit glede tega? Ker to je drugač najmanj 90k sit kazni + 7 pik :x

Uporabniški avatar
HeP][MeN
Poznavalec foruma

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a HeP][MeN Če mar 11, 2004 2:04 pm

a pol sploh ni podpisal, ce mu niso pokazal zapisnika?
[i]Weeeeeeee![/i]

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER Če mar 11, 2004 2:11 pm

Vozniku, ki ima v telesu večjo količino kot jo določa zakon (torej o.5) se prepove nadaljno vožnjo in vzame VD za 24 ur. Po 120. členu ZVCP se mora pri preizkusu nujno voditi zapisnik, če ne, test ne velja. Tako tvoj kolega ne bo dobil kazni, če pa jo bo naj se pritoži, ker o preizkusu ni bil napravljen zapisnik. Če zapisnik o preizkusu ni podpisan, torej se voznik z rezultatom ne strinja se mora po pravilih izvršiti strokovni pregled, kar pa očitno ni bilo narejeno.
Edino to me moti,... kako veš da je v zapisniku polno napak, če ga ni dobil?
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Jaxx
Nov uporabnik

Napisal/-a Jaxx Če mar 11, 2004 2:24 pm

torej.. malo sem bil nejasen. Dobil je obvestilo od sodnika za prekrške, kjer je priloženo poročilo o samem postopku (ne zapisnik) in tukaj sem mislil na napake. Na kraju samem je dobil samo listek (potrdilo) da so mu odvzeli vozniško za 24 ur. Glede podpisa ne vem točno a je sploh karkoli podpisal, moram vprašat.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov