Prosil bi Vas, če mi lahko svetujete kaj naj naredim.
Imel sem nesrečo z avtomobilom kjer sem bil kriv sam. V nesreči je bil poškodovan zadnji bok vozila. Avtomobil sem peljal k avtoličarju (nepooblaščeni servis) dne 28.12.2014. Ker ta ličar ne kleplje sam pelje avto k svojemu kolegu. Splošno bi moral biti avto glede na obseg dela dokončan maksimalno v 7 delovnih dnevih (mislim da, ne me vzeti za besedo). Tukaj pa se je nekoliko zapletlo. Po 14 dnevih od oddaje vozila me je zanimalo kako napredujejo oz. kdaj bi lahko prevzel vozilo. Šele takrat sem izvedel da se je klepar poškodoval ter da je na bolniški in da bom še kakšen teden, dva brez vozila. V tistem trenutku sem predlagal, da se nekaj stroškov požalva in se pelje k drugemu kleparju ali pa naj mi zagotovijo nadomestni avto. Te prošnje pa so šle očitno skozi eno uho notri skozi drugega ven. Sedaj je minilo že 43 dni avtomobila pa še vedno nimam. Izvedel sem sicer da je bil pri kleparju narejen že v petek 6.2.2015 vendar ga ličar še ni imel časa prevzeti. Danes sem ga klical in mi je zatrdil da ima še nekaj dela v delavnici in da se bo mojega vozila lotil mogoče že v sredo ali četrtek. Mislim kaaaaaj!!!!! Vprašal sem ga tudi če bo cena od dogovorjene kaj nižja konec koncev sem si v tem času nabral kar nekaj stroškov (približno 200 + v nič zavarovanje in registracija vozila za 2 meseca. Ceneje me bi prišlo če bi ga odjavil za dva meseca

Sedaj pa res ne vem kaj na naredim. To ravnanje se mi zdi povsem nedopustno. Konec koncev če v moje podjetje pride naročilo da moram izdelati 400kosev v 3 dnevih. Pa če se mi pokvari mašina ali se bog ne daj eden od delavcev poškoduje moram to storiti. Ali dam preostanek izdelkov delati v drugo podjetje oz. najamem drugega delavca (stroški), ali pa za vsak zamujen dan plačam zamudnino. Ni to tako enostavno. Če bi 14 dni zamujal bi delal že z izgubo skoraj. Da ne govorim da bi s tem lahko izgubil dobro stranko oz. si ustvaril slabo ime.
Kaj lahko naredim? Kaj mi pripada?
Zasledil sem tudi nek zakon o 45dneh ampak se nisem še povsem poglobil v to.
Že v naprej se vam zahvaljujem za odgovor.
LP