Imam težavo z manjso prometno nesreco.
Torej v četrtek sem se peljal proti tomačevem, ter pred semaforjem pred tomočevem kjer je semafor. Smo stali na rdeci luci. In starejsa gospa (naknadno ugotovljeno,da je 80let stara), je rinila iz desnega pasa čez polno črto na moj pas ter avto "ruknila" iz tako da imam popraskan lev odbijac ter vdrti lev blatnik. Ker je to starejsa gospa zato je normalno da taka gospa ne opazi da je zadela nekam z avtom

V petek sva se slisala ter mi je povedala da naj grem oceniti skodo ter jo bo krila. Po tem ko sem sel na servis oceniti, so mi naracunali 450€, kar se mi je sicer zdelo veliko. Po tem ko sem izvedel strosek sem gospo poklical ter ji prijazno razlozil da je cena popravila 450€, ter da glede na to da ima zavarovan avto bi bilo bolje zanjo kot tudi zame da se izpolni evropski zapisnik preko katerega bi lahko popravil avto(glede na starost se ne cudim ce ne ve kaj pomeni evropski zapisnik) Gospa je odgovorila da se bo pozanimala ter me v ponedeljek kontaktira.
In sedaj šok!!!! Danes me kliče gospodična iz policijske postaje, nekako v zvezi, da naj neham gospo izsiljevati za 450€ v nasprotnem primeru bo podana kazenska ovadba zoper izsiljevanja starejse osebe. Med pogovorm me je tudi "obtozila" da sem jo ustavil ne da bi trcila ter da sem med tem ko je ona lezla iz avta pobarval njen odbijac. Tako da je zgledalo kot da je ruknjen, sedaj ko je pa spral dež pa je njen avto nedotaknjen.
Zanima me kaj lahko naredim? Ista policijka mi je tudi razložila da nemorem podati ovadbe zaradi prometne nesrece saj je minilo ze vec kot 24ur. Torej kaj lahko naredim, glede na to da sem gosodicni kateri se je mudilo ter je vsekakor butnila moj avto (potrdita lahko dva ki sta bila z mano v avtu). Gospa pa kakor mnogi vemo s svojimi 40 leti ni zmozna varno voziti.
Lp