Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

italjan
Nov uporabnik

vračilo zava.police

Napisal/-a italjan Ne mar 28, 2004 7:53 am

potrebujem nasvet kaj storiti v primeru,da prodaš avto in ti novi lastnik noče poslati kopije svoje nove police (za moj avto) na podlagi katere bi lahko jst uveljal povračilo denarja pri zavarovalnici? avto je bil ob prodaji se registriran pol leta!
tnx

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Kraj: Medvode

Napisal/-a Daco Ne mar 28, 2004 2:31 pm

Gres na zavarovalnico, kjer je sklenil novo zavarovanje (ce ves, kje je to naredil) in tam prosis za kopijo njegove zavarovalne police. Drugac je pa mislim, da dovolj tudi kopija prometnega dovoljenja, ki je odjavljeno na novega lastnika (tega pa tut verjetno nimas?). Drugac pa nevem zakaj ti tip nebi dal kopijo njegove zavarovalne police, ce je ze placal zavarovanje in nima nobene koristi od tvojega.
Slikaodkleni svojo Nokio brezplačno - www.odkleni.si

Alfist
Novinec

Napisal/-a Alfist Ne mar 28, 2004 2:38 pm

Sej ne rabiš kopije zavarovalne police, dovolj je če imaš kopijo svoje prometne, kjer je napisan novi lastnik...

italjan
Nov uporabnik

Napisal/-a italjan Ne mar 28, 2004 7:36 pm

hvala obema,stvar je v tem,da avto prodajam in ni glih v super stanju,in sem se raje prej pozanimal kako je s to zavarovalno polico,da ne bom potem imel probleme če bo novi lastnik kej komliciral glede avtomobila!tak da sedaj vem,da ko vozilo odjavim si naredim samo kopijo prometne iz katere je razvidno,da je bilo vozilo odjavljeno in to je to
tnx še enkrat

peters
Stalni uporabnik

Kraj: PTUJ

Napisal/-a peters To mar 30, 2004 8:06 am

Če ni avto odjavljen iz prometa in je narejen samo prenos lastništva, zavarovalnica NOČE izplačati razlike zavarovanja staremu lastniku, če ne vidi kopije nove zavarovalne police od novega lasnika.

Če lahko sam ugotoviš, kje je avto na novo zavarovan in tam dobiš kopijo, bo zate še najbolje.

Lobi zavarovalnic pač znaj poskrbeti zase - ogromno zavarovanj tako ostane pri njih, ker je včasih težko dobiti vse papirje, ki hočejo imet... Oderuhi pač...

italjan
Nov uporabnik

Napisal/-a italjan To mar 30, 2004 2:46 pm

ne počnem tega pogosto.zato kakšna je pa razlika med odjavo in pa če samo naredim prepis? sicer pa mal mislim mojo kripo kr v avtohišo porinat in nardit mogoče kako menjavo za drugega al pa če mi ga prodajo! naredim prepis,dam overovit ter vozilo odjavim na občini,tablice pa dam shranit! bi to zadoščalo za vračilo,Triglav mam??
tnx še enkrat vsem za odg. :?

Uporabniški avatar
Tamara
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tamara To mar 30, 2004 3:35 pm

italjan je napisal/-a:zato kakšna je pa razlika med odjavo in pa če samo naredim prepis?

Ce naredis samo prepis, avta ne odjavis iz prometa: to pomeni, da mu ostane nalepka, cestnina, se pravi registracija. To pomeni, da tudi razlike denarja ne dobis nazaj, ampak to ostane novemu lastniku! Dobis pa razliko zavarovanja!
Ce avto odjavis iz prometa, mora novi lastnik delat tehnicnega, placat cestnino, nalepko...itd. Potem ti nimas nobenih problemov z njim, dobis pa ves denar nazaj - ampak to se obicajno ne dela kolikor jaz vem! Obicajno se dela samo prepis lastnistva. Kako pa postopat pri temu, so ti pa ze drugi povedali.

italjan
Nov uporabnik

Napisal/-a italjan To mar 30, 2004 9:15 pm

Hvala,Tamara!
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov