V original homokartončku od avta mam vpisane tri dimenzije gum: 175/65/13, 185/55/14 in 195/45/15.
No in zdej sm zamenu (originalne) 175/65/13 z gumami (in feltnami seveda

Zadnič me ustav policaj, gleda gume in zahteva homologacijo. Mu pokažem kartoček in ugotovi da se dimenzije ujemajo. Potem mi pa začne težit za homologacijo za FELTNE. Pa sej se dimenzije ujemajo in je vse OK mu pravm. Ne on pa pravi da mi bo mogu prepovedat nadaljnjo vožnjo in uzet tablice ker FELTNE niso homologirane...
bla, bla...nekak sm ga prepriču da me spusti naprej
Kako je zdej s tem? Policaj prav da bi mogu posebi homologirat ALU FELTNE ne glede na to da mam dimenzje že vpisane not na kartončku (zravn bi kao mogl pisat ALU PLATIŠČA).
Men se zdi da to ni tko kot on trdi, ker so mi predn sm kupu feltne na LPPju rekl, da če mam že not vpisan to dimenzijo je OK!
Kličem na prometno policijo LJ-Grič. Odgovor (prijaznega) policista je bil: "Lej tuki je še tolk stvari nedorečenih da še sami ne vemo kako naj ravnamo". "Jst mam tut feltne gor pa ne vem kaj bom naredu".
Pol je pa že cajt da se stvari dorečejo in da si vsak posamezni policist naha razlagat te stvari tako kot se njemu zdijo prav.
No komentarji, nasveti, karkoli...