Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
super98
Uporabnik

Homologacija problemi!!!

Napisal/-a super98 Ne mar 21, 2004 1:44 pm

Evo jst mam en problem s homologacijo.
V original homokartončku od avta mam vpisane tri dimenzije gum: 175/65/13, 185/55/14 in 195/45/15.
No in zdej sm zamenu (originalne) 175/65/13 z gumami (in feltnami seveda :D ) 195/45/15, kar ustreza homolaacijskem kartončku.
Zadnič me ustav policaj, gleda gume in zahteva homologacijo. Mu pokažem kartoček in ugotovi da se dimenzije ujemajo. Potem mi pa začne težit za homologacijo za FELTNE. Pa sej se dimenzije ujemajo in je vse OK mu pravm. Ne on pa pravi da mi bo mogu prepovedat nadaljnjo vožnjo in uzet tablice ker FELTNE niso homologirane...
bla, bla...nekak sm ga prepriču da me spusti naprej

Kako je zdej s tem? Policaj prav da bi mogu posebi homologirat ALU FELTNE ne glede na to da mam dimenzje že vpisane not na kartončku (zravn bi kao mogl pisat ALU PLATIŠČA).

Men se zdi da to ni tko kot on trdi, ker so mi predn sm kupu feltne na LPPju rekl, da če mam že not vpisan to dimenzijo je OK!

Kličem na prometno policijo LJ-Grič. Odgovor (prijaznega) policista je bil: "Lej tuki je še tolk stvari nedorečenih da še sami ne vemo kako naj ravnamo". "Jst mam tut feltne gor pa ne vem kaj bom naredu".

Pol je pa že cajt da se stvari dorečejo in da si vsak posamezni policist naha razlagat te stvari tako kot se njemu zdijo prav.

No komentarji, nasveti, karkoli...
TJUNING PA TO...

Uporabniški avatar
habbich
Poznavalec foruma

Napisal/-a habbich Ne mar 21, 2004 1:50 pm

Jest mam dimenzijo gum in feltne napisano v homo kartoncku

VIA
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a VIA Ne mar 21, 2004 2:16 pm

Kak je pa z starimi avtomobili ki se sploh nimajo homologacijskega kartoncka?! Kak ves za dimenzije pa za spojlerje itd..
Slika

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Ne mar 21, 2004 2:19 pm

VIA je napisal/-a:Kak je pa z starimi avtomobili ki se sploh nimajo homologacijskega kartoncka?! Kak ves za dimenzije pa za spojlerje itd..

ti jih morajo povedati na urednem servisu kjer ti morajo tudi izdati C homokartonček....
SlikaSlika

Uporabniški avatar
.::GTR::.
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a .::GTR::. So mar 27, 2004 12:38 am

maky je napisal/-a:
VIA je napisal/-a:Kak je pa z starimi avtomobili ki se sploh nimajo homologacijskega kartoncka?! Kak ves za dimenzije pa za spojlerje itd..

ti jih morajo povedati na urednem servisu kjer ti morajo tudi izdati C homokartonček....

kaj pa če ena mera ni določena za ta tip avtomobila? a se da to nekak drugače zment? :D

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d So mar 27, 2004 2:45 am

Kak je za jugota??? :lol: :lol:
Mislim da nerabis za nic homologacije, razn za felne kake 14ke ali 15ke :D

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky So mar 27, 2004 9:07 am

justyGTR je napisal/-a:
maky je napisal/-a:

kaj pa če ena mera ni določena za ta tip avtomobila? a se da to nekak drugače zment? :D

1 more bit... iz te se da pa potem ugotoviti katera še ustreza...
SlikaSlika

Uporabniški avatar
PIKI
Novinec

Kraj: Izlake

Napisal/-a PIKI So mar 27, 2004 7:11 pm

..bi jst tud neki rad vedu v zvezi z homologacijo, pa neb nove teme odpiru.

takole je:
namen mam u čimhitrejšem času homoligirat feltne+gume in fedre.

tuv za fedre mam, potrdilo o strokovni montaži tud, za drug kar še rabim, mi pa prosm povejte.

za gume in feltne pa nimam nč (sm jih ene 2 let nazaj kupu prek oglasnika), pa me tud zanima kwa vse rabm de homologiram gume in feltne (gume so dimenzije 185/50/14, feltne pa OZ tuccano)

aja, kako je z distančniki ko greš na homo pregled..jih maš lohk gor al je za to tud treba met tuv, pa ostale papirje(gume ne gledajo ven iz blatnikov)?? drgač jih bom takrat sneu...

prosm za čim več informacij.....hvala

LP, piki

Uporabniški avatar
HeP][MeN
Poznavalec foruma

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a HeP][MeN Ne mar 28, 2004 2:20 am

jst sm glihkar gor dal 165 gume ker so 185 1x drazje... prasci kok to opljackajo :evil:

zj pa cakam odgovor od a3m alpa pro-car za lexus, da se to namontiram po bom pa homologiral vse bedarije skup :P

edit: M namest P :oops:
[i]Weeeeeeee![/i]

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Ne mar 28, 2004 6:04 am

PIKI: na LPP ne pozabit vzet še poročilo o centriranju gum (en A4 list - izpis računalnika).
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
pikec
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a pikec Ne mar 28, 2004 6:49 am

tudi če imaš dimenzijo vpisano v homo kartončku,morajo felne biti homologirane če niso iste znamke kot avto(se pravi na Fiatu-Fiatove felne,vse ostalo-homo!),ker v homologaciji piše da so felne primerne za tvoj tip avtomoibla.sem mel isti problem,v kartonu 195/45 15 dam te gume gor pa mi policaji težijo zaradi feln,sicer sem jih pol homologiral,včasih pa pomaga tudi če daš prek pokrovčka luknje nalepko tipa avta pa rečeš da so original felne.

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Ne mar 28, 2004 9:58 am

pikec je napisal/-a:tudi če imaš dimenzijo vpisano v homo kartončku,morajo felne biti homologirane če niso iste znamke kot avto(se pravi na Fiatu-Fiatove felne,vse ostalo-homo!),ker v homologaciji piše da so felne primerne za tvoj tip avtomoibla.sem mel isti problem,v kartonu 195/45 15 dam te gume gor pa mi policaji težijo zaradi feln,sicer sem jih pol homologiral,včasih pa pomaga tudi če daš prek pokrovčka luknje nalepko tipa avta pa rečeš da so original felne.

si ga malo mimo vsekal...
po tej logiki lahko dam jaz od s8 19" feltne gor brez homologacije.... malomorgen! :wink: :wink:
SlikaSlika

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Ne mar 28, 2004 10:11 am

PIKI je napisal/-a:za gume in feltne pa nimam nč (sm jih ene 2 let nazaj kupu prek oglasnika), pa me tud zanima kwa vse rabm de homologiram gume in feltne (gume so dimenzije 185/50/14, feltne pa OZ tuccano)

Pojdi k Španu kjer prodajajo OZ feltne. Tam bi ti morali dati vse papirje.

Pa še eno vprašanje: Prej sem mel gor jeklena platišča od Michelina 4.5x13. Sedaj mam ...no malo širše (isto jeklena) ampak gor bo v kratkem vtisnjeno 5.5x13. Gume so 175/60 R13, ki na tem avtu ne smejo biti. Lahko pa so 175/60 R14. :roll: Pa me zanima kaj mi je storiti, da bom mel čim manj problemov. A bi se dalo jeklena platišča homologirat (kaj jih snamejo dol pa to?) in kje dobiti papirje? Oz. kam naj pokličem za informacije?
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

crazi
Stalni uporabnik

Kraj: Konjice

Napisal/-a crazi Ne mar 28, 2004 10:20 am

He jaz mam na yugotu, spojlerje, fedre, apex fedre, pa 14' felge, Sam za šipe mama papir, neki nemški TUV je bil zraven, pa za fedre enako, druga pa ne!! Pa na tehničnem nisem mel problemov, razen za gume, ko so ble prešroke!!

Sam nevem kam naj jaz dam to vpisat če pa nimam homo kartončka!!

Aja na spojlerjih, ki so od gvxa pa je na notranji strani vtisnjena številka, pa datum, pa še proizvajalec!! Tak da so original!! :-P
Slika
PUNTO GT 1.4 132KM

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Sr mar 31, 2004 10:13 am

crazi je napisal/-a:He jaz mam na yugotu, spojlerje, fedre, apex fedre, pa 14' felge, Sam za šipe mama papir, neki nemški TUV je bil zraven, pa za fedre enako, druga pa ne!! Pa na tehničnem nisem mel problemov, razen za gume, ko so ble prešroke!!

Sam nevem kam naj jaz dam to vpisat če pa nimam homo kartončka!!

Aja na spojlerjih, ki so od gvxa pa je na notranji strani vtisnjena številka, pa datum, pa še proizvajalec!! Tak da so original!! :-P

Tuv brez homologacije ti nic ne koristi zal!
Treba homologirat zadevo!
BTW a za apexe mas tuv? Meni ga prasci niso dal poleg, zdaj pa je firma sla po gobe, pa sem pa v riti!
LP
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost