georges je napisal/-a:Pozdrav
Konec zime sem prodal avto star 12 let.
Vse super in ok sedaj je pa kupec opazil, da je glavni zadnji most podvozja rjav in da ga treba komplet zamenjati, ker ma luknje in ne bo slo cez tehnicni. Pise mi, da bom mogel jaz poravnati stroske materiala. Sam tega nisem opazil niti pricakoval da je tako hudo.
Kaj se da narediti okoli tega?
HitriZajcek je napisal/-a:georges je napisal/-a:Pozdrav
Konec zime sem prodal avto star 12 let.
Vse super in ok sedaj je pa kupec opazil, da je glavni zadnji most podvozja rjav in da ga treba komplet zamenjati, ker ma luknje in ne bo slo cez tehnicni. Pise mi, da bom mogel jaz poravnati stroske materiala. Sam tega nisem opazil niti pricakoval da je tako hudo.
Kaj se da narediti okoli tega?
Kaj sta pa napisala v pogodbo? (videno-kupljeno)
Pa dvomim da je sel cez tehnicni brez kakrsnihkoli lukenj/rje pol leta preden si ga prodal, zdaj je pa kar naenkrat cisto prerjavet
Kaj lahko stori kupec avtomobila v tem primeru?
V primeru, da gre za stvarno ali skrito napako, mora kupec o tem obvestiti prodajalca.
V primeru stvarne napake mora kupec prodajalca obvestiti v roku 8. dni po podpisu pogodbe.
V primeru skrite napake mora kupec prodajalca obvestiti v roku 8. dni po ugotovitvi skrite napake, najkasneje pa v roku 6. mesecev, ko mu je bil avtomobil izročen.
boštjan_01 je napisal/-a:Vidva pacienta, je možno brez citiranja. Ali imate kaj splošne razglednosti?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov