Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
CST™accim
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

ALKOHOL vs ZAČETNIK

Napisal/-a CST™accim Po apr 12, 2004 10:43 am

folk. nekj me zanima. mogoč je to že kkšn odgovoru, ampk sj ni važn. prejšn dan sm mogu spet pihat k me j ustavu kaps. že drugič sm napihov 0.00. zanima me če gdo ve, kaj bi blo če bi napihov 0.5 alpa 0.2 alpa 0.05... aja sm pa še začetnik. tko da če kkšn ve oz. ma iskušnje, bi ga prosu da mi pove kakšne so sankcije za začetnika. hvala Lp

Punto ABARTH
Poznavalec foruma

Napisal/-a Punto ABARTH Po apr 12, 2004 10:51 am

sancije so taksne da bi za vse dobil sodnika in bi se potem zagovarjal.kazen pa pike ti pa sodnik sam presodi.
kolega je napihu 1,3promile pa je mel eno leto izpit in je dobil 90ksit kazni + sodne stroske + 5 kazenskih pik

Uporabniški avatar
Zok
Uporabnik

Kraj: Ponikva

Napisal/-a Zok Po apr 12, 2004 11:01 am

za 0,05 neb blo nic. za 0,20 bi blo sranje. za 0,5 bi blo se vecje. nad 0,6 pa se vecje.

do 0,10 lahk mas, ker je to kao toleranca aparata, sam ne se zanasat na to!! js sm napihu 0,13 (torej 0,03), pa sm dobu 30 jurjev pa eno piko, pol sm se prtozu d sm jedu rumove kroglce, pa sm mel se obisk pri sodniku za prekrske, zdej pa se cakam ka bo... ...ena veeeelka peesdarija zarad ene mejhne oslarije... :roll:

don't drink and drive!!
Mondeo mk3 saloon 2.0 TDCi - 186 HP, 408 Nm

Uporabniški avatar
Policist
Novinec

Kraj: Ajdovščina

Re: ALKOHOL vs ZAČETNIK

Napisal/-a Policist Po apr 12, 2004 11:06 am

accim je napisal/-a:folk. nekj me zanima. mogoč je to že kkšn odgovoru, ampk sj ni važn. prejšn dan sm mogu spet pihat k me j ustavu kaps. že drugič sm napihov 0.00. zanima me če gdo ve, kaj bi blo če bi napihov 0.5 alpa 0.2 alpa 0.05... aja sm pa še začetnik. tko da če kkšn ve oz. ma iskušnje, bi ga prosu da mi pove kakšne so sankcije za začetnika. hvala Lp

Kot voznik začetnik moraš imet koncentracijo alkohola v krvi 0,00‰. Za vse zgoraj naštete koncentracije, razen ene (0,05‰) bi ti bila prepovedana nadaljna vožnja in odvzeto vozniško dovoljenje. Kazni so pa sledeče:
0,00 - 0,50‰ = 25-35k + 1-3točke,
0,51 - 1,10‰ = 35-90k + 2-4 točk,
1,11‰-> = 90-150k + 5-7 točk.

Pri rezultatu, ki ga dobiš na alkotestu pa je potrebno upoštevati toleranco. Ponavadi je to 0,10‰ in zato ti ob koncentraciji 0,05‰ ne bi vzeli VD.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
CST™accim
Uporabnik

Napisal/-a CST™accim Po apr 12, 2004 12:00 pm

okok. huala. mja se mi j kr zdel da j tko nekak. problem je le če si prejšn dan mal pil pa greš nasledn dan vozt k maš šekr mal u krvi :? no lep dan še naprej

Uporabniški avatar
JOYride
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: ALKOHOL vs ZAČETNIK

Napisal/-a JOYride Po apr 12, 2004 3:26 pm

accim je napisal/-a:zanima me če gdo ve, kaj bi blo če bi napihov 0.5 alpa 0.2 alpa 0.05... aja sm pa še začetnik.

Folk bi te tle na forumu tko skurcou da pomoje ne bi nikol vec piu :P
SlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Po apr 12, 2004 3:46 pm

pa samo tak by the way... če si povzročitelj nesreče, si kriv, če 0,1 napihaš, kakorkoli se on vate zaletiš, ali ti vanjga... + vsega še ti kasko ne velja

pa to spada bolj pod pravne nasvete, se vam ne zdi? :?
Slika

Uporabniški avatar
Policist
Novinec

Napisal/-a Policist Po apr 12, 2004 3:56 pm

RegY je napisal/-a:pa samo tak by the way... če si povzročitelj nesreče, si kriv, če 0,1 napihaš, kakorkoli se on vate zaletiš, ali ti vanjga... + vsega še ti kasko ne velja

Ta tvoja trditev ne drži. Če napihaš v mejah, ki so dovoljene z zakonom, je isto, kot da bi napihal 0,00. Je pa res, da se zniža meja kjer ti preneha veljavnost vozniškega dovoljenja z 1,5 na 1,1.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Po apr 12, 2004 4:04 pm

ups, potem pa se oproščam
Slika

Uporabniški avatar
CST™accim
Uporabnik

Napisal/-a CST™accim Po apr 12, 2004 9:21 pm

JOYride sj nepijm :P sam tko sprašujem k se skos s frendi kregamo kva je blo tle pa tm pa to pa tist. pa še tko firbčn sm. :D

Uporabniški avatar
Loopz
Stalni uporabnik

Napisal/-a Loopz To apr 13, 2004 5:49 pm

RegY je napisal/-a:pa samo tak by the way... če si povzročitelj nesreče, si kriv, če 0,1 napihaš, kakorkoli se on vate zaletiš, ali ti vanjga... + vsega še ti kasko ne velja

se ne strinjam...
kriv si kokrkol se zaletiš, za vožnjo pod vplivom pa posebej najebeš
se prav...če bi trezen a prepotenten mladec, ki sprobava fotrovga bavarca letel skozi rdečo in pri tem nabil pravilno vozečega pijančka, bi bil za nesrečo popolnoma odgovoren mladenič, pijančka pa bi obravnavali posebej...bi blo pa kr lepo, če bi klada pijana nakonc pokasirala za vse skupi ane :roll:

Uporabniški avatar
Policist
Novinec

Napisal/-a Policist To apr 13, 2004 6:15 pm

Centurion je napisal/-a:

se ne strinjam...
kriv si kokrkol se zaletiš, za vožnjo pod vplivom pa posebej najebeš
se prav...če bi trezen a prepotenten mladec, ki sprobava fotrovga bavarca letel skozi rdečo in pri tem nabil pravilno vozečega pijančka, bi bil za nesrečo popolnoma odgovoren mladenič, pijančka pa bi obravnavali posebej...bi blo pa kr lepo, če bi klada pijana nakonc pokasirala za vse skupi ane :roll:

Ja tukaj maš prav. Sej to sem hotel tudi jaz omeniti, da je pač postopek z voznikom pod vplivom alkohola pač posebej obravnavan. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola se načeloma prometna nesreča ne more zgodit. Vedno mora biti zdraven še kak drugi prekršek (vožnja po levi, vožnja preblizu desnemu robu, varnostna razdalja,...). Problem je v tem, da voznik pod vplivom alkohola nared veliko zgoraj omenjenih prekrškov, zaradi katerih potem pride do PN. Podobno je pri hitrosti. Neprilagojena hitrost ni nikoli primarni dejavnik oz. prekršek pri PN. Vedno mora biti še kak drugi vmes.

V tvojem primeru, pa mislim da nobeden ot teh dveh voznikov ne bi dobil od zavarovalnice nič (morda povzročitelj, če ima sklenjeno kasko zavarovanje). To je pa odvisno od zavarovalnic.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
CST™accim
Uporabnik

Napisal/-a CST™accim To apr 13, 2004 11:43 pm

uf dobr da ste se glede teh zavarovalnc pisal. k sm glih hotu prašat glede kasko...okok ql. no ajt uzivjte, pa ne pijte k vozte :P
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov