Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a din Sr apr 21, 2004 9:44 pm

Matjaz je napisal/-a:fak sam jest tud nevem ce bom dobu vabilo do registracije. Kva a nej folijo kr dol potrgam jebemo, jest rabm avto :x A te ne spustijo ce vidjo na tehničnem da mas oddano vlogo za homologacijo?

Mislim, da če je vsaj malo razumen te bo zaradi tega spustil :wink:
Slika

Uporabniški avatar
perimund
Stalni uporabnik

Kraj: Monaco

Napisal/-a perimund Po maj 03, 2004 10:27 am

DRAMA SE NADALJUJE !

Dobro je da imam lahko na avtu 16" felge (7,5j) ali 13"
dobro je da imam na avtu lahko 225 55 16 gume (ce bom kdaj predeloval v OFF ROADa)
dobro je da imam vpisane sport amortizerje
dobro je da imam vpisane 195 45 15 in 195 50 15 GUME :)

Slabo pa je da tudi po drugem popravljanju homo ne smem imeti gor felten 15"

Slika

Vprasanje !

Ali mi bo poicist dal 25.000SIT kazni ker NIMAM v kartoncek vpisanih felten???

+ Kam hudiča naj nataknem GUME 15" ki jih imam homologirane - 13" je premejhna - 16" pa prevelika......

P.S: Naj gre vse skup u ku**c ---> vidim da je bla napaka ko sem se sploh spravil karkoli homologirat ----> ne bom vec nazaj posiljal, da mi z edigsom packajo pa "rabijo prostor v homo kartoncku ----> ker ne bo prostora za šipe vpisat! AMEN.

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Kraj: Medvode

Napisal/-a Daco Po maj 03, 2004 10:32 am

Pa kaj kompliciras, sej ne rabis imet homologirana platisca, je dovolj ce imas homologirane pnevmatike. A se ti ne zdi logicno, da ce imas homologirane pnevmatike 195/45R15 in 195/50R15 jih bos imel na 15" platiscih.
Slikaodkleni svojo Nokio brezplačno - www.odkleni.si

Uporabniški avatar
perimund
Stalni uporabnik

Kraj: Monaco

Napisal/-a perimund Po maj 03, 2004 11:43 am

Daco se mi zdi logicno -> ne zdi se mi pa logicno da so kolegu nabil kazen ker je original 15" zamenjal z OZ 15" in jih seveda ni vpisoval ;)

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Napisal/-a Daco Po maj 03, 2004 12:00 pm

Pa se je kolega pritozil? A je policaj strokovno usposobljena oseba, ki lahko oceni, da feltna znamke OZ Racing ne ustreza na avtomobil, ceprav je enakih dimenzij kot original feltna? Vazno je, da je gor dimenzija pnevmatik, ki je homologirana. Lahko bi me pa odpeljal na izredni tehnicni na LPP, kjer mi je g.Vrtačnik zagotovil da mi ni potrebno homologirati platisc samo zato ker so OZ Racing in je dovolj, da imam homologirane pnevmatike z ustreznimi dimenzijami. Ce je on glavni tam za homologacijo bo verjetno bolj vedel od enega policaja, ki se utika tam kjer mu ni mesto! Kaj koji falus ga briga a so moje feltne noname, OZ Racing, Momo, BBS, ... a so gor dimenzije platisc, ki so predpisane za moj avto al niso?

Jst nikol nisem imel opravka s takimi kreteni v policajskih uniformah kot jih nekateri opisujete, samo pa sigurno nebi pozrl take kazni, ce mi sam sef na LPPju osebno rece, da mi ni treba homologirat.

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Po maj 03, 2004 12:07 pm

Tukaj se vidi da gre samo za denar... Prokleta banda svinjska... Plačaš jim pa se drkaš okoli pa ne ven kaj vse pote pa niso sposobni vpisat stvari pravilno... Pa z edigsom popravljajo pa take scene da te kap... To bi jaz dal v cajtne. Od včeraj naprej spet podražitev zavarovanja za 11% pa to človek ne more vrjet...... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Napisal/-a Daco Po maj 03, 2004 12:23 pm

Naj te popravim... niso podrazili zavarovanja za 11%, ampak so 11% doplacilo za tujino prenesli v obvezno avtomobilsko zavarovanje, ker je z vstopom Slovenije v EU tujina od sedaj tudi nasa "domovina".

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Po maj 03, 2004 12:24 pm

Aja kao namesto zelene katre ali kako?

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Napisal/-a Daco Po maj 03, 2004 12:55 pm

Razširitev kritja za tujino, ki se je do sedaj določala z doplačilom 11%, se sedaj glede na vsebino nove zakonodaje ukinja.
23. člen Zakona o obveznem zavarovanju v prometu po novem širi območje veljavnosti zavarovanja za zavarovanje avtomobilske odgovornosti (AO)

Na območju Republike Slovenije, v državah podpisnicah Sporazuma med nacionalnimi biroji držav članic Evropskega gospodarskega prostora in drugih pridruženih članicah oziroma državah podpisnicah Splošnih pravil (zelena karta) zavarovalnice prevzemajo obveznost do oškodovanca do višine najnižjih predpisanih zavarovalnih vsot države, kjer je prišlo do škodnega dogodka, če so le-te višje od zavarovalnih vsot, dogovorjenih z zavarovalno pogodbo.
Če pa so pogodbene vsote višje od najnižjih predpisanih zavarovalnih vsot države škodnega dogodka, pa zavarovalnice prevzemajo obveznost do teh višjih vsot.

V vseh ostalih državah prevzemajo zavarovalnice obveznost do višine najnižjih predpisanih zavarovalnih vsot v Republiki Sloveniji na dan škodnega dogodka in v okviru predpisov o odškodninskem in zavarovalnem pravu Republike Slovenije.

Glede na območje veljavnosti zavarovanja veljajo spremembe tudi za zavarovanja AO plus.

Skratka, po domače, doplačila 11% za zavarovanje jamstva v tujini NI VEČ.
Premije AO in AO+ so se za 11% povečale, ampak samo tistim, ki do sedaj niso doplačevali 11%.
Zeleno karto lahko pridobi vsak, ki je sklenil AO zavarovanje proti plačilu 1.000 sit.
Zavarovanci, ki so sklenili zavarovanje pred 01.05.2004, in nimajo doplačila 11% lahko sedaj kupijo samo zeleno karto, za znesek, ki je naveden zgoraj, drugih doplačil za ta, že zavarovana vozila ni.
Nova premija velja tudi za vozila, ki imajo potek nalepke/ zavarovanja pred 01.05.2004.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov