Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

dezzo
Nov uporabnik

Prometna - povračilo škode

Napisal/-a dezzo So jun 19, 2004 2:35 pm

Pozdravljeni.

Včeri sem mel prometno, mi je nekdo izsilil prednost in sem ga zahaklal
v zadnji bok.
Poklicali policijo, naredli zapisnik itd.
Zdej me pa zanima, kako hitro lahko jaz pričakujem povračilo škode za avto.
Kolker sem zvedu, je postopek tak, da grem na zavarovalnico, da mi ocenijo škodo...kaj pa pol? Bom moral čakat, da policija vse postopke zrihta al kaj? Al bom dal pol avto rihtat, pa mi bojo račun poravnal...

Če je mel kdo kake take izkušnje, prosim za kak nasvet.

Dezzo

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan So jun 19, 2004 3:03 pm

greš na zavarovalnco od povzročitelja ( na svojo če uveljavlaš kasko) daš euro poročilo, kuponček, zapisnik(lahk tud sam poveš na keri polcijski postaji je), izpolneš obrazec, pol ti auto pofotkajo in ocenjo škodo, peleš auto h kleparju, tm podpišeš odstopno izjavo , klepar ti porihta auto (če najde kšno dodatno poškodbo pokliče cenilca) odpeleš auto, čez neki dni dobiš še pošto od zavarovalnce in to je to
podpis

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee So jun 19, 2004 3:15 pm

ja ti pejt lepo na zavarovalnico da ti ocenijo škodo, pol pa tam povej da ima policija zapisnik pa vse kako je bilo, in ti bo pol on povedu kako in kaj :roll:
Slika

dezzo
Nov uporabnik

Napisal/-a dezzo So jun 19, 2004 3:50 pm

Zadeva je taka, da sma poklicala policijo, ki je naredila zapisnik, poslikala vse, opravla postopek, s povzročiteljem izmenjala podatke in pika.

A dejstvo, da nisva izpolnila EURO obrazca, pa da mi ni dal kupona, zadevo zelo zakomplicira? Sm bil tak zmesan takrat, da se nisem spomnil kaj podobnega.

Policaj je reku, da bo un drugi dobu sodnika za prekrške zaradi izsiljevanja prednosti.

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Napisal/-a killah bee So jun 19, 2004 3:58 pm

ja pejt na uno policijsko ,ki so delali zapisnik in naj ti dajo podatke o tipu(dvomim da ti jih bodo dal) ampak povej da si pozabil vzeti kuponček,za evroporočilo pa se mi zdi da ni nujno če je zapisnik narejen :roll: , če se motim me popravite,

skratka morš dobit kupon

je pa še ena varjanta, da ti to daš ocenit škodo,vprašaš agenta če se da to:

da ti vse popraviš daš račun zavarovalnici-od povzročitelja,pa da pol oni izterjajo kupon od njega,ker to je tako kot če kdo povzroči nesrečo in so priče on pa s*****,
policijo naredi zapisnik in bla-bla-bla,on krije vso škodo,

ker zavarovalnica bo verjela policistu ne pa zavarovancu :roll:
Slika

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron So jun 19, 2004 4:10 pm

dezzo je napisal/-a:Zadeva je taka, da sma poklicala policijo, ki je naredila zapisnik, poslikala vse, opravla postopek, s povzročiteljem izmenjala podatke in pika.

A dejstvo, da nisva izpolnila EURO obrazca, pa da mi ni dal kupona, zadevo zelo zakomplicira? Sm bil tak zmesan takrat, da se nisem spomnil kaj podobnega.

Policaj je reku, da bo un drugi dobu sodnika za prekrške zaradi izsiljevanja prednosti.

Če je policijski zapisnik, sploh ne rabiš EURO obrazca!!!

Ne rabiš se borit za kupon, ker če je kriv, boš dobil stroške povrnjene, z njegovim kuponom ali brez!

Tudi jaz sem se enkrat zaletel nekomu v rit, pa nisem dal kupona na licu mesta, ampak sem pol dobil od zavarovalnice za izpolnit en obrazec in tam zraven sem tudi priložil kupon.

Tako da če je Policijski zapisnik, ne rabiš EURO poročila, niti njegovega kupona!!

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Napisal/-a killah bee So jun 19, 2004 4:18 pm

no vidiš da se nimaš kaj bat

vse boš dobu kar ti pripada pa še kako poškodbo simuliraj kao vrat da boš še kle kej vn potegnu od zavarovalnice( zakaj- zato ker ti to pripada in oni curijo keš od nas) :twisted:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Slika
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov