Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

XSARA Hdi
Nov uporabnik

Odškodnina za nematerialno škodo (poškodbe)

Napisal/-a XSARA Hdi To jul 20, 2004 12:59 pm

Navezuje se na tale topic: http://avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?t=14718

No po skoraj 2 mesecih sm dobu od zavar. 1.200.000 sit, kar je bilo malo več kot me je prišlo popravilo avtomobila (z rabljenimi airbagi in nekaj karoserijskimi deli ki sem jih uvozil iz Italije).
Glede na to da pri nesreči ni bilo policijskega zapisnika (čeprav so policaji prišli na kraj nesreče in ocenili da se ne bodo umešavali ker je bilo jasno kdo je povzročitelj) se je vse skupaj precej zavleklo. Zavarovalnica je tudi zahtevala vpogled povzročiteljevega avtomobila in ko je to opravila je bilo vse b.p.

Zanima me če ima gdo izkušnje sledeče:
po nesreči so se pri meni in sopotnici pojavile bolečine v vrtatu, in zvečer sva šla na urgenco. Tam so nama ugotovili precej resne poškodbe (jaz sem imel izvin vratne hrbteice, nategnjene vratne mišice in naknadno se je pokazalo, da imam še natrgano eno hrbtno mišico, sopotnica pa nategnjene vratne mišice). Oba sva imela po 20, oz 22 terapij in več prgledov in slikanj po različnih zdravnikih. Zdravljenje je po 2. mesecih zaključeno.
Zanima me če sedaj pri uveljavljanju odš. zahtevka zavarovalnica naknadno lahko komplicira, ker ni bilo policijskega zapisnika. Zavarovalnico sem v prijavi škodenga dogodka (zeleni obrazec ki ga izpolniš na začetku;) ), obvestil o poškodovancih, vendar od takrat naprej ni nihče več omenjal poškodb. V poravnavi ki sem jo podpisal izrecno piše da je denar le za povračilo škode na vozilu in plačilo računa avtovleke.

Če ima gdo izkušnje na tem področju prosim da mi kaj svetuje, lahko tudi po Pm, in pa kolikšna odškodnina je po vašem mnenju primerna da se zahteva za poškodbe.

hvala

Uporabniški avatar
Tamara
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tamara To jul 20, 2004 2:03 pm

Upam, da nameravas odskodninski zahtevek podati na zavarovalnico preko odvetnika!!!

Tudi jaz sem imela prometno nesreco aprila. Konec maja sem zakljucila z bolnisko. Sedaj cakam odvetnika oz. on zavarovalnico. Rekel je, da bo zadeva trajala nekje od 1 do 3 mesece.

Hotla sem pa to napisat, da tudi midva nisva imela policijskega zapisnika, ker sva bila sama kriva oz. je povzrocitelj pobegnil. K zdravniku sva sla pa nekaj dni kasneje. Odvetnik je rekel, da utegne zavarovalnica zato, ker ni pol. zapisnika, zavracati zahtevek. Potrebne so mocne price (ce ni zapisnika). Mislim, da pri vama ne bo problemov, ker so ze zadevo obravnavali.

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER To jul 20, 2004 6:05 pm

Najbolje da se res obrneš na odvetnika, kateri imajo izkušnje s tem. Pomoje da nebi smelo bit problemov z odškodnino, če imaš poškodbeni list izdan od zdravstvene ustanove. Obišči odvetnika, ki ti bo svetoval kako naprej. Prvi postet z odvetnikom je ponavadi tako ali tako brezplačen!
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

XSARA Hdi
Nov uporabnik

Napisal/-a XSARA Hdi Če jul 22, 2004 6:04 pm

Sem bil pri odvetniku in on mi predlaga da nama najprej on napiše odškodninske zahtevke pošljemo jih pa brez njegove štampiljke (kot posameznika), in če nama ugodijo oz. če se nama zdi znesek dovolj Ok. potem sprejemeva poravnavo in nama ni treba njega plačati nič. Če pa se ne strinjava z ponujeno vsoto oz. če zavarovalnica kaj komplicira bi pa potem začeli z uradnimi odvetniškimi dopisi.
Zdaj pa ne vem a je to uredu ideja oz ponudba.

Any sugestions?

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GorazdO Če jul 22, 2004 10:44 pm

Moj nasvet: dobi pravega odvetnika - takega s štampiljko! En takih - s štampiljko - ma pisarno v Medvodah...
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER Pe jul 23, 2004 7:55 pm

XSARA Hdi je napisal/-a:Sem bil pri odvetniku in on mi predlaga da nama najprej on napiše odškodninske zahtevke pošljemo jih pa brez njegove štampiljke (kot posameznika), in če nama ugodijo oz. če se nama zdi znesek dovolj Ok. potem sprejemeva poravnavo in nama ni treba njega plačati nič. Če pa se ne strinjava z ponujeno vsoto oz. če zavarovalnica kaj komplicira bi pa potem začeli z uradnimi odvetniškimi dopisi.
Zdaj pa ne vem a je to uredu ideja oz ponudba.

Any sugestions?

Kot si rekel bo najbolje! Če dajo dosti pusti odvetnika pri miru, ker najbrž ne boš dosti več dobil ven, tudi če ti povišajo ker bodo stroški postopa toliko ali več, kot ti bodo vzignili zavarovalnino
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov