Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

risanka
Nov uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a risanka Ne jun 06, 2004 10:49 am

Še vedno lahko probaš z pritožbo na zapisnik, kjer ti piše količina
alkohola v krvi in ne v izdihanem zraku.

Uporabniški avatar
ASenna
Uporabnik

Kraj: kropa

Napisal/-a ASenna Ne jun 06, 2004 10:51 am

ja in kaj naj napisem v pritozbo :?:
men mama prav "za vsakmu ovinkom je hodič"
SlikaSlika

Uporabniški avatar
CST™accim
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CST™accim Pe jun 11, 2004 12:43 am

ASenna je napisal/-a:ja in kaj naj napisem v pritozbo :?:

da nisi vedel da je alkoholna pijača, da si bil zaveden, da si zelo kadil, da oblubš da neboš nikoli več, pa toleranca kolk je že 0,05..? :D Lp

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin To avg 03, 2004 8:47 pm

BiMMER je napisal/-a:Na alkotestu je nalepka Inštituta za meroslovje, ki izda potrdilo, da je aparat testiran in da meri pravilno. Podobna nalepka je na vseh napravah, ki se uporabljajo v življenju (na bencinskih črpalkah, števci elektrike,...) Na nalepki je tudi točno razviden datum, do kdaj je naprava atestirana.
Torej, če je pokazalo toliko kot je pomojem da nisi spil samo 2 pira, ampak še kakšen kozarček druge opojne pijače :)

Da ne bom odpiral nove teme....kokrat dnevno/tednsko se na novo "programira", nastavi oz. umeri ( ne vem kako bi najlazje napisal, da bi ok razumel :D )

Lp
There is no time...

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a MGsax To avg 03, 2004 9:35 pm

jaz v te meritve ne zaupam preveč. če sem prepričan da je manj oz da nisem vinjen zahtevam odvzem krvi, pol p anaj krijejo stroške.

npr. v nemčiji ko ugotovijo z alkotestom vinjenost te odpeljejo na postajo kjer ti potem zdravnik odvzame kri in tista vrednost je pol relevantna za nadaljne postopke.
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Sr avg 04, 2004 7:10 am

Zapisnik morate podpisati, samo NIKOLI ga ne podpiši preden ga prebereš (kot vsako stvar!). Policaj ti ga mora pokazati. Če si spil dve pivi, pa napihal tolk kot blond zahtevaj odvzem krvi!!!

NIKOLI ne reči policaju, da ti ne bi pihal, ker nimaš časa, pa da itak nisi nič pil pa itd... On lahko samo napiše, da si zavrnil alkotest-byebye izpit! Čeprav si ti prepričan, da sta se čist lepo zmenla da itak nisi nič pil. Namreč to delajo policaji....

Lahko zahtevaš potrdilo o kalibriranosti merilnika, samo ne vem na koliko časa morajo biti kalibrirani...

Postopek mora biti izpeljan kot se šika, z vsemi opozorili s strani policajev... Druga stvar je, kdo ti bo verjel, da postopek ni bil vredu, ker je tvoja beseda proti njegovi... On pa je uradna oseba in zato že po defaultu ne laže!

Ko se enkrat začne zapisnik pisat ni več poti nazaj... Isto velja za listek za kazen... Ker so oštevilčeni in mora imeti dober razlog, da ga lahko strga. In če se do začetka pisanja nisi nič zmenil, se pol tudi ne boš, razen da ti zniža kazen, brez nje ne ostaneš. Tudi kasnejše klicanje kolegov na policijo ne pomaga, kar je zapisano je zapisano.

To je bil hitri vodič čez nekatere zadeve...

LP Mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a MGsax Sr avg 04, 2004 12:52 pm

ni res ne rabiš podpisat ničesar če nočeš!!
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Napisal/-a Mrcina Sr avg 04, 2004 1:09 pm

MGsax je napisal/-a:ni res ne rabiš podpisat ničesar če nočeš!!

Kaj ni tok, da če ne podpišeš je isto, kot da si zavrnil alkotest?

Nisem ziher, te nasvete sem pobral od kolega policaja (no, pa še mojih je par zraven)

LP Mrcina
dihtunga.press

jurcek
Nov uporabnik

Napisal/-a jurcek Sr avg 04, 2004 1:29 pm

Mrcina je napisal/-a:
MGsax je napisal/-a:ni res ne rabiš podpisat ničesar če nočeš!!

Kaj ni tok, da če ne podpišeš je isto, kot da si zavrnil alkotest?

ne, za nadaljnji postopek je povseem vseeno ali podpišeš ali ne.

edit: moram dodat, da če se z zapisnikom ne strinjaš in ga vseeno podpišeš si si pa zmanjšal možnosti pri pritožbah...

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr avg 04, 2004 1:31 pm

MGsax, veš samo umret je mus... :roll:
Drugač pa, tud če podpišeš še nisi zapečaten, ker je na zapisniku o preizkusu alkoholiziranosti napisano:
1.xxx
2.xxx
3.xxx
4.Preizkušenec-ka se STRINJA-NE STRINJA z rezultatom preizkusa.
Tako policist na podlagi tvoje izjave obkroži ustrezno trditev in te odpelje na odvzem krvi...
Druga netočnost, sicer zelo pikolovska z moje strani pa vendar, da če boste že pisal pritožbe da boste prov napisal
Na zapisniku ne piše količina alkohola v krvi, ampak x.xx grama alkohola na kilogram krvi(promila)... :wink:

Če si rekel da se ne strinjaš, pa ti je vseen obkrožu da se, pol je neki hudo narobe s policistom, ampak tko ko je že en napisu, policist že po defaultu:EE ne laže ...to pa za to ker zato nima ne pravnega ne kakega drugega interesa, za razliko od tebe, ki bi se z lažjo izognil kazni.

LP
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
GReddy_
Novinec

Kraj: primorska

Napisal/-a GReddy_ Sr avg 04, 2004 1:49 pm

Mrcina je napisal/-a:Postopek mora biti izpeljan kot se šika, z vsemi opozorili s strani policajev... Druga stvar je, kdo ti bo verjel, da postopek ni bil vredu, ker je tvoja beseda proti njegovi... On pa je uradna oseba in zato že po defaultu ne laže!
LP Mrcina

Je možno, da tvoja beseda več velja. Če je bil policaj sam in si ti imel pričo, policaj nima šanse, da bi pokasiral kazen. Še nekaj, postopek zastara po dveh letih(vsaj milim da je tako) in če ti po sodiščih vlečeš postopek tudi ne bo nič s kaznijo. Tuki že moraš poznat nekaj pravnih postopkov, je najbolje da ti to nekdo razloži kako in kaj.

LP :hi

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr avg 04, 2004 1:55 pm

Če postopek vlečeš po sodiščih sem ter tja se zastaralna doba začne vsakič znova, če pa traja od postopka do obravnave na sodišču določen čas je pa uredu, če maš pričo je ql, če je ena-ena, je ponavadi!!! tud v prid tebe, če sta pa dva policista pa ti sam pa nimaš osnovnih pogojev...

LP
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

jurcek
Nov uporabnik

Napisal/-a jurcek Sr avg 04, 2004 2:04 pm

Slide je napisal/-a:Če postopek vlečeš po sodiščih sem ter tja se zastaralna doba začne vsakič znova,...LP

Obstaja tudi absolutni zastaralni rok, ki ga "dogodki" v postopku ne prekinejo. Ko ta poteče je kazen zastarana. Kakšen je ta rok za prometne prekrške pa ne mene vprašat :oops: se mi zdi, da je bil včasih absolutni zastaralni rok 2 leti, rok za začetek postopka pa 1 leto...

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr avg 04, 2004 3:27 pm

Ja, maš prov jurcek, jz sm mel v mislih "normalno" zastaranje :wink:

LP

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Napisal/-a Mrcina Sr avg 04, 2004 5:01 pm

OK, po vrsti

1. Z podpisom sem res zaj*** My fault! Najbrž res ni nujno podpisat, v vsakem primeru pa ne smeš podpisat, brez da pogledaš kaj je on napisal oz. če je napisal narobe.

2. Zastaralni rok je dve leti. Sicer naj bi ga res procesna dejanja prekinila (to vem iz Kazenskega zakonika), ampak vseeno... Če te dve leti UPRAVIČENO ni na sodišče, zastara ( zaziher, ker se je kolega tak zmuznu). To pa ne pomeni, da ne smeš dvignit pošte, ali pa da se preprosto ne prikažeš na sodišču. V tem primeru lahko sodnik presodi v tvoji odsotnosti. Imeti moraš opravičilo (ja, kot v šoli), npr od zdravnika, faksa(da is imel izpit) ipd... Pa srečo, da sodnik presodi da je tvoja odsotnost opravičena. Aja, to seveda velja, če dobiš sodnika. Če dobiš direkt mandatno kazen, ti jo davčna izterja, če ne plačaš, ti rubijo, po novem ti lahko rubijo sredstva direkt z računa (ja, študentje po novem naf****mo, če imamo štipendijo ali delamo preko študentskega servisa) ali pa ti celo prodajo delnice, ki jih imaš (če jih imaš). Je pa zadeva taka, ko dobiš poziv z davčne za plačilo (seveda si s tem izgubil 50% popust), se lahko osebno na davčni zmeniš za plačilo na obroke. In to na 6 ali pa celo 12 obrokov, odvisno od višine kazni. Za obroke se lahko zmeniš tudi pri sodniku, vendar težje. Na davčni pa imajo navodilo, da to dovolijo vsem (no, razen, če si notorični neplačnik njihovih računov).

3. kaj sem že hotel pod tri...
dihtunga.press

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Napisal/-a Mrcina Sr avg 04, 2004 5:06 pm

Aja, pod tri... Tvoja beseda proti njegovi... Gre za to, da če sta vidva dva v avtu, ne pomaga čist nič, velja beseda dveh kot beseda enega policaja. Za preglasovat policaja se mi zdi rabiš neodvisno pričo, torej pričo, ki ni povezana (sopotnik) s tabo. Sam, sej pravim, se mi zdi.

Jst že vem, da bi popenil, če bi mi sodnica rekla, da moja beseda ne velja toliko, kot beseda enega policaja :wink: , Da oni men, pridnemu študentu prava, ki se zaveda odgovornostz krive prisege,ki poleg študija še dela za svoje preživetje in naploh izgleda tok resnicoljubno :roll: in pošteno :roll: kot jaz, ne bi verjeli!!! Ma ustavni spor sprožim!!! :evil:

No, zadnji odstavek je bil bolj za hec kot zares...

LP pa čimanj opravka s sodniki, odvetniki in kar nas je še ostale pravniške sodrge...

Mrcina
dihtunga.press

Uporabniški avatar
GReddy_
Novinec

Kraj: primorska

Napisal/-a GReddy_ Sr avg 04, 2004 5:19 pm

Ne vem kako je zdaj s policaji sam mojga očeta so enkrat ustavili ko naj ne bi bil privezan in je trdil da je bil in da se je pred policajem odvezal. Torej policaj je bil sam ni imel priče in se je ta reč dve leti vlekla in nato zastarala.

Ti pa se samo brani saj izgubit itak "nimaš kaj". Ti pa zaželim VELIKO sreče. Pa povej pole kako je blo.

LP :hi

P.S.:kdaj pa imaš obravnavo????

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če avg 05, 2004 12:37 am

Mrcina je napisal/-a:Aja, pod tri... Tvoja beseda proti njegovi... Gre za to, da če sta Jst že vem, da bi popenil, če bi mi sodnica rekla, da moja beseda ne velja toliko, kot beseda enega policaja :wink: , Da oni men, pridnemu študentu prava, ki se zaveda odgovornostz krive prisege,ki poleg študija še dela za svoje preživetje in naploh izgleda tok resnicoljubno :roll: in pošteno :roll: kot jaz, ne bi verjeli!!! Ma ustavni spor sprožim!!! :evil:
No, zadnji odstavek je bil bolj za hec kot zares...

Ja sam problem je v tem kar si že enkrat sam napisu...da se policaju po defaultu verjame...ker on nima prav nobenga interesa lagat, ti se pa z laganjem izogneš kazni torej maš za laganje interes!...Mogoče je to žalostno, krivično celo če res ne lažeš, ampak kruto resnično... :wink:

LP

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Napisal/-a Mrcina Če avg 05, 2004 6:06 am

Ni toliko težava v interesu, težava je v uniformi... On je uradna oseba in zato naj bi bil bolj verodostojen... Kar je živa nelogičnost... Ima pa tudi interes, njegov interes pa krijejo še vsi njegovi nadrejeni. To je izpolnit normo, oz. pobrat čimveč.

LP Mrcina
dihtunga.press
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov