Kot vse kar je bilo do sedaj rečeno je res to da ima policaj vedno "avtoriteto" te ustaviti in legitimirati. Samo kako prepoznati, da te ustavlja policaj kateri je v civilu, se enostavno odpelješ mimo kot da ga ni, ker še vedno obstajajo predpisani načini za ustavljanje vozil (al ustaviš vsakemu ki ti pomaha z roko al kaj?). OK te je ustavil, prvo kar mora narediti je to da se NAJPREJ predstavi in legitimira sploh če je v civilu. Jaz ne vem zakaj bi želel vsakemu bizgecu ki reče da je policaj pokazati dokumente, ni razloga

, lahko bi ta bil tud blefer spoka tvoje dokumente in ga ni več!! Zdaj ga pa lovi ....
Sem imel sam primer da se pripeljem na svoje parkirišče nič hudega sluteč, katero je kr veliko (z lahkoto bi postavil gor 3-4 šleparje) in gor parkiran tuj avto in dva tipa not. Sparkiram in do njih da povprašam koga iščeta, pa tip spusti okno in mi samo navrže "sem krim. policist, bodi pomirjen tebe ne iščemo!", s tem da se ni niti pravilno predstavil kakor tudi ne legitimiral. Ja OK če je tako potem, tole je privatna posest pa lepo spokaj al moram preverit zdaj po telefonu kdo si in kaj tu počneš, ker se nisi legitimiral (vsaka oseba v civilu ki se predstavi za policista se MORA legitimirati) jaz na besedo ne verjamem nič sploh pa ne "psevdo" policaju).
Ja tipa sta v trnutku štartala avto in odpeljala. Izkazalo se je da sta potrebovala samo plac da spuhata joint.
Rad bi še to povedal da nisem murijak
Torej vedno je od tebe odvisno kako se bo določena situacija odvijala ob bližnjem srečanju z modro legijo. Bolj kot si ti v takšnem primeru cool in priseben seveda tud premišljeno fin vsaj malce informiran kaj ta sme al ne (dostikrat si upajo preveč ker so toliko domišljavi in mislijo, da si nihče ne upa nič nazaj reči), še manj pa da jih boš skasiral če kaj vprašaš ali želiš pojasnilo, manj bo možnosti da te policaj v uniformi al civilu masira samo zato ker mu v tem danem trenutku tako ustreza - ne se pustit