Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

dady
Nov uporabnik

Napacno parkiranje

Napisal/-a dady Če apr 29, 2004 5:32 pm

Bil sem na Bledu in dobil listek :huh: . Drugace sem pa iz Ljubljane, pa me zanima ce to lahko tle placam? Kako pa sploh placas, ce ne ves kam poslat denar? A je tud za parkiranje samo polovicna kazen ce jo placas v 8 dneh?

peters
Stalni uporabnik

Kraj: PTUJ

Napisal/-a peters Pe apr 30, 2004 9:35 am

Na listku ti vse piše.

Sicer pa počakaj na obvestilo, ki ga boš dobil domov (oz. uradni lastnik avta), kjer bo priložena tudi položnica in če boš tisto plačal v osmih dneh, boš imel samo polovično ceno.

dady
Nov uporabnik

Napisal/-a dady Pe apr 30, 2004 12:51 pm

Ok, torej cakam na listek da pride in dokler ga ni ne naredim nic.

Ce ne pride potem ne placam?

peters
Stalni uporabnik

Kraj: PTUJ

Napisal/-a peters Pe apr 30, 2004 1:24 pm

Če ne pride, se potem nimaš kaj sekirat... :D Pomeni, da so pozabili nate.

Uporabniški avatar
daewoo_rugby
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a daewoo_rugby So maj 01, 2004 2:13 am

kakšen listek to, a položnco, če to pol preprosto plačaš v lj in to je to.

Če pa parkplac pa je mike(je tud na forumu) dobil mislm da v Izoli kr en listk in ga je šu plačat. pa nej sam več pove, ker ne vem al je bil na roko napisan al kaj uglavnm kr neki. :?

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER Po maj 03, 2004 3:15 pm

Na sameme kraju prekrška ti je redar izdal obvestilo o prekršku. Počakaj da dobiš po pošti priporočeno plačilni nalog na katerega se lahko pritožiš ali pa plačaš kazen na priloženi položnici.
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
GapsoN
Novinec

Napisal/-a GapsoN Po maj 03, 2004 9:38 pm

Kaj pa, če ti kazen za napačno parkiranje napiše Policija?
A v temu primeru dobiš tudi obvestilo na dom?
(men je na šipi ostal sam rdeč trak, Redarji limajo na spredno šipo, Polcaji na voznikovo)...
GapsoN ™
Nobody else

Živim da vozim
Slika

Uporabniški avatar
neyc
Novinec

Kraj: Mb

Napisal/-a neyc Sr maj 05, 2004 3:33 pm

tud redarji limajo na voznikovo šipo, pes jim ma..r pa še na službenem parkirplacu, pol se pa zgovarjal, da tam se ne sme parkirat, a na pločniku se pa lahk, nimajo treh čistih,...

bsmuk31
Stalni uporabnik

Napisal/-a bsmuk31 Sr maj 05, 2004 4:24 pm

ce nimajo slike, ti nic ne morjo, ker ni bilo dano v roke!
Klikni za povezavo na salon.

Uporabniški avatar
GapsoN
Novinec

Napisal/-a GapsoN Sr maj 05, 2004 8:55 pm

Najbl neumn se mi zdi, da to dobim po 21. uri 30.aprila, ko je cela Ljubljana praznovala in je blo use zaparkiran počez...
GapsoN ™
Nobody else

Živim da vozim
Slika

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Napisal/-a BiMMER Sr maj 05, 2004 10:37 pm

bsmuk31 je napisal/-a:ce nimajo slike, ti nic ne morjo, ker ni bilo dano v roke!

Bo dobil v roke, priporočeno po pošti. Tudi policija lahko izda obvestilo o prekršku, če storilcu na kraju ni mogoče izreči mandatne kazni. V tem primeru se izda obvestilo o prekršku, ki ga lahko plačaš ali pa počakaš na plačilni nalog, ki pride priporočno po pošti. Še enkrat, na obvestilo o prekršku ni pritožbe saj nima nobene pravne veljave, pritožiš se lahko le na plačilni nalog. Prav tako kazni ni potrebno poravnati preden ne dobite plačilnega naloga!
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Kraj: Velenje

Napisal/-a darkdog24 Sr maj 05, 2004 10:47 pm

Da bi pozabli nate dvomim.Oni na nikogar ne pozabljajo.Vsi pridemo enkrat na vrsto.

Js sm enkrta dobu kazen za varnostni pas,policaju sm reku da sm študent pa da je to moj prvi delovni dan v firmi(dobli so me z službenim kombijem),pa je reku da se naj ne sekiram ker itak študentom ni treba plačat kazni....pol sm pa stran vrgu položnico.
In kaj je blo potem?Prišla je nazaj čez 9 mesecev s polno kaznijo.Oziroma davčni urad mi je poslal da moram poravnat kazen,če ne ti zaprejo bančni račun.Uglavnem so si že uzeli z računa dol,tk da men ni blo treba nč plačat.

Hočem povedat da te ne pozabijo kr tk.
UPOKOJENI STYLER (8 pokalov)Slika

Uporabniški avatar
Shatzy
Stalni uporabnik

Napisal/-a Shatzy Sr maj 12, 2004 6:50 pm

Hm...jst sm dons dubu prvi listek (ta rdeč). Sicer sm parkeru pravilno, sam sm meu en parkerni listek premal, ker sm zamudu...ok no, 2 ure :P ... Notr sm dubu pa obvestilo pa položnco. Tega če sm prou razumeu mi zdej še ni treba plačat, ampak morm čakat na obvestilo na dom, ne? Kakšne šanse mam pa pr pritožbi?

Tenks za pomoč!

Uporabniški avatar
PIKI
Novinec

Kraj: Izlake

Napisal/-a PIKI Sr maj 12, 2004 8:46 pm

BiMMER HELP!!!!!!!!

učer mi je pajek ukradu avto, pol sm meu pa še obvestilo redarstva na šipi, k sem šou po avto....po enih informacijah naj bi dubu če kazen od policajev zaradi napačnega parkiranja.

a morm plačat redarjem, al čakam (če je tko na policaje) al kaj??

LP Grega

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Napisal/-a BiMMER Pe maj 14, 2004 5:46 pm

Pri lisičenju in pajku je stvar nekoliko drugačna. Ker je dejansko prišlo do prekrška si dobil kazen za nepravilno parkiranje. Ker pa si najbrž parkiral na pločnik,prehod za pešče, zaparkiral vhod ali kam drugam, kjer je tvoj avto oviral promet so ti ga odpeljali s pajkom. Ker je bl avto odpeljan moraš plačat tudi stroške odvoza torej drugo "kazen".
Tukaj nimaš kej za naredit.

Redarji ponavadi postopajo takole. Za parkiranje, kjer je avto na parkirnem mestu in ni opremljen z listkom ali kakim drugim dokazilom o plačilu parkirnine napišejo samo kazen. Če je avto v coni za stanovalce ali podobnem drugem kraju ti ga zraven kazni še olisičijo (kazen + zaklepanje + odklepanje lisic). Če avto ovira promet, torej kot sem že napisal zgoraj sledi kazen + cena odvoza s pajkom.
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
Shatzy
Stalni uporabnik

Napisal/-a Shatzy Pe sep 17, 2004 4:43 pm

Bom kr sm notr napisu...

Par dni nazaja sem mogu na Kersnikovi neki dostavt, in sm parkiru na mestu, ki je označeno s križem, s prižagnimi žmiglami.Tam se kao ne sme parkirati, ker je tam dovoz skozi vrata na dvorišče. Fora je, da pa prehod z avtomobilom ni mogoč, ker stanovalka tega ne dovoli. Zdej, itak sem bil z avtom, ki ni moj, ampak od babice, torej bo obvestilo dobila ona. Kokr jaz vem, njej ni treba povedat mojih podatkov, je tko? Če dobi ona položnico na dom (kazen za to napačno parkiranje je 15 000 SIT, pa če ne bi kmal pršou bi mi ga zihr pajk odpelu), nej se pritož da ni ona vozila, al da je bil listek vročen na napačen način, al kera je že una varianta (ker člen ZUP že to določa)?

LP,
A

Uporabniški avatar
Gigen
Novinec

Kraj: Izola/Portorož

Napisal/-a Gigen Pe sep 17, 2004 5:12 pm

Jaz sem v Izoli dobu ze enih 5 listkov :)
Od tej samo en je prisel domov, poloznica, slika od avta in nek list.
Niti enga nisem se placal pa se nic se ni zgodilo.

A ja, na listku ki ga dobis za brisalec pise 10k sit, 5k sit ce placas takoj??? Zdej pa nevem kolko je ta takoj, uno pismo ki sem dobu domov je blo ze 10k.
Made in Japan
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov