Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso To sep 07, 2004 3:09 pm

Ma kaj poberes denar pol pa das sam popravit in glede na to kaj si napisal kaj vse je zanic in ce kupis rabljene dele ki jih za astro ni tezko dobit + delo te pride dost manj kot pa 170000 Sit pa tudi ce vse novo kupis neoriginalno te pomoje tudi vec kot to kaj dobis ven ne bo prislo z delom vred. LP
AH NI NAM LAHKO!

Flash
Nov uporabnik

Napisal/-a Flash To sep 07, 2004 4:36 pm

soso: rabljenih delov, če bo le možno, ne bom kupoval. Bom poskusil z neoriginalnimi deli skoz priti.

Še sporočim, kolikšen bo strošek za vse skupaj.

Uporabniški avatar
bravura
Uporabnik

Kraj: Ilirska Bistrica - okolica

Napisal/-a bravura To sep 07, 2004 5:13 pm

Baje, če za nesrečo nisi kriv lahko zahtevaš od zavarovalnice popravilo po računu tudi če so ti ocenili totalko. Poskusi to varianto.

Jaz sem žal za to prepozno izvedel....
Never drive faster, than your guardian angel can fly.

Uporabniški avatar
woolff
Uporabnik

Kraj: Lukavci

Napisal/-a woolff To sep 07, 2004 5:15 pm

Varijanta je tudi, da si priskrbiš enega vredik odvetnika in enega neodvisnega ocenjevalca škode. Jaz sem za astro letnik 95 oprema gls z dodatno opremo (šibedah) in 56 k km prevoženih lani dobil okrog 800 k sit. Avto je bil totalka in tudi nisem bil nič kriv (eden je čelno priletel v mene, vzrok je bil sneg in njegove letne pnevmatike). Zavarovalnica pa je bla triglav.
Za vrat sem dobil 50 ksit s tem, da bi lahko dobil več kot 500 ksit, če bi si najel odvetnika ampak takrat še tega nisem vedel :roll:
Če se bojiš brzine prelepi števec!

Flash
Nov uporabnik

Napisal/-a Flash Sr sep 08, 2004 7:23 am

bravura: to se pa splača raziskati! Si mogoče zasledil kje v pogojih zavarovanja ali si kako drugače prišel do tega infoja?

woolff: bom preveril, koliko pridejo storitve odvetnika, da me na koncu še ne bo več stal, kot pa odškodnina, ki mi jo ponujajo :) Ampak v tvojem primeru se je izgleda izplačalo, ker je šlo za bistveno večji znesek.

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Sr sep 08, 2004 7:32 am

Flash je napisal/-a:soso: rabljenih delov, če bo le možno, ne bom kupoval. Bom poskusil z neoriginalnimi deli skoz priti.

Še sporočim, kolikšen bo strošek za vse skupaj.

je pa bolše rabljene dele kupit (pleh) kot pa neoriginalne italijanske, kateri so "šlampasto" narjeni! noben rob in nobena krivina, nič ne bo pasal"
Slika

Flash
Nov uporabnik

Napisal/-a Flash Sr sep 08, 2004 9:02 am

zupi13 je napisal/-a:je pa bolše rabljene dele kupit (pleh) kot pa neoriginalne italijanske, kateri so "šlampasto" narjeni! noben rob in nobena krivina, nič ne bo pasal"

Tenks za opozorilo, se bom pri Oplovem servisu pozanimal (tam jih tud prodajajo), ali se jih potem splača nabaviti.

tomi
Nov uporabnik

Napisal/-a tomi Sr sep 08, 2004 9:39 am

to kar si ti naštel te ne sme pridet več kot 70-80 tisočakov seveda z rabljenimi deli :!:
no si pa že dobil opozorilo od Zupija13 ne kupuj neoriginalnih delov

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Sr sep 08, 2004 10:43 am

D.J. je napisal/-a:
Doctor206 je napisal/-a:NI res ta tlele je najslabša ... zmiri komplicirajo, če bi blo na triglavu nebi blo problemov pomoje :P

Dej ne s***! Smo mel z Triglavom take probleme, da sem mislu da jim bom poklal vse tiste njihove uradnike :evil:

Isto jst. Še dober da se je mehanik menu z zavarovalnico, ker niso hotli plačat. Sem avto mel že dva mesca zrihtana ko so šele poravnali račune.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Sr sep 08, 2004 11:51 am

Na servisu so strošek popravila ocenili na 219.000 SIT. Ta predračun je bil odnešen na Zavarovalnico Maribor (Hyundai je tam zavarovan) in danes izvem, da mi želijo izpalačti totalko, v višini 170.000 SIT !?

Avto je res sicer letnik 92, ampak ni osnoven model. Motor je 1.6, CD izvedba, s takrat vso možno dokupljeno dodatno opremo. Plačan znesek za avtomobil je bil 33.500 DEM. Sedaj ima prevoženih "samo" 80.000 km, v odlično očuvanem stanju.

Vzemi 170.000 SIT. Ne da se mi gledat na avto.net (lahko pogledaš sam), koliko so vredne 1992 astre. Ampak: jaz sem za skoraj dve leti mlajšo vectro pred par meseci dobil 200.000 SIT in nič več, pa sem se par tednov trudil z avtosejmom, oglasi in preprodajalci avtomobilov (sploh noben ni hotel vzeti, niti v komisijsko prodajo).

Sprijazni se z realnostjo: avto na trgu pač ni vreden več kot toliko. Pri starih avtomobilih kupcev tudi dolg spisek opreme ne gane dosti glede kupnine. Dobra oprema pomeni kvečjemu to prednost, da ga sploh kdo hoče kupiti.

Prijateljev oče je letos prodajal opel omego 2.0, letnik 89 (skoraj nič opreme). Ni mogel najti kupca, celo plačati je moral cca 20 jurjev, da so ga vzeli v razgradnjo.

To je realnost pri starih avtomobilih. Žal.

Flash
Nov uporabnik

Napisal/-a Flash Sr sep 08, 2004 6:10 pm

No, kljub vsemu se že nekaj premika. Končen rezultat bom sporočil.

Flash
Nov uporabnik

Napisal/-a Flash Ne sep 26, 2004 10:35 am

Tako, zdaj še samo čakam na izplačilo. Uspeli smo se dogovoriti za željen znesek, ob upoštevanju ohranjenosti avtomobila, kilometrine, dodatne opreme in ostalega.

Če sem se na začetku bunil čez Zavarovalnico Maribor pa lahko zdaj rečem, da se je kljub nekaterim težavam izkazala za pošteno pri izplačilu.

Hvala vsem za pomoč!

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Ne sep 26, 2004 3:35 pm

No prima Flash, sem vesel, da si uredil. Včasih pomaga da malce v javnosti (pa čeprav gre za internet forum) pojamraš čez koga ;)
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

Napisal/-a kaWsk Ne sep 26, 2004 3:59 pm

če je nekdo drug kriv za nesrečo, bi mogla zavarovalnica povrniti vse stroške. Jebeš totalko- sej nisi ti kriv da je totalka, ampak tisti ki je priletel not. To bi moglo bit drugače urejeno!
EJ6

Uporabniški avatar
PapaDoc
Nov uporabnik

Napisal/-a PapaDoc Ne sep 26, 2004 3:59 pm

glej poba nevem kako si ti predstavljas totalko na letniku 92 a bi ti hotel da ti zavarovalnica povrne tisto ceno avta kot je bila leta 92 mislim avto je star 12 let in na zavarovalnicah imajo po letnikih kok je ker vreden pri totalki cist tko informativno ker imam kolega na zavarovalnici in so ti kr dost dal sorry sam tko pac je men je zlo zal men so za hyundai lantro k sem razbil tut totalko pa je bil letnik 97 pa sem dobil borih 70 tisoc tko da si kr lepo proso vec srece prihodnjic :D

Uporabniški avatar
gre_up
Novinec

Kraj: LJ barje

Napisal/-a gre_up Ne okt 03, 2004 4:50 pm

v razmislek: cenilci na zavarovalnicah so placani po uspesnosti

LP
G
Nasveti so dani v dobri veri, za rezultate ne odgovarjam!
Slika

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Ne okt 03, 2004 7:40 pm

kaWsk je napisal/-a:če je nekdo drug kriv za nesrečo, bi mogla zavarovalnica povrniti vse stroške. j**eš totalko- sej nisi ti kriv da je totalka, ampak tisti ki je priletel not. To bi moglo bit drugače urejeno!

Ne boš verjel, tud to bi se dalo uredit. Samo potem bi ble premije obveznega zavarovanje vsaj 3x večje ...
Bi se splačalo?
Slika

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Sr okt 06, 2004 9:14 pm

Na zavarovalnci morš sam ful cajta najedat in pisat razne pritožbe in ponavad kr rata.če boš pa tih pa vzeu kar ti ponudjo si si pa sam kriv.eden od načinov kako uvelavlat vrednost avtomobila je kupoprodajna pogodba.jst sm kupu rablen avto in sm meu po 2 mescih nesrečo(nism bil kriv), cenilc je ocenu totalko(več kot 60% vrednosti vozila) kar je če maš sredne dobr avto (nad 800k) skor zmer sranje.avto je bil pa ocenjen na cerka 300k manj kot je bilo v k.p. pogodbi, k je bla stara 2 mesca in je bla prek avtohiše.no pol mi niso priznal totalke in sm popravlu avto :)
če ma pa kdo avto katerga vrednost je 3mio+(manj se baje sploh ne splača) pa lahko vloži odškodninski zahtevek na zavarovalnico zaradi zmanjšane vrednosti vozila na trgu.
LP
p.s. pober zavarovalnci(kur.be gulfive) čim več,pa upam da te vrat "fajn" boli
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov