Boris je napisal/-a:Ko ravno nakladate o alkoholu in vidim, da je en bolj pameten kot drug.... Nekateri pod vplivom alkohola (recimo da spiješ 2-3 pive, al pa tut več, ni važno), vozijo bolj previdno kot nekateri norci z 0.00, tako da ne bo pomote.... pa še enkrat povdarjam besedo NEKATERI, da me ne boste zdaj vsi napali tukaj

Tut sam sem že vozil pod vplivom alkohola... in ??? pa kaj potem, sem pa vozil dosti bolj previdno, če bi me pa pač ustavili policaji in mi dali pihat.... hja, ne bi se ravno sekiral... če sem tolk nor da sem šel vozit pod vplivom alkohola, potem bi se tut sprijaznil s kaznijo ki bi mi pripadala in pripada čisto vsakemu, tako da ne potem jokat kaj zdej.... prej je treba mislit, oziroma se sprijaznit s svojimi dejanji....
Ne bom te ravno napadel

, bom pa komentiral. Napisal si da si vozil pod vplivom alkohola, kar lahko pomeni al, da si spil neki cist malga, al pa da si su peljat po 3eh pirih. Prvo je zame sprejemljivo, drugo pa sploh ne. Se tud strinjam, da so nekateri, k mal popijejo manj nevarni, ker to upostevajo in vozijo pocasneje, predvsem pa manj agresivno. Samo nekaj je pa treba vedt, tud ce radi hitro vozmo, pa s tem tud kej tvegamo in tud delamo napake, bomo se vedno, v primeru kaksne izredne situacije, dost bolj pravilno in pa predvsem veliko hitreje odreagirali, kot tisti, ki so pil. To ti lahko povem iz svojih izkusenj, ker sm tud ze ene parkrat vozu s tem da sem prej neki spil (aperitiv, kozarc vina pa kosilo; pol piva, enga cultota) in ce se pozorno spremljas bos ugotovil, da vozis ze pravilno, tudi po predpisih ni tezava... problem je zaznavanje okolice. Npr. pelje ti avto nasproti, ti se mu lepo umaknes in vse... samo dejansko pa ugotovis, da si se srecal z avtom, ko je ta ze mimo. V obicajnih situacijah vredu... ce ti pa prileti otrok na cesto in namesto da bi reagiral z zaviranjem in izmikanjem, to ugotovis ko ga ze zbijes je pa prepozno. Po drugi strani, ce si (pre)hiter in trezen s tem res pridelas nekaj reakcijske razdalje in zavorne poti, samo je tudi tvoj (vsaj moj) reakcijski cas krajsi, ker sm bolj skoncentriran na voznjo.
Glede tvojega misljenja o kazni se pa strinjam. Dostkrat krsim omejitev, pa se ne jezim, ce morm zarad tega placat. Zavestno to pocnem in vem kaksne so posledice. (jezim se edino zato, ker tudi kar nekaj policajev ne spostuje omejitev in predpisov). Glede alkohola pa... no ja, ce si tok nor da gres pijan vozit, potem mas tudi da placas in se temu ne izgoibas. Samo _vsak_ bi mogu vedt, kolk s tem tvega, da pijan vozi. Za moje pojme veliko vec, kot s prehitro voznjo in kazni za voznjo pod vplivom alkohola so prenizke. Meja pa nikakor ne sme biti 0.0. Zakaj, je bilo pa ze napisano v neki drugi temi.