Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

psipsi
Nov uporabnik

ko kupec rabljenega vozila na vrne prometne in tablic

Napisal/-a psipsi To okt 19, 2004 8:45 am

Živjo!

Rabljeno vozilo sem prodal preprodajalcu. Imam pogodbo med fizičnima osebama ter svojo zavarovalno polico, kupec pa ima avto s tablicami, nalepko in moje prometno.

Ker vem, da je šel avto takoj v preprodajo, me zanima, kaj lahko storim v primeru, ko mi kupec ne bo hotel vrniti prometne in tablic (ki jih potrebujem za odjavo vozila), če vozila ne bo uspel hitro prodati.

Prav tako me zanima, ali ga lahko tožim za karšnokoli povzročitev nesreče ali goljufije v času vožnje avta z mojimi tablicami.

Hvala in lep pozdrav, Janez

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak Pe okt 22, 2004 3:43 pm

Huh tale je pa tezka...

Kaj pa ce bi ti lepo enostavno sel do njega,tabelce in prometno pobral ter mirno odkorakal? Oz. ga poklices in mu pac reces, nej ti to vrne.

V prvi fazi pa - zakaj si sploh dajal tak avto iz rok, ki ga nisi prej odjavil?!!?
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GorazdO Pe okt 22, 2004 4:19 pm

:? enkrat sem dal takole šolo skozi... k sreči ni bila draga;
končalo se je tako, da je prijatelj videl moj bivši avto na nekem parkirišču; ker si vedno prihranim en ključ (suvenir 8) ) sem takrat odpeljal avto in ga vrnil kupcu šele, ko so bili urejeni vsi papirji... je bla pa živčna vojna ene 2 mesca...
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

PaNTerSan
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a PaNTerSan Pe okt 22, 2004 4:33 pm

GorazdO je napisal/-a:ker si vedno prihranim en kljuè (suvenir 8) ) sem takrat odpeljal avto in ga vrnil kupcu šele, ko so bili urejeni vsi papirji

To ni dobro. Ce mu ga "ukradejo" bo lahko obtozil tebe.

V taksnih primerih je bolj pametno dati bodocemu lastniku samo rezervni kljuc. S tem ne dobi centralnega (ce ga avto ima) in se original ostane tebi, da ga lahko po potrebi (beri: kot ti ne vrne tablic) odpeljes kar sam. Na to ga tudi opozoris, da bos potem odstopil od pogodbe in mu enostavno ne vrnes kesa.Pa naj te tozi, ce ima cas in denar.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost