Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
_spirit_
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a _spirit_ Po sep 27, 2004 1:47 pm

Jaz imam tudi vprašanje glede tega. Danes sem avto pustil za par minut na napačnem placu, kjer ne bi smel parkirat, to priznam... v glevnem, pridem nazaj in dobim lisice na avtu. Ok, vse v redu in prav, sem pač parkiral kjer ne bi smel. Potem grem plačat, pridem čez pol ure nazaj, lisic ni več, se pa ostal z podrsanimi feltnami na dveh koncih, ker je pač lisica sekala feltno (zaradi nizkeka preseka gume - 40) :evil: :evil: Feltna pa vredna 60k - OZ Superleggera! Kaj v takem primeru sploh lahko naredim??? :evil: Za lisice sem že plačal, da so mi jih vzeli dol. Kazni pa nisem, ker nisem imel dovolj denarja sabo. Kaj mi svetujete? Je imel kdo že podoben problem?

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Po sep 27, 2004 6:26 pm

Spirit moje sožalje glede feltne
Je pa tkole moj kolega je imel podoben primer.
Zadeva pa je sledeča kolega je mel isto težavo kot ti in enako so mu licice poškodovale feltno ko pa je hotel naslednji dan uveljavljat pritožbo so mu redarji hladnokrvno povedli češ da zakaj ni na licu mesta poklicu policijo ker oni niso krivi in jim ne more dokazat da so oni poškodovali felno torej v takem primeru moraš takoj poklicat policijo ker drugače se lahko obrišeš pod nosom za odškodnino ker nimaš dokaza.
LP SEAT
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
_spirit_
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a _spirit_ Po sep 27, 2004 7:25 pm

Hvala za odgovor seat.
Potem očitno nimam kaj naredit. Bom pač robove popravljal :cry:

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Po sep 27, 2004 7:33 pm

_spirit_ poglej poskusiš lahko lahko jim zatežiš mogoče pa le naletiš na morona ki te bo razumel in bo mogoče pripravljen povrnit škodo čeprav močno dvomim da se bo to zgodilo ker tut oni nimajo zakonske podlage das bi ti škodo ki je ne moreš dokazat povrnili je pa mogoče :wink:
Kaj pa kasko če ga imaš a na parkirišku maš zavarovano vozilo kako je s tem ti pa nemorem točno povedat ampak enostavno rečeš da so ti ga na parkirišču poškodovali nesmeš pa povedat za lisice poskusi
Beseda ni konj
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

dady
Nov uporabnik

Napisal/-a dady Če okt 14, 2004 8:23 pm

No, da se jest neki vprasam. Vceraj sem po posti dobil pismo od redarstva da sem sredi avgusta nekoga zaparkiral - parkirisce kjer so boksi, potem pa se po sredini ena kolona, tam so bli parkirani drugi in sem ga se jaz dal zadaj. Torej po dveh mescih sem dobil poloznico, na kraju samem nobenega listka na sipo, nobenega obvestila, nic. Glede na to, da niso na avtu nic pustili, kako se lahko jaz prepricam da imajo oni res dokaz, da je bil "prekrsek" narejen?

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Če okt 14, 2004 8:29 pm

avto so ti slikal verjetno, lahko se pritožš sam mislm da vse slikajo
listek so ti pa verjetn pustil, pa ga je kdo km fuknu
podpis

Uporabniški avatar
Biskvitek
Stalni uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Biskvitek Po dec 27, 2004 12:18 pm

hmm. no jst sm tud zadnč lisice fasal samo jih nisem dobil na prednjem levem kolesu ampak na zadnjem levem kolesu.... zdej me pa zanima kako je to napisano v zakonu...k enkrat sem slišal da se lisice lahko dajo samo na prednje levo kolo kjer jih ti lahko vidiš... kako je s tem?
Slika

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Po dec 27, 2004 12:24 pm

Biskvitek je napisal/-a:hmm. no jst sm tud zadnč lisice fasal samo jih nisem dobil na prednjem levem kolesu ampak na zadnjem levem kolesu.... zdej me pa zanima kako je to napisano v zakonu...k enkrat sem slišal da se lisice lahko dajo samo na prednje levo kolo kjer jih ti lahko vidiš... kako je s tem?

ne
lisice so lahko na levih kolesih, prednje ali zadnje nima veze
so pa prepovedane na desnih kolesih
zto pa so rumene pa rdeče, da jih vidš
podpis

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz Po dec 27, 2004 12:29 pm

Je kdo že probu parkirat tesno ob pločnik, z levo stranjo seveda...?

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER Po dec 27, 2004 3:13 pm

Klausz je napisal/-a:Mestni (obcinski) redarji delajo po Zakonu o upravnem postopku in v skladu s tem zakonom ti more bit vsaka zadeva pravilno vrocena, ce ti ni, ne morjo nic.

Lepo si povedal, redarji delajo po ZUP ampak ti ga očitno še nisi prebral. Če bi ga bi vedel, da je zadeva 21. dan od dostave potrdila o oddani pošilki pravilno in v redu vročena. Če ne vzigneš pošte je tvoj problem ne njihov, narediš pa samo to, da se ne moreš pritožit ker zastara rok pritožbe.
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER Po dec 27, 2004 3:16 pm

dady je napisal/-a:No, da se jest neki vprasam. Vceraj sem po posti dobil pismo od redarstva da sem sredi avgusta nekoga zaparkiral - parkirisce kjer so boksi, potem pa se po sredini ena kolona, tam so bli parkirani drugi in sem ga se jaz dal zadaj. Torej po dveh mescih sem dobil poloznico, na kraju samem nobenega listka na sipo, nobenega obvestila, nic. Glede na to, da niso na avtu nic pustili, kako se lahko jaz prepricam da imajo oni res dokaz, da je bil "prekrsek" narejen?

Očitno ti ga je nekdo snel z vozila. Tako ravnanje je omenjeno na začetku tega posta... :lol:
Kako se ti prepričaš, da imajo dokaz... hmmm najbrž imajo kako sliko ali vsaj dvojnik obvestila o prekršku, ki naj bi bil na tvojem vozilu.
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

music_man
Novinec

Kraj: doma

Napisal/-a music_man Po dec 27, 2004 3:34 pm

Hm se pravi ce z levo stranjo parkiram cist k robnuiku ali steni mi ga ne morjo odpelat s pajkom prav tako pa ne morem fasat lisic.
QL to ce pa ze dobim kazen je to max 10k oz polovička kar je precej ceneje kot lisice ali odvoz.
VSAKA PALICA IMA DVA KONCA
JE REKEL MODREC, KI ŠE NI VIDEL ROGOVILE

Uporabniški avatar
Biskvitek
Stalni uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Biskvitek Po dec 27, 2004 9:57 pm

W|zz je napisal/-a:Je kdo že probu parkirat tesno ob pločnik, z levo stranjo seveda...?

tk sm jst naredu prednje levo kolo čist ob pločnik zadnga sm pa pozabu pa sm jih fasal.... ne vem kako je to če imaš oba kolesa pri pločniku.... najbrš ti pol samo kazen napišejo :cry:
Slika
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost