Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
T`rdeča
Nov uporabnik

Kraj: CE

Policijski zapisnik

Napisal/-a T`rdeča Po jan 17, 2005 9:32 pm

Živjo! Mene pa zanima, v kulkem času morajo policaji napisat zapisnik o prometni nezgodi. A majo kako omejitev npr. v 15 dneh, al kaj podobnega. Namreč 03.01.2005 se mi je zgodila nesreča z veliko materialno škodo. Zdaj že mam avto porihtan, dokumentacija leži na zavarovalnici, stvari pa ne stečejo, ker vsi čakamo ta k***ov zapisnik s policije..., pa mehaniki ne dobijo plačan, dokler ne dostavim odstopne izjave od zavarovalnice. To pa dobim sam na podlagi zapisnika.Dans je že 14 dni od nesreče (sem bila tud na policiji, pa so rekl, da ga še ni).
Pa še me zanima, če sem upravičena dobit kak izvod zapisnika v vednost, al bojo spet hotl met kako takso za prepis ali vpogled v spis?!!!
Me je sam strah, da če nucajo tolk dolga časa za en zapisnik napisat, da bojo pozabl, zaka se je sploh šlo.!!!
Pa če bote kje zvedl, mi proooosim povejte, v kirem zakonu al kaj podobnega to piše.
THX vsem!
"...nikoli u T`rdečo, boš s pendrekom dobil,
naredu boš nesrečo, če boš u T`rdečo ril..."
Slika
Slika

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe To jan 18, 2005 10:54 pm

Jst mislm da bi ti morala kr it tja zamorit da se ta zapisnik napise kr takoj, kolkr jst vem mora policist zapisat usako stvarco k se je zgodila v casu njegovega sihta torej usak dan po sihtu zapisnik se napise. Vem da pa so policisti po domac povedan đubrad k na dan nesrece mi je reku da ga lahk dobim zapisnik no cez 3 dni po nesrec mi pa prbije da si ga lahk ogledam ob prisotnosti odvetnika. Mislm ta drzava sploh nima sistema k bi delu.
Velik srece pr tem ''lovu'' na zapisnik.

LP PiLLLe

Andy
Poznavalec foruma

Kraj: sLOVEnija

Napisal/-a Andy To jan 18, 2005 11:16 pm

V pogled ga dobiš, v roke pa ne ;)

istvan
Nov uporabnik

Napisal/-a istvan Sr jan 19, 2005 12:27 am

V Ljubljani traja povprečno 4 tedne, na periferiji pa manj. V primeru da se je nekdo pritožil, pa še dlje.
Zapisnik si lahko ogledaš s pravnim zastopnikom (=odvetnikom). Fizične osebe nimajo vpogleda v zapisnik.

Uporabniški avatar
daewoo_rugby
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a daewoo_rugby Sr jan 19, 2005 3:05 am

no pr men je zavarovalnca hotla zapisnik, ker je una k je povzreočila nesrečo, hotla dokazat sokrivdo. Sm klicu na policijo in so rekl da bojo poslal na zavarovalnico ko bo, po 3tednih so poslal in zavarovalnca je lepo me poklicala povedala, da nism sokriv in to je blo to :D pol še do konca una paperologija. Avto je bil totalka tko da sm čaku od zavarovalnce keš v roku ki so ga rekl sm ga tud dobu :D bp je pa to pri sloveniki se dogajal ker je una mela tam avto zavarovan. :D

lpb

anonimus
Nov uporabnik

Napisal/-a anonimus Sr jan 19, 2005 7:51 am

Matr me raz*****jo včasih teli vaši posti... A morjo bit res za vsako VAŠO pi***rijo res zmeri vse policaji krivi??????

A je kdo kdaj pomislu da so na policiji zaposlene tud tajnice k morjo zadevo pretipkat pa spravit v neko mal bolj uradno obliko, pa tehnični risarji ki morjo v natančnem merilu narisat skico... Pa fotografi k morjo fotke prometne nesreče razvit????? No??? Nobeden, a ne? Morte zmer krivdo sam na uniformo zvalit, pa nč druzga... :cry:

Draga t'rdeča, bod brez skrbi da ne bo nobedn pozabil na tvojo nesrečo. Sem prepričan da je v 14 dnevih zadeva že šla s policije naprej. Ampak tle se komi začne ta tvoj "problem"... Namreč, tko kot je že nekdo prej omenil, se zadeva pošlje na zavarovalniško združenje... In ko pride tam na vrsto, jo pošljejo naprej na tvojo zavarovalnico... In ko jo dobijo na tvoji zavarovalnici, morjo najdt človeka kateremu je bla zadeva doddeljena v reševanje... Pa bod prepričana da tega zavarovalnica ne počne z neko astronomsko hitrostjo... Konec koncev se gre za njihov denar in v interesu jim je da ga čimdalj zadržijo v svojem žepu... To da je zadeva še zmeri na policiji je samo z zavarvalniščke strani najbolj uporabljen izgovor, ker na nekoga je pač konec koncev treba krivdo zvalit...

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER Sr jan 19, 2005 8:34 am

zapisnik se mora poslati zavarovalici v 15 dneh od nesreče. Torej, bo kmalu tam!
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Sr jan 19, 2005 2:26 pm

anonimus je napisal/-a:Matr me raz*****jo včasih teli vaši posti... A morjo bit res za vsako VAŠO pi***rijo res zmeri vse policaji krivi??????

A je kdo kdaj pomislu da so na policiji zaposlene tud tajnice k morjo zadevo pretipkat pa spravit v neko mal bolj uradno obliko, pa tehnični risarji ki morjo v natančnem merilu narisat skico... Pa fotografi k morjo fotke prometne nesreče razvit????? No??? Nobeden, a ne? Morte zmer krivdo sam na uniformo zvalit, pa nč druzga... :cry:

Kva se pa ti pizdis?

Lj stari tkole ti bom povedu z mojim primerom.

Sm sofer kamiona..dostava po lj in se dle vecinoma gradbeni material in podobno.
Sef dobi od stranke klic da takrt pa takrt nuca kamion.
Sef poklice mene k sm leteci in jst sm naprm na enm gradbiscu nalozen in predn se jst raztovorim stranka ze pizdi sefu kje sm jst.
Torej se od mene pricakuje da sm jst v trenu oka z lokacije na lokacijo ob tem pa nesmem na cest nesmem niti enga prekrska narest kr duplo vec odjebem.
In zdj ne ti men tle da niso oni krivi. Usak ma svoje douznosi za opravt! Tist k jih ne dela ne sluzi na tisto delovno mesto.
Aja pr policiji je ta razlika da se jim j**e. Policisti ze opravjo svojo delo pac tist napiseta policista ane sam se pa j**e ostalim tko da ....

LP PiLLLe

Se Opravicujem za blatenje teme!

anonimus
Nov uporabnik

Napisal/-a anonimus Sr jan 19, 2005 3:10 pm

PiLLLe je napisal/-a:Kva se pa ti pizdis?

Lj stari tkole ti bom povedu z mojim primerom.

Sm sofer kamiona..dostava po lj in se dle vecinoma gradbeni material in podobno.
Sef dobi od stranke klic da takrt pa takrt nuca kamion.
Sef poklice mene k sm leteci in jst sm naprm na enm gradbiscu nalozen in predn se jst raztovorim stranka ze pizdi sefu kje sm jst.
Torej se od mene pricakuje da sm jst v trenu oka z lokacije na lokacijo ob tem pa nesmem na cest nesmem niti enga prekrska narest kr duplo vec odjebem.
In zdj ne ti men tle da niso oni krivi. Usak ma svoje douznosi za opravt! Tist k jih ne dela ne sluzi na tisto delovno mesto.
Aja pr policiji je ta razlika da se jim j**e. Policisti ze opravjo svojo delo pac tist napiseta policista ane sam se pa j**e ostalim tko da ....

LP PiLLLe

Se Opravicujem za blatenje teme!

robantim se zato, kr je spet krivda šla na policaje, tko kot je navada na tem forumu... Hotu sm pa samo to povedat da zna bit kdaj še kdo drug kriv kukr oni...

To da se policiji j**e je pa spet ena taka nesmiselna opazka.. Policijia dela v korist državljanov, ampak problem je v tem da je al preveč državljanov, al pa premal policajev, zato včasih rata gužva...

Najlažje se pa zavarovalnica stranke otrese na ta način da jim reče "nismo še dobil zapisnika od policije", v resnici majo pa oni čist svoje pravnike, ki itak po svoje rešujejo zadevo, tud če nimajo zapisnika...

Uporabniški avatar
T`rdeča
Nov uporabnik

Napisal/-a T`rdeča Sr jan 19, 2005 4:03 pm

Dobr no :( , sej ne iščem nobenga krivca za karkoli, tak je pač sistem. Nočem glih policajev izpostavlat, ampak so sami padl v to. Dala sem vlogo za vpogled, svojo telefonsko-da me bojo takoj poklical,...me niso, ker nimajo še ničesar. Ampak vse ima svoje meje in po mojem bi se tud policija kot državni organ mogla držat enih zakonsko določenih rokov za rešitev zadeve, a ne?
Včeraj je potekel 15 dnevni rok, pa nič od njih (če je to to).
:twisted: VSEKAKOR PA JIM NE DAM MIRU! :twisted:

Js delam na zelo podobnem področju, pa mamo te zadeve kr pošlihtane, če ne pa šiba poje ;) !!!

Hvala vsem!
Slika
Slika

Uporabniški avatar
T`rdeča
Nov uporabnik

Napisal/-a T`rdeča Sr jan 19, 2005 4:10 pm

PiLLLe je napisal/-a:
anonimus je napisal/-a:Matr me raz*****jo včasih teli vaši posti... A morjo bit res za vsako VAŠO pi***rijo res zmeri vse policaji krivi??????

Pa si pomislu tut na to, da so plačan za to kar delajo?!!
Uprava je že tk organizirana, da ma vsak svojga pomočnika, da delajo za njih, če so pa policaji v tazadni vrsti po hierarhiji...smo pa tam. So deklice za vse. Naj doštudirajo pa bojo lahk sami taglavn!
Sej sm js v istem šitu! Od tajnice, vzdrževalke, .... uradno pa delam na takem delovnem mestu kot policaj, me pa ponucajo za vse prej kot za tist, za kar sem na šihtu. Sam da dobim plačo, pa je vse ql.
Slika
Slika

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Napisal/-a zupi13 Sr jan 19, 2005 8:25 pm

T`rdeča je napisal/-a:Pa si pomislu tut na to, da so plačan za to kar delajo?!!
Uprava je že tk organizirana, da ma vsak svojga pomočnika, da delajo za njih, če so pa policaji v tazadni vrsti po hierarhiji...smo pa tam. So deklice za vse. Naj doštudirajo pa bojo lahk sami taglavn!
Sej sm js v istem šitu! Od tajnice, vzdrževalke, .... uradno pa delam na takem delovnem mestu kot policaj, me pa ponucajo za vse prej kot za tist, za kar sem na šihtu. Sam da dobim plačo, pa je vse ql.

madona, punčka, kako si boga.... :cry:
Slika

Uporabniški avatar
T`rdeča
Nov uporabnik

Napisal/-a T`rdeča Pe jan 21, 2005 2:22 pm

zupi13 je napisal/-a: madona, punčka, kako si boga.... :cry:

Mean people suck!!! :woohoo
Slika
Slika

Raptor
Novinec

Napisal/-a Raptor Pe jan 21, 2005 3:29 pm

istvan je napisal/-a:V Ljubljani traja povprečno 4 tedne, na periferiji pa manj. V primeru da se je nekdo pritožil, pa še dlje.
Zapisnik si lahko ogledaš s pravnim zastopnikom (=odvetnikom). Fizične osebe nimajo vpogleda v zapisnik.

zapisnik si lahko ogledas sam....in ti ga pokaže saj jes se nikol nisem mel problemov....sem pa tud dubu kopijo zapisnika ki je bil poslan zavarovalnici.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov